Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Óriási várakozás előzi meg a James Cameron által rendezett Avatart, mely — mint mindannyian tudjuk — egy távoli csillagrendszerben található bolygón, a Pandorán fog játszódni és amelynek egyik főszereplője az egzotikus szépség, Zoe Saldaña. Az elmúlt héten Will Smith munkásságát vettük górcső alá, most azonban a fiatal tehetségnek tisztelettel adózva úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy a filmkedvelő közösség jobban megismerje Zoét, ugyanis kétségtelenül fényes jövő áll a művésznő előtt.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy geek vagyok. Persze a menőbb fajtából. Nem hétköznapi környezetben nőttem fel, így érthető, hogy oda vagyok a sci-fi klasszikusaiért, A Dűnétől kezdve az Alien sorozatig. Megőrülök ezekért a filmekért. A Star Treket kivéve.

Rövid életrajz

Zoe Saldaña New Jersey-ben látta meg a napvilágot, 1978 júniusában. Amikor betöltötte a 10. életévét, családjával együtt a Dominikai Köztársaságba költözött és szándékaik szerint 7 évet akartak ott tölteni. Ottlétük alatt a kis Zoe meghallotta a tánc hívó szavát és beiratkozott egy erre szakosodott iskolába és balettozni kezdett, valamint megismerkedett különféle tánc-stílusokkal. A tánc végül jobbá tette az egész életét, nem csak képes volt lekötni a fáradhatatlan, izgága lányt, hanem szerencsés körülmények közt a színészi pálya felé irányította Zoe-t. Amint betöltötte a 17. életévét, családjával együtt visszaköltözött az USA-ba. Azonban a tánc szeretetét nem tudta maga mögött hagyni és egyre inkább foglalkoztatta az, egy színházban való fellépés lehetősége. Az "Arcok" nevű színházban kezdett dolgozni, ahol olyan darabokban szerepelt, melyek pozitív hozzáállást és megoldásokat sugároztak az erőszaktól és egyéb nehéz témáktól összezavarodott tinik felé. Ez nem csak erőt adott Zoe-nak, hanem büszkévé is tette, hiszen olyan fiataloknak segített, mint amilyen ő maga is volt. Miközben az "Arcok"-ban dolgozott, szerepeket vállalt a New Yorki Ifjúsági Színházban is, majd miután egy tehetségkutató ügynökség felfedezte, megkapta a nagy lehetőséget az élettől. Ugyanis egy Eva nevű balett-táncost alakított első igazi filmjében, a Center Stage-ben (2001). A színésznő karrierje a gyors kitörés szószerkezettel jellemezhető leginkább, ugyanis alig telt el el egy kis idő, Zoe tálentumait elismerve igazi nagyágyúkkal szerepelhetett együtt igazi szuperprodukciókban. Ez manapság kevés fiatal színésznek adatik meg. Munkái során olyan gigászok elismerését szerezte meg, mint Jerry Bruckheimer, Steven Spielberg, Tom Hanks, Keira Knightely, Ashton Kutcher, Kirsten Dunst és Orlando Bloom. Ezek a példák tökéletesen bemutatják Saldaña kisasszony képességeit, ugyanis bárkinek, vagy bárkivel dolgozott is együtt, bebizonyította odaadását, szorgalmát és professzionalitásával, illetve képességeivel mindenkit lenyűgözött. Teljes bizonyossággal kijelenthetjük, egy sztár született a filmvilág égiszén. Egy csillag, mely napról-napra fényesebben ragyog.

Még mindig keresem a tökéletes férfit. A legtökéletesebb az lenne, ha összekeverhetnénk Spock és Kirk tulajdonságait, így kaphatnánk meg a tökéletes férfit. Nekem nem csak az izom, vagy az agy számít. Akit én keresek, legyen egy kicsit rosszfiú és egy kicsit geek.

Ismertető jegyei

Szeret erős női karaktereket játszani és ahogy egy dán filmes oldalnak nyilatkozta, nagyon várja, hogy Star Trekes karakterét, Uhurát végre egy erősebb, kick-ass karakterként személyesítse meg a későbbi részekben.

Sokszor megkérdezik, hogy dominikainak, vagy amerikainak vallom magam. A válaszom ekkor csupán annyi, én csak egy fekete nő vagyok. Ekkor általában hitetlenkednek, így miután újból elismétlem ezt a mondatot, végre lenyugszanak és témát váltanak.

Magánélete és sikerei

Édesapja dominikai, édesanyja pedig Puerto Rico-i származású. A Maxim 2008-as "Az év legdögösebb női" listáján a 42. helyet töltötte be. A Terminál című filmben alakított karaktere "trekkie" volt, később pedig Saldaña szerepet kapott a Star Trekben, ahol Uhurát játszotta. Amíg be nem válogatták a stábba, azelőtt nem látta az eredeti szériát sem. Azért, hogy még hitelesebben játszhassa szerepét, találkozott elődjével, Nichelle Nichols-zal is. Isteníti Whoopie Goldberget és Angelina Jolie-t is. 2007-ben a People című magazin szavazásán a 100 legszebb nő közé választották. Kisebb szerepet játszott A Karib-tenger kalózaiban (2003). A tervek szerint karaktere a későbbi részek egyikében visszatért volna, azonban ez sajnos nem következett be. Hat hónapos, intenzív felkészülést tartott az Avatar forgatása előtt, többek közt lovagolni is megtanult. Sci-fi geek, aki szeret szépen öltözködni.

A balett a tánc egy rendkívül hálás formája. Segít abban, hogy egyszersmint jó színésszé válj, más részről viszont megtanulod az, hogy hogyan helyezd a tested és lelked teljes összhangba.

Jelenleg

A színésznő ezekben a hónapokban a The Losers című film forgatásán dolgozik, illetve most zajlik az Avatar, valamint a The Takers című filmjeinek utómunkálata.

Ha színészkedésre adod a fejed, 100%-ig elhivatottnak kell lenned. Minden reggel azzal a tudattal kell ébredned, hogy ma bizony 8 órát fogsz gyakorolni. Erről szól ez a szakma. Mely több számomra munkánál. Inkább hivatás ez.

 

Címkék: avatar a hét arca

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr81321746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

captainpamfil 2009.08.19. 14:46:58

Nekem nem tűnt úgy hogy geek :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.26. 20:49:23

Szerintem a legszebb színésznők egyike.:)
süti beállítások módosítása