Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Újabb játékadaptáció készül, ezúttal egy harminc éves múltra visszatekintő, zselével töltött, nyújtható játékfigurákat felvonultató sorozatból. A Universal stúdió 2008 folyamán vette meg a Kenner játékgyár által 1976-ban útjára indított Stretch Armstrong márkanév megfilmesítésre vonatkozó jogait. Most az is kiderült, hogy a nyúlánk szuperhős szerepére Taylor Lautnert, a Twilight-filmek Jacobját válaszották ki. A fiatal színész rajongói ezúttal címszerepben láthatják majd kedvencüket, ami ugyanakkor könnyen nevetség tárgyává teheti őt, így ez mindenképpen érdekes lépés Lautnertől, aki a most megjelenő Valentine nap egyik mellékszerepében, jövőre pedig a Northern Lights című, műrepülőkről szóló akció-drámában fog feltűnni.

“Az elmúlt két év során Taylor igazi sztárrá nőtte ki magát a jegybevételek tekintetében. Az energikusság és atlétikus alkat tökéletes egyensúlyát hozza majd, egy fantasztikus képeséggel rendelkező, ám hétköznapi szuperhős szerepében." — idézi a sajtóközlemény Donna Langley-t, a Universal stúdió egyik igazgatója. A 18 éves Lautner ugyanakkor leginkább az Alkonyat filmszéria vérfarkasaként vált ismertté, amely sokkal inkább élpült a regényadaptáció közismertségére és hű rajongóira, mintsem szereplőinek nevére.

A film Brian Grazer produceri felügyelete alatt készül, aki televíziós sikerei mellett Ron Howard állandó munkatársa is. Grazer korábban lelkesen nyilatkozott a régóta előkészületben lévő tervről: "Stretch Armstrong karakterét régóta szerettem volna már a nagy vásznon látni. A történet egy gumiszerű tágulásra képes srácról szól, aki kitágítja a korlátait, hogy azzá válhasson, akivé lennie kell."

A film forgatókönyvét Steve Oedekerk írta meg, akinek eddig leginkább kevésbé ismert animációs filmek kapcsolódtak a nevéhez. Az író ugyanakkor szinte szabad kezet kapott, hiszen a játékokhoz nem kapcsolódik kiterjedt háttértörténet. Maga Stretch Armstrong egy fürdőnadrágot viselő, szőke testépítőre emlékeztetett, fő nemezisét pedig két évvel később, 1978-ban kapta meg. Az egyszerűen csak Stretch Monsternek elnevezett, szintén nyúlánk, hüllőszerű gonosztevővel általában különféle módokon egymásra tekeredő birkózással tudtak megküzdeni. Ugyanakkor adott egy drámai szál lehetősége is, hiszen később megjelent Stretch gonosz ikertestvére is, a koponyafejű, tarajos hajat viselő szörnnyé mutálódott Evil X-ray Wretch Armstrong, de a halálos ellenségekkel szembenéző hősnek végül egy segítője is akadt, hűséges kutyája, Fetch Armstrong képében. A film a tervek szerint a hagyományos és háromdimenziós formatáumban is elérhető lesz, de legorábban 2012 folyamán kerülhet a mozikba.



 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr921735969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása