Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Ki ne emlékezne a Hupikék Törpikék legendás nyitódallamára? Bizony mondom, ezen nőttünk fel, és simán, fejből tudunk a közösbe dobni néhány törpnevet, mint pl. Törpapa, Törperős, Törpilla, Törpojáca, Hami, Tréfi, Okoska, Duli-Fuli. No és persze a náluk is legendásabb ellenségük, a mindig balfék, nagyorrú, kopaszodó Hókuszpók, a szerencsétlen macskájával, Sziamijaúval... Nos akkor kapaszkodjunk kérem! Jönnek a törpök, méghozzá 3D-ben!

A belga rajzfilmsorozat 1958-ban indult képregény formában, ám olyan sikeres volt, hogy később rajzfilmként is elkészült. Eredetileg Les Schtroumpsf címmel futott franciául, a nemzetközi címe pedig The Smurfs. Hazánkban Hupikék Törpikék néven futott, ami gyermekkorunkban még nem bántotta a csőrünket, hogy ilyen szintű fordítások mentek a szinkrongyárban. Sőt, Sinkovits Imre hangja még ma is ott cseng a fülünkben, mint a bölcs Törpapa. Az apró falulakó törpikéket könnyedén fel lehetett ismerni kék bűrükről, és csúcsos sapkájukról. A siker sem maradt el, a 90-es évekre elborították a törpös cuccok a boltokat, traffikokat, egészen a kis figuráktól kezdve, a nagy plüssökön át, a konzol -és PC-játékokig bezárólag. A kilencvenes évek közepe-vége környékén pedig megjelentek a kazetták és cd-k, amiken aktuális slágereket hallhattak a gyerekek törpösítve. Sőt, megannyi farsangi jelmez megihletői is voltak ők, meg elfuserált tévéfilmek élőszereplőiként is megjelentek. Arról ne is beszéljünk, hogy pornófilm is készült hupikék törpikék jelmezben.

A Columbia Pictures stúdió reális esélyt lát a korábbi siker meglovagolására, ugyanis egy félig animált, félig élőszereplős hibrid filmet tervez készíteni, méghozzá három dimenzióban. A rendező Colin Brady lesz, aki nem mondható rutinos rendezőnek, míg a forgatókönyvért a David Stern  és David Weiss szerzőpáros felel, akik például a Shrek 2-t is együtt szerezték. A törpök legkorábban, a tervek szerint 2010. december 17-én érik el a mozitermeket. Végezetül pedig egy kis nosztalgia!

Címkék: hírek hamarosan

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr741219110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása