Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Nyári uborkaszezon helyett júliusban meglehetősen nagy filmes csinnadratta várható, ugyanis olyan régóta várt alkotások kerülnek a mozikba, mint a Hollywood két legjobban foglalkoztatott férfiszínészével készült Public Enemies, az osztrák Steiner Kristóf Brüno, vagy akár a tömeghisztériát kiváltani képes Harry Potter sokadik része. A Jégkorszak folytatásáról, és egyéb kiváló ázsiai vámpírfilmekről nem is beszélve. Úgyhogy nem is ragozzuk tovább, hanem belecsapunk a sűrűjébe...

Július 3-a a jeles dátum, mikoron az év hetedik hónapjában először mutatnak be új filmet a nagy tengeren túli földrészen. Rögtön két kiváló színész feszül egymásnak a Public Enemies című harmincas években játszódó gengszterfilmben. Azt hiszem bátran kijelenthető, hogy a 2000-es évek két legjobban foglalkoztatott, és legnépszerűbb színésze szerepel együtt a vásznon Johnny Depp és Christian Bale személyében. A történet szerint Melvin Pulvis FBI ügynök (Bale) megpróbálja elkapni a kor legrettegettebb amerikai gengszterét, John Dillingert (Depp) és sleppjét. A nyitány nem feltétlenül lesz parádésan lehengerlő, mivel szintén erre a hétre időzített a Jégkorszak harmadik része, az Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, avagy a lebutított magyar címként A dínók hajnala. Sid az olvadás elkezdődése után újabb kalandba keveredik társaival, és persze a régi jól ismert szereplők mellett újabb karakterek is felbukkannak. Igen, a régi jól ismerteknél mindenki kedvenc szerencsétlenkedőjére, Motkányra gondoltam, aki nyilván most is hatalmasakat fog szívni...

A második hét győztesének kimenetele nem kérdéses, elsöprő fölénnyel fog nyerni Sacha Baron Cohen új őrülete, az osztrák meleg riporterről szóló ál-fél-dokumentumfilm Brüno. A Borat után kérdéses, hogy mit tud még bedobni Cohen, ám az előzetesek alapján nem leszünk gondban a röhögcséléssel. Az elmúlt időszakban megerősödött a médiakampány is, és a Michael Jackson halála után kialakult találgatások is — lássuk be — jót tettek a filmnek, hogy vajon kivágják-e a Jacko-t froclizó jeleneteket. Egy biztos, hogy a film Sehr Güt lesz. És igazából meg sem kellene említeni másik filmet erről a hétről, ám van egy, ami úgy gondolom szót érdemel. No nem az I love You, Beth Cooperre gondolok, ami egy romantikus tinivígjáték, és Hayden Pannettiere egészen véletlen egybeesésnek köszönhetően pompomlányt alakít, hanem a Blood: The Last Vampire hongkongi-japán horrormúví. A történet szerint Saya, aki vámpír, egy titkos ügynökségnél dolgozik, ami a második világháború utáni időszakban alakult, és a feladata az, hogy levadásszák a felkelő nap országában garázdálkodó démoni lényeket. Sayát beküldik egy militarista iskolába, ahol ki kell derítenie, hogy melyik osztálytársa a kakukktojás a démoni erők szempontjából.

17-e a bepisilés határán mozgó Potter-fanok újabb dózisának a napja, ugyanis ekkor lesz a világpremierje a hatodik résznek, a Harry Potter és a Félvér hercegnek. Őszinte vallomásunk, bár vélhetően már kiderült, hogy szerzői párosunk nem HP-rajongó, sőt... Viszont azt kell, hogy mondjam, hogy még elfogultság nélkül is kijelenthető, hogy ezek a mostani karakterposzterek eléggé nevetségesek. Nézzünk már rá... Rupert Grint a hülye tekintetével, mint valami akciósztár. És egyébként is, hat rész óta ugyanazzal a grimasszal játsza végig a filmeket. Na a lényeg, hogy Harry-ék (Daniel Radcliffe) ebben a részben még többet megtudnak a főgenyó Voldemortról Dumbledore és egy titokzatos szövegkönyv segítségével. Erre a hétre egy bátor volt a vidéken, aki a Harry Potter mellé időzítette a bemutatót, igaz, ez egy romantikus film Zooey Deschanellel, és (500) Days of Summer a címe.

A negyedik héten támadnak a számítógép által animált elit kommandós super thermo kettő B-típusú alsónadrágot viselő vérengző tengerimalacok a G-Force-ban. A film Disney produkció, azt hiszem így és ezzel a történettel nem is kell többet elmondanunk erről. Ez a hét amúgy is a pihenés hete lesz, ugyanis a másik megemlítendő film a Shrink, ami Los Angeles ünnepelt pszichológusáról szól, aki egy tragédia következtében magába fordul. A film egy szociodráma, és a főszereplője a szociodrámák nagymestere: Kevin Spacey.

Az utolsó hét két ígéretes mozit is tartogat. Az egyik az Aliens in the Attic, aminek a bemutatóján még én is elmosolyodtam, pedig azt hittem, hogy egy full-humortalan családi baromság lesz a Crazy Frog jellegű idegenekkel. De a mátrix-mama meggyőzött!A történet zanzásítva: egy halom gyereknek kell megvédenie a Maine államban lévő nyaralót az idegeninváziótól. Titkos esélyesünk a Thirst (Bakjwi) című dél-koreai vámpíros horror-dráma. Egy szeretett és tisztelt pap önként jelentkezik egy orvosi kísérletre, ami persze balul sül el, így vámpírrá változik. Idővel szerelmi szál is kibontakozik, meg persze a gyilkolás utáni vágy. A film története elég jónak hangzik ahhoz, hogy egy elgondolkodtató alkotást láthassunk. És mint tudjuk, a koreaiak tudnak jó, és elgondolkodtató filmeket készíteni.

Címkék: premier

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr591217585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása