Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A dél-afrikai, pályáját éppen csak elkezdő rendező, Neill Blomkamp talán maga sem gondolta 2005-ben, hogy Alive in Joburg című rövidfilmje alapján egyszer egész estés filmet álmodhat a nagy vászonra. Szerencséjére, útjaik keresztezték egymást A Gyűrűk ura trilógia és a King Kong Oscar-díjas rendezőjével, Peter Jacksonnal, aki látott az ötletében annyi fantáziát, hogy producerként felügyelve megteremtse egy független finanszírozású, kisebb volumenű film lehetőségét. A District 9-ban nem hódítók, hanem kiszolgáltatott idegenek érkeznek a Földre. Egy ismerős témakör újszerű formában, párhuzamot vonva az emberiség saját faji és etnikai feszültségeivel, történelmével, ami kérdéseket vet fel saját emberségünkkel kapcsolatban is.

Az idegen űrhajó 28 évvel ezelőtt érkezett meg különös módon pont a dél-afrikai Johannesburg városa fölé. Nem tudni honnan, nem tudni miért és főleg, hogy meddig marad vendégünk az általa érkezett milliónyi idegen lény. Mivel a földönkívüliek láthatóan nem tudtak gondoskodni magukról ezért Johannesburg egy elkerített területén helyezték el őket, ez vált a 9-es körzetté. Ezt a területet a Multi-National United nevű megacég felügyeli, ami sokak szerint sárba tiporja a lények alapvető jogait, és egyetlen céljuk, hogy bármi áron megszerezzék az idegen fegyverek technológiáit. A közvélemény rossz szemmel néz az új szomszédokra és fél a jövevényektől, ezért a terv szerint az egész kolóniát egy új helyre költöztetik, egy szögesdróttal körbevett táborba, távolabb a lakott településektől. Ekkor pattan ki a régóta felgyülemlett feszültség.

A történetvezetés meglehetősen szokatlan, hiszen áldokumentumfilm jellegű jelenetek keverednek a filmeknél megszokott dramaturgiai elemekkel. A bevezetés tulajdonképpen interjúrészletek összessége, amik így lehetővé teszik, hogy viszonylag gyorsan, hatékonyan és mégis érthető módon vázolják fel az alapszituációt. Később pedig, amikor már jobban megismertük a főszereplőt és a körülötte lévő világot, a hagyományos, bensőségesebb narratíva válik hangsúlyosabbá. Ez a kettősség remekül működik, sokat emel a történet hihetőségén, és akkor sem marad el a hatás amikor közelebb kell hogy érezzük magunkat a szereplőkhöz. A hangsúly inkább magára a két faj közti feszültségre esik, nem látunk bele olyan mélyen az idegenek kultúrájába és társadalmába, de ugyanakkor éppen ez az egyensúly kölcsönöz feszes tempót a film cselekményének.

A színészgárdában nem meglepő módon egyetlen ismerősen csengő nevet sem találunk. A szokatlan nevű főszereplőt, Wikus Van de Merwe-t alakító dél-afrikai Sharlto Copley a rendező régi ismerőse, és már az eredeti kisfilmben is feltűnt, de tulajdonképpen kezdő színésznek tekinthető. Bátor döntés volt tehát az egész filmet rá építeni. Copley azonban kifejezetten meggyőzően alakítja az átlagembert, az irodai dolgozót, aki terepmunkára kényszerül és szembesülnie kell az érem másik oldalával is. Az események sodrában pedig az eddigi élete elkezd széthullani és ő maga is megtapasztalja, hogy milyen üldözöttnek és kiszolgáltatottnak lenni. A történetben csaknem olyan fontos szerepet kap két idegen, a hatóságok által a Christopher Johnson névvel illetett apa és annak fiatal fia. Christopher, aki húsz éve azon dolgozik, hogy újra működésre bírja az anyahajó egy modulját, látszólag elsődlegesen inkább saját fia túlélése jár a fejében mintsem az összes Földön ragadt társának megmentése. Ezt tekinthetnénk akár önzőségnek is, de itt éppen egy jellemző és természetes emberi magatartás jelenik meg, ami rávilágít, hogy nem is vagyunk annyira különbözőek. Ugyanakkor Blomkamp nem próbálja azt elhitetni a nézőkkel, hogy ezek a lények csak szerető és felelősségteljes szülők lehetnek. A "rákok" a legtöbb esetben éppen ugyanannyira, vagy még inkább állatiasan viselkednek, mint egy-egy ember aki hasonlóan kiszolgáltatott helyzetbe kerül, és összezavarodik.

A nagyobb hollywoodi filmek költségvetésének ötödéből készült film vizuális világa nagyon meggyőző, Blomkamp vizuális effektusokkal szerzett korábbi tapasztalatai pedig minden jelenetben megmutatkoznak. A földönkívüli lények mind megjelenésükben, mind mozgásukban valódinak hatnak és abszolút nem lógnak ki. A közeliekben is megállják a helyüket, ha szokatlan arcjátékukra helyeződik a hangsúly. A környezet, az emberek és az idegenek közötti interakció különösen jól sikerült, és ezt a legtöbb jelenet dinamikus, dokumentarista stílusa is fokozza. A mechanikus elemek és járművek ugyanakkor bizonyos snittekben furcsán hatnak, és  előfordul egy-egy jobban kilógó elem. A biztonsági és TV-kamerákat imitáló képsorok is elrejtenek néhány részletet és esetleges hiányosságot. A film által megteremtett világ és megjelenés ezek ellenére is végig konzisztens, hihető és magával ragadó marad, ami ilyen szűkös erőforrásokat tekintve kiemelkedő teljesítmény a film stábjától.

A hangok hasonlóan kiválóak, beleértve a földönkívüliek nyelvét is, ami az emberi hangtól merőben eltérő, mégsem annyira zajszerű, hogy ne hasson beszédnek. A fegyverek és különböző járművek hangjai a funkciójuknak megfelelően segítik a látottak realisztikusságának fokozását. Clinton Shorter zeneszerző már az Alive in Joburg idején is együtt dolgozott a rendezővel. Zenéjében számos afrikai motívum, dobok és kórus hangzik fel, emellett pedig klasszikus vonósokkal és a modern hangzás eléréséhez szintetizátorral is operál. Jól kihangsúlyozza a feszültséget, és a szereplők megpróbáltatásainak pillanataiban kiemeli a drámát, hangsúlyozva hogy mi forog kockán.

A District 9 egy olyan film lett, ami sci-fiként, akciófilmként, vagy szociodrámaként önmagában is megállná a helyét, de ezeket összegyúrva egy különleges élménnyé kovácsolódik össze. Jól példázza azt, hogy egy eredeti és megkapó ötlet, a megvalósításba fektetett kemény munka után meghozza a gyümölcsét. A film éppen annyira mély, amennyire a néző belemélyed. A kérdések pedig, amiket felvet, egyértelműek. A rájuk adható válaszokat azonban már a valóságban kell keresnünk.

Történet
82
84
IMDB logo 8,5
Rotten Tomatoes logo 90%
Alakítások
80
Rendezés
80
Látvány & hang
92
Zene
80
Összhatás
88

Címkék: kritika district 9 oscar 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr881411007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bellagio 2009.09.27. 20:47:42

Tele District 9 PR cikkekel az Index.

Hat kell is neki, mert a film katasztrofalisan szar.

maydayray 2009.09.27. 20:59:19

@Bellagio: nemtom, én megnéztem egyszer, meg még ötször. kurvajó. lehet neked hálivúd kell, tény, ez nem az. csak szimplán kurvajó. én simán 90% felett értékelem.

netopi 2009.09.27. 21:00:07

@Bellagio: szaladjál épp kezdődik a győzikesó, az való neked :)

brien 2009.09.27. 21:00:43

@Bellagio: Egyetértek. Nagy Sci-fi rajongó vagyok, mindent megnézek...ezt 52 percig bírtam. Ez borzalom. Értem én, hogy szociodráma, meg mindent megértek, hogy ez más és stb...de ez egy minősíthetetlenül szar film.
A 8,5 helyett 0,5 az amit érdemel.

önkéntes jogkövető 2009.09.27. 21:01:06

sztem a sztori igen sok sebtől vérzik, sok kérdés merült fel bennem az "ez így tök logikátlan" kategóriában a moziból kifelé... többet vártam.
Spoiler kérdés: Végül is miért nem zajlott le a kitelepítés??

ertzuiop 2009.09.27. 21:07:09

Ez a poszt egy 2-es erősségű ánuszplecsnit érdemel!

greycup 2009.09.27. 21:08:09

@önkéntes jogkövető:
nem figyeltél a végén, lezajlott a kitelepítés

bolomba (törölt) 2009.09.27. 21:11:00

off

amiota a Faun labirintuisa 95%-ot a Zuhanas meg 60%-ot kapott a Rottenen azota csak olyan filmre megyek el, ami naluk 60 kornyeken kapott. Az en izlesemnek altalaban bejon.:)

off vege

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.27. 21:12:27

Akkor most megnézzem?

Vagy rakjam be inkább a "THE ULTMATE BEST OF Szomszédok" videjókazimat?

Vagy marad a BP Tv-ből megmentett telejósda, szinte mindet felvettem! Így már én is tudom mi lesz Julcsi nényivel, megdöglik, oszt kész, mint mindenki más is.

bolomba (törölt) 2009.09.27. 21:13:20

@bolomba: na jo hazudtam nem is nezem azota a rottent, mert kb annyi ertelme van a kritikanak, mint…

szamomra semmi.

TonyCaviar 2009.09.27. 21:14:48

Vacak film. Sajnálom azokat, akik olyan sokat dolgoztak rajta. De azért lehettek volna okosabbak is. Kézikamerázás, mint felületes látványeffektus, megszeretni-való antropomorf alienek, fúj! Éljen az E.T.!

önkéntes jogkövető 2009.09.27. 21:15:53

@greycup: az utolsó snittek változatlanul a kunyhókat és szeméttelepet mutatták, nem sátrakat... vagy tényleg nem figyeltem :-)

dzsefi 2009.09.27. 21:16:35

@bolomba: jé, volt olyan, akinek A faun labirintusa nem tetszett? :)

greycup 2009.09.27. 21:18:39

@önkéntes jogkövető:
emiatt újra meg kell nézned, és ezúttal jobban figyelni az utolsó mondatoknál... ;)

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.09.27. 21:20:07

Nekem kb 6 éve nem volt ilyen jó filmhez szerencsém.
Ez idő alatt a következő filmeken aludtam el és hagytam örökre félbe: G.I Joe, Terminator 4, Transformers, stb.

De ez a film valami baromi jó ötlet volt az eredeti operatőri munkával és effektekkel. Természetesen ennek a filmnek a témája is baromság, de valamiben mégis különbözött a többi vacaktól. Nem lőttek benne negyed órán keresztül egyhuzamban, pedig úgy vártam, olyan jó csumegák voltak benne :) De még ez sem hagyott bennem hiányt. Nekem nagyon tetszett az ismeretlen főszereplő is, ahogy kis egérből nagy egér lett.

Nyilván lesz második rész is, mivel hősünk garnélarák lett :) A főgarnéla visszajön száz hajóval és millió hadigarnélával, de azon már biztosan elalszom megint :)

Mindfield 2009.09.27. 21:21:56

Tényleg jó lett, de azért ennyire nem jó, hogy még a csapból is ez folyjon!

antianyag001 2009.09.27. 21:22:14

Jó az írás, bár nálam 95%.Végre egy film aminek minden perce leköt.Kellett már nagyon!!

Bellagio 2009.09.27. 21:22:57

@Ludas Matyi Online: eredeti operatori munka?

Hogyan lehetne meg ennel is kozhelyesebb!?

bolomba (törölt) 2009.09.27. 21:23:29

@dzsefi: jaja. igazabol elvarasokkal mentem (amit altlaban le tudok vetkozni), es nagyon nem jott be. utana amikor masodjara is megneztem, hatha megis az elvaras, akkor is ugyanazt ereztem.

viszont megkaptam a Zuhanas-ban (The Fall) mindent, ami a faunbol hianyzott. nekem. :)

abszint86 2009.09.27. 21:26:01

Megértem a Sci-fi rajongókat, akik szerint szar, ők ugyanis nem szeretik a függőben hagyott történeteket, kibontatlan szálakat, stb.. De itt éppen nem lényeges a körítés, a komplex sztori, hanem az idegenek érkezését máshonnan megközelítő ....

faszom, valami faszát akartam írni,de nem tudok fogalmazni. hehe szar vagyok

eloszto · http://eloszto.hu 2009.09.27. 21:26:48

Hát - hogy is mondjam? 5x többet vártam és ... Nem folytatom, jönnek mindjárt azok akik már akkor elaléltak, amikor az első 20mp-s trailereket látták és azóta is rendkívül kifinomultnak tartják ízlésüket amiért tetszik nekik a film.
Meg azok a szerencsések is, akiknek csak tetszik és kész.

Jó alapötlet, kis költségvetés, sok-sok vontatottság, hiányzó befejezés és az elpazarolt idő kellemetlen utóíze :(

Donor 2009.09.27. 21:28:01

Én vegyes érzésekkel jöttem ki a moziból, mert egy jó scifire számítottam.
Aztán a végén azt mondtam rá hogy "érdekes " film.

Mindenesetre azoknak ajánlom akik képesek vagy hajlandóak mélyebb összefüggéseket, utalásokat is megérteni, és nem csak a látvány és az akció vagy a történet érdekli, mert nekik tényleg szar film.
Nem vagyunk egyformák, én meg a Transzformerszt és társait rühellem a hibátlan látvány ellenére.

Ebben a filmben a karakterek és reakcióik tényleg nagyon jól és következetesen ki voltak dolgozva. Nem úgy mint egy ZS kategóriás német kalandfilmben. A látványvilág is hibátlan...bár én tengeri beteg lettem a kamera állandó rángatásától, ami nyilvánvaló hogy az alacsony költségvetés miatt volt, de ennek ellenére a film történethez jól passzolt a stílus.

Ennek a filmnek tényleg az a lényege hogy megmutassa hogy mi átlag kisemberek, mint egyén, hogyan is viselkedünk ösztönösen, önzően egy kirekesztett csoporttal szemben vagy éppen a kirekesztett csoport tagjaként. Szerintem nagyon realista társadalom rajz, amiben egyedül a zsoldos a gonosz, mindenki más csak simán teszi a dolgát.

Ugyanis nem a kormány, vagy egy nagy gonosz vállalat a rossz okozója, hanem megmutatja hogy egyéni önző és rövidlátó kisemberek teljesen megszokott reakciói és viselkedései hogyan okozzák azt a sok rossz dolgot ami a filmben megjelenik. Ennek a szemléletnek a középpontjában van a főhős, de a többi szereplő is ésszerű és normális emberi motivációk mentén cselekszik.

Persze azért belekevertek egy kis halivúúdi elemeket hogy eladható legyen a film de alapvetően a film nem ezektől jó.

Szerintem megérte beülni rá és ha túljutunk a sima filmnézésen és elkezdünk rajta gondolkodni, akkor felötlik bennünk hogy meg kell nézni még párszor hogy valóban megértsük a teljes mondanivalóját.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.09.27. 21:28:47

@Bellagio: A dokumentumszerű élményre gondoltam, és az imbolygó kamerákra, ami valósággá próbálta tenni az élményt.

Ma már egy kalap szarok azok a filmek, ahol a kamera mondjuk egy kocsi alól mutatja a száguldást mert már olyan profi digitális technika van. Persze nem lehet látni a filmből így semmit :) Régen persze lefostam a lábam, mikor ez új volt. De ma már sok. Lásd: transformers, vagy valamelyik Fast and furious-t :)
Inkább 3 Rém rendes család részt nézek meg 20-adszor :)

2009.09.27. 21:30:26

@Bellagio:
"A film éppen annyira mély, amennyire a néző belemélyed."
Ez neked szól.
Te csak nézzél Transformerst meg Hellboyt.

Donor 2009.09.27. 21:34:00

Látom sok itt a csalódott sci-fi rajongó :)

Hát tény hogy nem olyan szimpla világképet mutat mint a StarTrek vagy bármelyik sci-fi amik alapvetően a jó és rossz harcát mutatják be különböző módon megkavarva.

Én azt mondom hogy akinek Isaac Asimov Alapítványait képes volt elolvasni többször is, annak ez a film is tetszeni fog.

Mindenesetre az anyahajó hajtóműhangja az egyszerűen zseniális, isteni és felejthetetlen volt. A hangmesternek szerintem csak ezért az effektért jár egy Oscar.

butcher511 (törölt) 2009.09.27. 21:34:16

Ez egy zseniális film nincs rá jobb szó.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.09.27. 21:35:02

_BRUTÁL_ jó egy film ez
nálam ott van a legnagyobbak között, olyanok között mont a Jó a rossz és a csúf, Dead Man és hasonlók (tudom más stílus, de ezek jutottak hirtelen eszembe)
na jó, egy hasonlóbb: Brazil

Krinyo 2009.09.27. 21:35:57

Sokan szerintem megijednek az elejetol es pont ott adjak fel, ahol erdekes kezd lenni a tortenet. Nekem nagyon bejott, eredeti, szokatlan, latvanyos, hiteles es elgondolkodtato...

A. B. Normal 2009.09.27. 21:36:09

Ha csepp esze van, nem lesz második rész. Én is csatlakozom a dicsérők táborához: fordulatos, ötletekkel teli, nagyon szerethető film. Különösen az eleje és a vége esik jól, de a közepe is fogyasztható. És igen, egy nagy, szájbarágós példázat az egész, de miért ne lehetne az, ha jól kidolgozott és amúgy nagyon szórakoztató?

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.09.27. 21:36:19

@Donor: "Persze azért belekevertek egy kis halivúúdi elemeket hogy eladható legyen a film de alapvetően a film nem ezektől jó."

A legtöbb ilyen egyértelmű szatíra.
SPOILER!
Pl. a laborban amikor visszaszerzik a folyadékot, nem tudom észrevettétek-e, hogy Christopher amikor sír a halott társa felett, 2x is körbelövik (nézzétek a falat mögötte!)
:)))

JohnWatt · http://allas.dolgok.com 2009.09.27. 21:36:26

@Bellagio: most aztán jól megmondtad, ilyenkor büszke vagy magadra, ugye?

Donor 2009.09.27. 21:38:24

Másik amitől ki vagyok bukva amikor annyira életszerütlenül látványos egy film, hogy már mesének is túlzás. Ugya a Charli Angyalai belassításai...valahogy nem érték el az a hatást amit a Mátrixban :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.09.27. 21:39:17

Folytatás egyértelműen hiba lenne.

Az mondjuk jellemző, hogy sok néző azt akarja hogy minden meg legyen magyarázva. Miért is? Mert csupán szórakozni akarnak, eltellve, megelégedetten kijönni a moziból? Szomorú...
Nekik való a Lost meg a győzike...

maydayray 2009.09.27. 21:39:20

akik a kisköltségvetéssel jönnek, azoknak szólnék: valóban a normál hálivúd 20-30 százalékából hozták ki, de nem is kellett Tom Hanks-nek kifizetni 50 millát. szóval amire kellett, volt pénz. kiválóan osztották be, nagyon jó film lett. de ezt már mondtam. igaz, akik fikázták eddig, azok vagy nem látták, vagy nem értették, lásd "nem volt kitelepítés"...

dr. Aullah 2009.09.27. 21:40:59

Sziasztok!

Év filmje nála minimum. És jó ha sok helyen van róla cikk, mert így másokhoz is eljut. Ez a film annyira nem ismert még, mint mondjuk a transformers2, ami kiba szar film volt.

Donor 2009.09.27. 21:43:02

@endike: Na ezért kell megnéznem újra, mert ezekből az elemekből keveset vettem észre :)

A végén amikor rohan a hajóhoz cikkcakkban hogy kikerülje a golyózáport, na azon már én is röhögtem. Egy régi Peter Falk fimben volt egy ilyen jelenet amikor lőttek rájuk. Az egyik átrohan egyenesen a másik kocsihoz, mire a Peter Falk visszahívja, visszamegy és mondja neki hogy cikkcakban fuss hogy ne találjanak el, erre 4* annyi ideig ott ugrálnak a golyózáporban, mert hogy cikcakkban kell menni :)

s.e.c 2009.09.27. 21:45:50

Nagyon jó film :) Mikor megláttam a post címét csak azért kattintottam rá hogy elolvassam a sok fikázást, jókat szoktam röhögni :) Tipikus helyzet, csináltak egy nem átlag filmet amit sokan nem értenek és minden cikknél kihasználják az alkalmat hogy leszólják.

Donor 2009.09.27. 21:46:09

@endike: Végűlis meg lett magyarázva minden. Más kérdés hogy nem oldották meg a végére, de a film mondanivalója szempontjából ez a feszültség szükséges volt. Ha befejezték volna ahogy egy scifi rajongó elvárta volna, akkor elrontották volna a művészi értékét.

greycup 2009.09.27. 21:47:24

@Donor:
na jó, de nem erről szólt a film, aki reális akciójelenetekre vágyik, az tegye be otthon kb. a Ryan közlegényt

foggy day 2009.09.27. 21:50:11

Sztem elég átlátszó ez a film: nem kell sokat gondolkodni hozzá, túl egyértelmű, szájbarágós.
Amúgy sztem elég hollywoodi, akárki akármit is mond. talán az egyetlen dolog, amiben eltér akliséktől, hogy a jó ember meghal, és az ufók menekülnek meg :)
egyébként lezajlott a kitelepítés: a végén írják h átköltöztették a bevándorlókat a district 10-be

ilCapitano 2009.09.27. 21:52:11

Általában nem szeretem a sci-fi-ket, de ezt már a történet miatt is érdemes megnéznem, és ahogy láttam, elég heves vitát váltott ki itt, szóval legalábbis érdekesnek ígérkezik...

Donor 2009.09.27. 21:52:12

@Aullah: A gettó milliomost azért még nem ütötte ki nálam.

cantalien 2009.09.27. 21:52:44

Ötlettelen, szájbarágós, klisékből felépített B-film, amit még Tarantino is megirigyelhetne. Viccesnek meg egyáltalán nem vicces. Ennél még a Gayniggers from outer Space című remekmű is tartalmasabb sci-fi volt...

Analyzer 2009.09.27. 21:54:52

szerintem nagyon jo film! persze aki a v.diesel filmeket tartja etalonnak, az felejtse el!! :)
es tokeletesen egyetertek az elottem szoloval!!
sokkal sokkal jobb, mint egy transformers, vagy terminator4 stb, stb! csak hat, a mai zombi-izles kuszobet nehezen ugorja meg egy olyan film, amiben nem az elejetol a vegeig pukogatnak...

Donor 2009.09.27. 21:57:40

@ilCapitano: Ha nem szereted a scifit akkor van esély rá hogy tetszeni fog :)
Én is azért mentem el megnézni, mert a kritikák elég ellentmondóak voltak, gondoltam érdekes lehet ha ennyi féle érzelmet vált ki az emberekből.

Donor 2009.09.27. 21:59:09

@cantalien: Ha neked a buzi néggerek jobban bejönnek az a te magánügyed, én nem szólok bele ;-)

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 22:14:07

Az én emberségemmel kapcsolatban aligha merült föl kérdés. De Jacksont (akit azért valljuk be a Braindead meg a Bad Taste miatt szerettünk meg - és láttuk a kingkonggal a rossz ízlésnek az agyhalál felöli oldalán járni) öröm újra az élők közt tudhatni.
Aki azonban ezt az abszurd blődlit komolyabban veszi, és vizsgálja szellemi-lelki aspektusaiban, mint teszem azt a Baljós Árnyakat (és idősebb 16 évesnél) az... mondanám, hogy kérje vissza a tandíjat, de jobban meggondolva iskolát nyilván amúgy sem járt.

Christian78 2009.09.27. 22:14:18

szerintem szánalmas, egyszer megnézhető csak!!!!!!!!!!

atvi.hu · http://www.atvi.hu 2009.09.27. 22:18:16

Szerintem nagyon jó film, de folytatni semmiképpen sem szabad. Az az igazság, hogy kevés olyan Sci-Fi van már aminek ilyen mély mondanivalója van. Nekem nagyon bejött, meg fogom még nézni párszor.

Egyébként én a Transformers filmeket is imádom minden hibájukkal együtt, de elvakult rajongó vagyok. :)

Szakadás: A Hellboy-al mi a baj?

Viktus 2009.09.27. 22:19:29

A District 9 egy olyan film lett amire nem számítottam. Egy logikátlan, idegesítő sz*r. :(

dr. trafik nomac 2009.09.27. 22:19:35

A scifi retegmufaj, ez van. Nem varhatjuk el, hogy mindenki megertse :)

Viktus 2009.09.27. 22:23:02

@abszint86:

A probléma, hogy semmi logika a storyban ... a muki nyáladzása meg már egyenesen idegesítő a végére ...

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2009.09.27. 22:23:09

tetszik ez a "végre egy film, amiben nem az elejétől a végéig pukogatnak" dolog..

ti melyik változatot néztétek? :D

greycup 2009.09.27. 22:30:39

@Viktus:
szted miről szólt a film?

Viktus 2009.09.27. 22:31:07

Na csak pár apró kérdés.

Mi a franc is tartotta a gravitációt legyőzve a város felett a nagy dög űrhajót 20 éven át ...

Ilyen szipiszupi fegyvereket tudnak fabrikálni, miért is egy halom nigériai menekült uralkodott rajtuk.

Minek is kellett a fostos fekete lötyi, mikor az idióta secpec lezuhant az űrhajóval, majd hirtelen eszébe jutott a kicsi meg a nagy rákembernek (tiszta south park), hogy a nagy hajó majd jól behúzza.

Csak pár apró részlet, de az egész sztori nem állt össze.

A főszereplő szerepét pedig már leányregény szintre vitték a végletes nyálazással.

Donor 2009.09.27. 22:32:09

@Viktus: Az hogy nem érted, nem feltétlenül a filmet minősíti :D

Viktus 2009.09.27. 22:32:17

@greycup:

Leginkább semmiről egy koncepció nélküli nyálas akciófilm.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.09.27. 22:32:36

@Viktus: ezek kb olyan kérdések, mint a kedvencem, hogy "hogyhogy értették egymást az emberek meg a lények?"

:/

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.09.27. 22:32:38

megvan!!!! A filmek is legyenek olyanok, mint a focimeccsek. Lennének a pártoló és kritizáló szektorok és persze a B-közép aki mindkét szektort ütheti :)
Film után pedig lenne az utcán egy vitaest lovasrendőrök társaságában :)

Donor 2009.09.27. 22:34:06

@Viktus: Sikerült kiemelned a film tökéletesen lényegtelen részleteit.

Viktus 2009.09.27. 22:34:19

@Donor:

Na próbáld meg kifejteni kigyüjöttem a kedvedért pontokban.

@endike:

Az már részletkérdés volt ... de 20 év alatt űrhajozós néppel már csak lehet kommunikálni.

Donor 2009.09.27. 22:34:51

@Viktus: Azért mert hülye vagy hozzá, ezt miért kell hangoztatni?

Viktus 2009.09.27. 22:34:52

@Donor:

Amelyekre a film épül. :D

Donor 2009.09.27. 22:35:28

@Viktus: Lapoz vissza, elég mélyen kielemeztem a filmet.

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 22:35:38

A Baljós Árnyakban legalább voltak gungák meg fogatverseny. Hé, gungák mondjuk ebben is voltak! Én pl. pont ilyennek képzelek egy fajt, amelyik képes az űrutazásra, meg egy ilyen baszott nagy űrhajót is belül ilyan koszos, ótvar, lepukkant duzsuvás szarnak.
De a fegyvereik tök okésok, bár nem nagyon használják őket - sőt egyáltalán nem, ami magas etikai érzékre vall. Meg tökre átérzem a slum vonalat is etnikailag, különösen mostanság, hogy egy nigger az USA elnöke. Viszont az tökre hihető, hogy a lánya férje a legrátermettebb az embernek, ha előléptet. Ezen tökre elgondolkodtam. Mer ez tényleg így van, szóval lehet, hogy ilyen izé is van ott Afrikába?

Viktus 2009.09.27. 22:37:22

@Donor:

Esetleg v.mi konkrétum, vagy csak a kisdedó szájbox megy.

Én egy sci-fi filmet akartam nézni erre egy humbuk lányregény feldolgozást nyújtottak. Pedig ez nem pénz kérdése volt jól is megcsinálhatták volna az alapötlet 10 pontos a kivitelezés 1 pont.

Donor 2009.09.27. 22:38:21

@Viktus: Na itt kezdődik a tévedésed. A zűrhajó csak díszlet. Egy környezet, hogy el tudjanak az értelmesebb egyedek vonatkoztatni a valós szituációtól. Valójában rólunk emberekről és a viselkedésünkről szól az egész. Ha ezt nem vetted észre akkor megértem hogy miért tartod szar filmnek, mivel ha kivesszük a mélyebb értelmét, akkor tényleg szar.
De szerencsére ott van az a mélyebb értelem, még akkor is ha neked nem tűnt fel.

Ez kb olyan mint amikor La Fonten meséit hallgatva abba kötnél bele hogy a nyúl nem is tud beszélni.

sertésmájkrém 2009.09.27. 22:39:39

@Bellagio: Az index? az egész internet, micsoda összeesküvés!

kyanzes (törölt) 2009.09.27. 22:40:58

Túlságosan tréfásra vették a figurát. 5/10. Jó az alapsztori, idegesítőek az akciójelenetek, inkább kihagyhatták volna, és túlságosan emberiek az idegenek. Középszerűen kivitelezettnek tartom. Mindenesetre jobb, mint a Cloverfield. Mekkora rettenet volt az a film.

Viktus 2009.09.27. 22:41:25

@Donor:

Olvastam a handabandád. Engem a művészi háttér nem érdekel egy filmnél. Egy filmben legyen logika, jó sztori, jó színészek meg
látvány.

Egy sci-finek mondott filmben nem az általd leírt rizsának kellene prioritásnak lennie, vagy akkor adják el művészfilmnek. Egy sci-fi ne mondanivalót adjon elsősorban , hanem jó sztorit meg látványt, mert szórakoztatás céljából szemlélem. Mondanivalókra vagyok kiváncsi művészmoziba járnék.

greycup 2009.09.27. 22:41:27

@Viktus:
ha fizikai, meg techhnológiai kérdésekre keresel ebben a filmben választ, rossz úton jársz

Donor 2009.09.27. 22:44:22

@Viktus: Ja, miért nem mondtad hogy csak trollkodni akarsz, akkor nem vitatkozok veled.

Viktus 2009.09.27. 22:44:50

@Donor:

Tévedésben vagy álsznob kis pöcs. La Fontaine meséit nem természetfilmnek akarják eladni, hanem mesének. Ez meg elég nagy marketinget kapott sci-fi köntösben.

greycup 2009.09.27. 22:45:18

@Viktus:
nem neked való filmre ültél be, mindenkivel előfordul, nem szégyen

sertésmájkrém 2009.09.27. 22:46:46

@Donor: Hát... az ag áz, hogy a a charlie angyalai nem igazán akarta komolyan venni magát, az akciójelenetek paródiák... gondoltam szólok.

aachi2 2009.09.27. 22:50:36

@Donor: közhely az egész mondanivalója is a filmnek, hogy milyen csúnyak az emberek, rasszizmus blabla, szájbarágós blee.

a sztoriban még tényleg olyan emeletes lukak vannak hogy ihajj. akit ez nem zavar az nem gondolkodik egy film nézése közben, hanem mindent elhisz és benyal amit eléöntenek.

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 22:51:05

Ezegy töknagy művészfilm, és tökyo, hogy a művészet tökre sok embert elér és tökre élveztem, és tökre aki nem értik azok nem elég mélyek hozzá és tök.

sertésmájkrém 2009.09.27. 22:51:28

@Donor: Az a baj hogy ez inkább sci fi mint pl egy startrek vagy starwars vagy hasonló tömegfos. Más kérdés hogy azt tartják annak. Mielőtt vérig sértődne vki, ezekkel is elvagyok, megnézek én mindent, csak egyesek meg vannak kavarodva a meghatározásokkal. :)
A fentebb említettek űr fantasy-k és mint ilyenek szükségszerűen eccerűek, nem scifi-k.

aachi2 2009.09.27. 22:51:45

HUMBUG még egyszer valaki Kval írja pofáncsapom.

aachi2 2009.09.27. 22:53:06

@sertésmájkrém: ez is scifi de a star trek tömegfos szintjén. ha a star wars-t letömegfosozod, az pedig csak arról mond regényeket hogy mennyire lehet adni a véleményedre.

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 22:53:29

Meg még az naon tökyo benne az a űrhajó, hogy tökre an morális tartása a űrlényeknek, meg ezt ti nem értitek mer nem hallgattatok annyi Apocalypticát mint én, és azok a srácok TÖKRE CSELLÓN játszanak, és ez tökre művészet, és ez a film is tökre művészi és ezér nem értitek. De én értem, és TÖK NAGY és kurvára riszpek, mer ez mer ez ez ez tökre naon. Köszike.

aachi2 2009.09.27. 22:53:40

@Môžeš mi pomôct'?: művészfilm? úristen. ááááááááááááááááá

Viktus 2009.09.27. 22:56:25

@sertésmájkrém:

A scfi-fiben van egy logika folyam nem emberi dráma, amelynek mellékzöngéje az a pár idegen. Sci-finek pedig ez egy hulladék emberi drámának lehet jó csak az meg nem jön be nekem.

sertésmájkrém 2009.09.27. 22:57:15

@Viktus: Te végletesen el vagy tévedve, ne erőlködj sztem.

sertésmájkrém 2009.09.27. 22:58:36

@aachi2: Elvagyok én velük, sőt kedvelem is a star warsokat, de azért érdemes a helyükön kezelni lucas bácsi alkotásait.

aachi2 2009.09.27. 22:59:12

@Viktus: klisé hegyekből ál az egész film:

- gonosz tudósok kisérleteznek az idegeneken
- átváltozik szörnnyé a főhős
- a főhős összehaverkodik az idegenekkel és megmenti őket a gonosz emberektől
- a főhös elkapja a szörnykórt és átváltozik
- cuki szépszemű humanoid idegenek
- a film végén nagy tüzijáték és heppiend
- a magányos hős és társa lenyom egy hadsereget

stb.

sertésmájkrém 2009.09.27. 22:59:32

@Viktus: Nekem végig logikus volt, sajnálom. Próbálj meg elvonatkoztatni az eddigi scifi kliséidtől. A logikátlanság engem is zavar, mindenben.

sertésmájkrém 2009.09.27. 23:01:08

@aachi2: Nem voltak gonoszok a tudósok, emberek voltak akiknek érdekeik vannak. Így megy ez.

aachi2 2009.09.27. 23:02:33

@sertésmájkrém:

abban mi a logikus hogy leviszik helikopterrel az idegeneket, de nem veszik észre hogy az alsónadrágjukban lecsempésztek 8000 kézifegyvert meg 50 harci robotot? :D

meg ott van nekik a fegyverarzenál és hagyják hogy állati sorban tartsák őket bezárva.

vagy hogy a löttyöt gyűjtik 20 évig, de amikor elveszik, akkor is sikerül felszállni nélküle.

ebben mi a logikus ? ááááá :D

flimo13 2009.09.27. 23:03:47

@cantalien: már pedig a Gayniggers from outer space a sci-fi királya, ne szóld le! :)

blackbarika 2009.09.27. 23:04:09

Egy filmes oldalon már írtam a filmről, bemásolom ide is:

Terminátor, G.I Joe, Transformers, Becstelen brygantik, 2012 ide vagy oda, nekem ez az év filmje (és az is marad) az száz százalék. Abszolút nem hallottam semmit erről, csak ma reggel egy csoporttársam mutatta a trailerét, mert ő megnézte és áradozott róla. Mondom akkor én is teszek egy próbát.
Ez a majdnem két órás játékidő úgy elrepült mintha egy Lost epizódot néztem volna! Teljesen aktuális film, a bevándorlás mindig is nagy probléma volt és lesz is a jövőben, főleg ha ténylegesen durvább jelei mutatkoznak majd a klímaváltozásnak, fogy az ivóvíz, emelkedik a tengerszint. Az hogy most éppen földönkívülieket ábrázoltak, teljesen mellékes dolog, mert az ugye világos szerintem hogy nem róluk akar ez szólni igazából. A district 9 reális képe egy akármilyen gettónak, menekülttábornak és annak hogy az ember mennyire nem tudja tolerálni más, eltérő kultúrából érkező társait. Odaütnek egyet a katonaságnak, a háttérben Isten tudja milyen kísérleteket folytató orvostudománynak, haszonleső üzletembereknek, politikának, kormányoknak, magának a kapzsi emberiségnek. Aztán persze van egy hős,- aki nem hiányozhat, hisz kivételek mindig vannak- aki most nem úgy kedveli meg az idegen helyről érkezőket mint Tom Cruise az Utolsó szamurájban, vagy Kevin Costner a Farkasokkal táncolóban, hanem kényszer hatására lesz lassan egy közülük- lerövidítve a beilleszkedés bemutatásának procedúráját. Lassan kiderül hogy az idegenek is lehetnek intelligensek, érzőek, akik a szeretteikért harcolni is képesek egyszóval nem egy barbár, tudatlan népség aminek általában titulálva vannak. A végig pörög, látványos, ötletes, helyenként elérzékenyül az ember, a főszereplővel pedig teljes mértékben azonosulni lehet. Mások is írták, hogy a mozi utolsó perceiben inkább szorítottak az idegeneknek, megvallom én is így voltam ezzel. A zene nagyon tetszett, szép melódiák csendültek fel helyenként. Nem tudom esetleg a rendező személyének köszönhető-e hogy Dél-Afrikába helyezték a cselekményt, vagy pedig az Appartheid rendszerre emlékezve tűzték ki Johannesburgot helyszínnek. Így vagy úgy de tetszett ez a változás. Sharlto Copley-ről még életemben nem hallottam de belopta magát a szívembe ahogy ez a munka is. A féldokumentum film jelleg pedig még inkább realisztikusabbá tette az egészet. Persze megértem ha valakinek pont ez nem tetszik. A végét pedig nyitva hagyták, bár remélem hogy nem készítenek neki folytatást. Ez így volt jó ahogy volt! Sőt, nagyon jó volt!

aachi2 2009.09.27. 23:04:57

@sertésmájkrém:

ez már csak szemantikai vita. a néző szempontjából gonoszak.

akkor ennyi erővel a háborgó mélység is művészfilm, mert hiába ették a cápák az embereket az okos tudósok ott is csak a szérumot akarták kiszedni a cápák agyából és nem gonoszak voltak azzal hogy nem ölték acsúnya cápákat :DD

Viktus 2009.09.27. 23:05:38

@sertésmájkrém:

Mi a franc is tartotta a gravitációt legyőzve a város felett a nagy dög űrhajót 20 éven át ...

Ilyen szipiszupi fegyvereket tudnak fabrikálni, miért is egy halom nigériai menekült uralkodott rajtuk.

Minek is kellett a fostos fekete lötyi, mikor az idióta secpec lezuhant az űrhajóval, majd hirtelen eszébe jutott a kicsi meg a nagy rákembernek (tiszta south park), hogy a nagy hajó majd jól behúzza.

Minek is állt meg egyáltalán az űrhajó, ha a végén a főrák simán hazazötyögött vele? :D

Ilyen szuper robotokat-fegyvereket tudnak összedobni a sufniban minek nyomorogtak macskakajáért?

Ezek a bukfencek nálam eltolták a scifi részét helyből ... a scifikben egy logikus alap mentén mozognak pl. , ha kell a fekete lötyi a feljutáshoz az emberi hős meg földhöz vágja a cuccot találjanak ki mást a meglépéshez.

Gadget 2009.09.27. 23:06:21

Emberek!

Ez a film a emberi viszonyokról szól, arról, hogy milyen állatok vagyunk képesek lenni mi emberek.
A sci-fi elem csak körítés. Ez egy tolerancia tréning film, sem több sem kevesebb.
Jól látszik, hogy az apartheid rendszer által üldözött négerek fikázzák legjobban a rákokat, pedig néhány éve még őket tartották ilyen állati sorban, ott pontosan ott ahol a film játszódik. Johannesburg volt az apartheid rendszer központja. Olvassatok utána.
És felejtsétek el a sci-fi besorolást, mert ez nem az.

aachi2 2009.09.27. 23:07:08

@blackbarika: "Ez a majdnem két órás játékidő úgy elrepült mintha egy Lost epizódot néztem volna!"

ja, hogy lostot nézel :D kiderült már abban hogy miről szól az egész ?:D 5 rész után én feladtam.

flimo13 2009.09.27. 23:07:47

@Viktus: baszhatod a fegyvereidet ha a nigériaiak hozzák a kaját, te meg nem mehetsz ki. A lötyi meg nem a kis bizbasz felszállásához kellett, hanem hogy a nagy el tudjon repülni az anyabolygóra. Viszont az mindenképp érdekes, hogy egyszerre retrovírus meg üzemanyag..

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 23:08:17

@aachi2: Tökre. Ez tökre művészfilm, és külömbe is, én csak művészfilmeket nézek, ilyen Bruce Williseseket, meg abból is CSAK a jobbakat. Tökre a Tarantino a kedvencem, meg még az Apocalyptyca, mer abba csellón játszanak és az tökre ilyen... művészi. Mer mondjuk, hogy gitár, meg valami az mondjuk nem, meg már anyukám is énekelt a gimibe a kórusba, mer tökre a FASORBA járt az evangélikus gimibe és az tök erős ilyen vonalba. És mondta, hogy ha valami akkor ez tökre művészfilm mer tele van ilyen utalásokkal hogy külömféle módokon lehessen interpollálható legyen vagy valami. És tökre értem, te meg tökre nem, mer én már a napiszarba is voltam lefényképezve a temetőbe és te meg nem állsz ehhez jól hozzá attitűdileg.
Meg ez ilyen lázadó film és én is lázadó vok, és nem eszem meg soha a tojást a spenótból, és mindig Apocalyptycát hallgatok mer tök yok a csellók benne. Meg még a Cradle of Filth is yo, csak abba tökre nem bírom a ipse hangját, a magasat. De azér tom, hogy művészi meg minden.

Gadget 2009.09.27. 23:09:41

@blackbarika: Te voltál a gyorsabb. Teljesen egyetértek veled.

Viktus 2009.09.27. 23:09:48

@blackbarika:

Ja csak ezeknek köze nincsen a scifihez.

aachi2 2009.09.27. 23:10:06

@flimo13: "baszhatod a fegyvereidet ha a nigériaiak hozzák a kaját, te meg nem mehetsz ki."

nyihogok.

a fegyverrel lelövöm a nigériaiakat meg az őröket és ki vagyok menve.

érteni?

aachi2 2009.09.27. 23:10:55

@Môžeš mi pomôct'?: tökéletes stílusparódia. örülök hogy egyetértünk.

Viktus 2009.09.27. 23:11:57

@flimo13:

Ilyen robikat dobnak össze kb. annyi macskakaját gyűjtenének be amennyi jólesik nekik :D , ha meg akkora peace népség mi okból gyárt ilyen fegyvereket?

ghavin 2009.09.27. 23:12:34

@Viktus: Figyelj, nincs kedvem végigolvasni az összes hozzászólásodat, nem viselem jól a troll-virtust, árt a keringésemnek, úgyhogy elárulnád, hogy pontosan mely korábbi sci-fi filmek feleltek meg a te személyes elvárásaidnak?

flimo13 2009.09.27. 23:14:49

@aachi2: ki vagy menve oszt mi lesz? Nem volt akkora fejlettségbeli különbség, hogy ne darálják be az űrlényeket. Eleve nem tudtak szerveződni, egyszerre lépni, kis akciók meg ki mondja, hogy nem voltak 28 év alatt? Mert én ilyen kijelentést nem hallottam a filmben.

flimo13 2009.09.27. 23:15:42

@Viktus: honnét szeded, hogy ott dobták össze? A parancsnoki modult is lehozták és elásták.

Fleck 2009.09.27. 23:17:42

gyenge@flimo13: ezt hiába magyarázod, ez a film egy vödör hígfos, aki ehhez imdb-n 3 feletti pontszámot párosítana, azt megkérem ne járjon moziba, hátha akkor elkezdenek újra nézhető mozikat forgatni.

katasztrófa

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 23:18:09

@aachi2: Én tökre nem értek egyet veled, mert én teljesen egyedül rájöttem, hogy a Basement Jaxxtól a Where's your head at (tökre) ugyanaz gitárilag mint a PIL-től a This is not a love song, és nem azért mondom, mert a jutyúbon bekommentelte vki. Ezt a filmet se keverem össze a Blerviccsel mert abban csak a végén jön elő a gunga, itt meg szte végig.

Viktus 2009.09.27. 23:19:06

@Ghavin:

A Dűne széria, Star Wars, Csillagkapu ... az a scifi amiben van kiforrott sztori, amelynek alapvonalaihoz tartják magukat nem egy szimpla pc dráma.

A District 10 meg a holocaust tragédiáit akarja művészien bemutatni?

Donor 2009.09.27. 23:19:42

@aachi2: pár kocka kimaradt neked a filmből.
Nem a lötty nélkül szálltak fel és a többire is jó magyarázat van a filmben.

flimo13 2009.09.27. 23:21:34

A film tetszett, az év legjobbjai közt van, de pl a Brigantyk, Star Trek _számomra_ jobb, meg tuti volt még film, ami most nem jut eszembe.

Sci-fi fan vagyok, láttam benne logikátlanságokat, de ez nem egy BSG, hogy órákat legyek képes logikai bukfenceken vitatkozni fórumokban:)) Ellenben az agyonajnározott Star Trek TNG-t még nem bírtam végignézni, ott is moralizálni akarnak, de Picard öt perces száraz monológjai hihetetlen szarok. Erre ebben a filmben annyival hoznak egy bazmeg élményt amin utána agyalok jó darabig hogy röhögve abortálják a rákokat. Bár az is igaz, hogy én nem láttam bele semmi mai problémát, sokkal jobban érdekelt, mi történne a valóságban, ha megérkeznének a hadirákok is, és látnák hogy bántunk velük.

A Wikus gyerek elég jó, már alig várom, hogy lássam, mint Bolond Murdock :)

aachi2 2009.09.27. 23:22:37

@flimo13:

és mi az istennek gyűjtötték 20 évig a lötyit ha utána anélkül is sikerült felszállni? és miért hagytak ott mindenkit? nincs leszállómodul egy ekkora városnyi zűrhajóhoz?? és hogy vitték le a harci robotokat feltűnés nélkül? és milyen üzemanyag az amitől tök más lények átalakulnak? ha lelocsolok kerozinnal egy alient az akkor meg emberré válik?

megannyi kérdés.

Fleck 2009.09.27. 23:23:14

Lenapalmoztam volna a p*csába az egész kolóniát keresztbe hosszába. Lehetőleg a sztori elején, hogy ne kelljen végigülnöm ezt a szart.

flimo13 2009.09.27. 23:23:33

@Viktus: na ha neked a Star Wars sci-fi, akkor kár volt reagálnom :) Csillagkapu nagy kedvencem, de ezt írni rá, hogy "amiben van kiforrott sztori, amelynek alapvonalaihoz tartják magukat"..

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 23:23:41

@Donor: Te meg tudd meg, hogy a lötty nélkül szálltak fel, mert abból egy csomó ráfröccsent a Vicusra. Ez még az IMDB-n is plot holeként van említve.

bgp 2009.09.27. 23:23:50

@Viktus: A robot valszeg a leszállóegységben volt, amin a főokos jött le. (A filmben mondták hogy azt nem találják).
Nem értem, hogy milyen üzemanyag képes biológiai elváltozást okozni (értelmesen, nem simán kárt okozva).
Az tuti nem üzemanyag volt, hanem valamiféle bio fegyver. Biztos csak kamuzott a főokos.

Azt én se értem minek volt 1M buta tücsök a gépen, csak katonának voltak jók.
Meg hogy miért állt meg a Földön, ha utána simán elröppent egyedül.

aachi2 2009.09.27. 23:24:00

@Donor: akkor is csak egy összelapátolt klisséhegy marad. főhős összehaverkodik az alienekkel és megmenti őket a csűnya emberektől rambó módra. 12 egy tucat.

flimo13 2009.09.27. 23:25:18

@aachi2:

"A lötyi meg nem a kis bizbasz felszállásához kellett, hanem hogy a nagy el tudjon repülni az anyabolygóra."

Bazzeg, még válaszoltál is a kommentre. Kurvára örülök olyannal vitatkozni, aki el se olvassa amit írok..

Viktus 2009.09.27. 23:25:28

@flimo13:

A parancsnoki modul a sztori szerint csak lepottyant az anyahajóról mivel filmezték végig az anyahajót. A parancsnoki modul működött a Földön csak felszállni nem tudott a fekete cucc nélkül, de mint kiderült feleslegesen gyűjtögették a fekete cuccot 20 évig, mert a kisráknak megtanította apuka, hogy feltudja rántani a parancsnoki modult az anyahajó magához.

A fegyverek jórészét meg a rákembörök a Földön pakolták össze szemétből a story alapján. Nagy potyogás csak feltünt volna ...

@Fleck:

Így-így. Csak azt nem értem a művész mozik, hogy mentek tönkre, ha ennyi művész van ... nem számít a Rambo szintű képtelen sztori, de a művészi mondanivaló az a szupi. Művészi mondanivalóért olvasok, és nem a palacecinemasban fizetek ki 1450 forintot, mert scifinek adják el.

aachi2 2009.09.27. 23:25:44

@flimo13: a csillagkapu is gyerekmese mint a star wars, egy szinten vannak. csak a star wars ezerszer annyi embernek bejött :)

aachi2 2009.09.27. 23:26:51

@flimo13: jah és akkor addig miért nem szálltak fel a nagy űrhajóra? jobb volt nekik ott élni a pudvában? minek jöttek le egyáltalán?

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 23:27:43

Bazmeg, mióta ezen a szarságon agyalok, harmincat csökkent az íkúm. Most komolyan, mérem. Már harmincöt. Harmincnyolc. Negyven... Baszki átmegyek negatívba.

azhótZiher 2009.09.27. 23:30:14

szerintem rohadt szar film... semmi jó nincs benne... sajnálom azokat akiknek ez volt az utóbbi évek legnagyobb filmélménye.

ügyfélszolgálatos 2009.09.27. 23:30:57

@Viktus: Aha te paraszt akkor te Asimovot sem olvasol (ha tudsz egyáltalán) nincs benne "látvány". Atyám mennyi barom van a neten.

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 23:31:04

Bazmeg, negatívba vagyok! Ötven... ötvenöt... Elveszítjük! Elveszítjük! Hatvankettő... hatvannégy... tizenháromharmic... siuheéné...gnapwsh bü bü bü blllllll

Thresher 2009.09.27. 23:31:24

Látom sokan nem figyeltek a részletekre. Tehát:

A rákoknak valamilyen kasztrendszerük van (volt), ahol vannak a dolgozók meg az irányítók, és az utóbbiak valahogy elfogytak. A dolgozók nem voltak képesek maguktól döntéseket hozni, ők csak ilyen élő robotgépek voltak, alacsony IQ-val. Pl, Christopher haverja 20 év alatt se volt képes megérteni hogy mit is keresnek, viszont Chris meg olyan okos volt, hogy még a fia is képes volt gépeket javítani ("Nézd, apa, megcsináltam") És akkor az anyahajó beinditásáaról nem is beszélve. Tehát itt az IQ valahogy öröklödik...

Meg: Attól hogy valaki nem képes beszélni a nyelvet, pláne hogy anatómiailag is képtelen rá, nem jelenti azt, hogy nem is érti meg. (Én megértek egy kis németet, de megszólalni képtelen vagyok.) Ezért is nem beszélte senki a másik faj nyelvét, mert képtelen volt rá, de megértette.

Szóval minden meg van magyarázva kérem, csak tényleg nincs minden a szánkba rágva...

(Ha valaki valamit nem értett, szívesen elmagyarázom, nem pökhendiségből, hanem mert nem akarom hogy a filmre azt süssék rá hogy logikátlan)

ghavin 2009.09.27. 23:31:25

@Viktus: A Dűne mikor volt széria filmvásznon? Lemaradtam valamiről? A Star Wars mióta sci-fi? Az új trilógiában bemagyarázták a midichloriánokat, de attól még ugyanakkora varázslat az egész mint a heripotter, ha nem nagyobb. A Stargate mióta minősül scifinek? A Daniken-szintű összeesküvéselmélet alapötletként elég gyenge lábakon állt már a mozifilmben is, azóta meg egy egész szappanoperát halmoztak köré. Bocs főnök, de nem tudlak eztán komolyan venni. Peace the fuck out.

bolomba (törölt) 2009.09.27. 23:36:03

ajaj, ebbol district modorssag lesz. persze pro es kontra!

blackbarika 2009.09.27. 23:36:04

@aachi2: egyáltalán nem haverkodik össze velük, csupán a valamit valamiért elv kényszeríti. aztán ahogyan egyre jobban átalakul, muszáj lesz neki azonosulni velük, hiszen a következő x évben ezt a létformát kell használnia ha tetszik ha nem.

Viktus 2009.09.27. 23:36:24

@Ghavin:

Sajnos még nem csinálták meg végig a szériát.
A Star Wars azóta mióta Lucas megcsinálta anno domini :D A Stargate szintén. A vélemény kölcsönös.

aachi2 2009.09.27. 23:37:14

@Thresher: ha már magyarázni kell akkor már baj van. plothole hegyek vannak, nem írom le újra olvass vissza.

aachi2 2009.09.27. 23:38:15

@blackbarika: tökmindegy mi a magyarázat rá. szokásos klissé, a jó ember megmenti az jó szörnyet (ket) a gonosz emberektől akik nem értik meg.

aachi2 2009.09.27. 23:39:41

@Ghavin: ezek mind scifik, akkor is ha neked nem tetszenek. szerinted mi a jó scifi?

lavór 2009.09.27. 23:39:45

Egy ruppót nem ér a film.

blackbarika 2009.09.27. 23:40:16

@aachi2: Wikus nem éppen jó ember. ez az elején ki is derült. teljesen átlagos, inkább próbál túlélni és a saját bőrével törődni mint hősködni.
amúgy meg, az emberek teljesen úgy működnek ahogyan az a filmben ábrázolva vagyon. végül is, igen, elég klisé szerűek volnánk :)

Viktus 2009.09.27. 23:41:19

@blackbarika:

Az általad leírt szupiságoknak. Isten ments, hogy ez legyen az új művészi trend kövekező feldolgozásnak holocaust, romák elnyomott helyzete stb.

Thresher 2009.09.27. 23:41:23

Ha már nem képes valaki olvasni a sorok között akkor baj van... Nem kéne magyarázni dolgokat ha egyesek figyelnek, vagy max használják a paraszti eszüket... Nem tudom mi a plot hole hegy itt, légy szíves oszd meg velem, mert egy halom trollkodást nem szeretnék végig olvasni...

2009.09.27. 23:41:36

ez egy fos film volt, vagy csak nekem voltak túlzott elvárásaim vele szemben a sok píár után, nemtom
de lényeg a verdikt: nekem nem tetszett

flimo13 2009.09.27. 23:41:46

@aachi2: az a rész kimaradt amikor leütötte, elrabolta a gyerekét, majd hátrahagyta?:)

aachi2 2009.09.27. 23:41:51

@blackbarika: jah a nyomi kis irodistából a film végére egy rambo válik aki kiirt egy hadsereget és megmenti közben a meg nem értett szörnyeket. tök hihető és művészi sztori mély rétegekkel :D

a motivációi meg lényegtelenek. a sztori ugyanaz a sablon.

blackbarika 2009.09.27. 23:42:49

@Viktus: mondtam én egy szóval is hogy ez művészfilm volt?

ghavin 2009.09.27. 23:43:43

@Viktus: O_O

HűB+... Mondd, hogy direkt csinálod. Lehetetlen, hogy valaki ennyire korlátolt legyen. Hogy tekinthetsz egy filmszériát a science-fiction filmek egyik non plus ultrájának, ha abból csak egy "rész" készült el? Mi jelent nálad az anno domini? Tudod te egyáltalán, hogy mit beszélsz?! Hanyas vagy te disznó?

aachi2 2009.09.27. 23:44:30

@Thresher: pl honnan van az a halom fegyver? lehozták nekik az emberek szivességből? vagy a hülye dolgozók építgették a harci robotot limlomokból ? :D

ha volt fegyverük akkor miért hagyták hogy össze legyenek terelve mint a birkák?

kezdetnek.

Viktus 2009.09.27. 23:44:39

@blackbarika:

"Egy filmes oldalon már írtam a filmről, bemásolom ide is:"

Ez a leírás annak jó , de szupi volt, mert gettos volt meg aparthaid :D

blackbarika 2009.09.27. 23:44:49

@Viktus: amúgy meg nem romahelyzet, nem holocaust, csak úgy a nyers szituáció, ahogy az ember viselkedik az emberrel. unblock.

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 23:46:50

Nekem erről a filmről egyébként rögtön az jutott az eszembe, hogy milyen lehet pornót szélesvásznon nézni. Egyszer olvastam erről az Efrájim Kishonnál, de szerintem engem inkább felizgatna. Pont akkor jutottam idáig mikor a Vicusnak a felesége mond valamit a papírmaséról, és úgy felállt tőle a farkam, hogy onnantól már csak azt voltam képes figyelni, hogy lelohad-e. Ott lohadt le mikor a Vicus irányítja azt az izét amihez hasonló a Ripleynek is volt az Aliensben, és tökre megkönnyebbültem. Tehát valamiféle katarzist nehéz lenne elvitatni tőle, bár ez egyénreszabott lehet.

flimo13 2009.09.27. 23:46:56

@aachi2: a magyaroknak is vannak fegyvereik, mégis hagyják, hogy az ország 2/3-át elvették. Hm, vajon mér? Lehet, mert a túloldalnak több fegyvere van?:) (írhattam volna más példát is, ne azon lovagolj majd pls)

blackbarika 2009.09.27. 23:47:01

@Viktus: jólvan azt hiszem húzok vissza a "filmes oldalra", azt reméltem itt is meg lehet osztani egymással a gondolatokat, de gúnyolódáson kívül nem sokra jutottam.

minden jót.

Viktus 2009.09.27. 23:49:05

@Ghavin:

Csináltak belőle filmsorozatokat is, és így széria a számomra egyéni ízlés kérdése.
Az úr éve ... mondás. Anno domini 1977-ben. Én tudom kispöcs.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.09.27. 23:49:51

Nagyon jó film. régóta nem láttam értelmes sci-fit, ez az!

Nem,emberek a Július 4.-e az nem az!!! Azon az ami szaron nem gondolkozol moziból kijövet.

Az értékelésnél én az alakításra 90%-ot adnék. Hihetetlen a főszereplő munkája!

@Viktus:
kvára fárasztó vagy az örökös magyarázkodásoddal! Csak egy kérdés : van csajod??? Vagy lepattannak az első randin, két bővebb körmondatod után ?

aachi2 2009.09.27. 23:49:56

@flimo13: volt előtte háború, nem csak úgy üldögéltünk a fegyvereink mellett. hülye példa.

aachi2 2009.09.27. 23:51:31

@joeramirez: értelmes scifi? ez? ennyi lövöldözéssel, meg szörnyecskével, meg üldözéssel :D miért nem vitte el christopher a népét? egy nagy plothole az egész sztori.

Thresher 2009.09.27. 23:51:48

@aachi2:
Erre mondom hogy figyelni kellet volna.

1. Betegek voltak és gyengék, szóval nem ők jöttek le, hanem az ember hozta le őket.

2. Legalább a kommentemet olvasd el. Ezek olyan egyedek voltak, akik nemes egyszerűséggel ostobák voltak, nem voltak vezetőik. És a 28 évnyi nyomorgás csak antiszocalizálodottá tette őket.

3. Nemtom minek kell az embernek több tonna fegyver, ha egyet se képes kezelni. Ha meg ennyira kellett volna, akkor gond nélkül elviszik a nigériaiaktól. (Nem hiszem hogy pont arról nem tudtak volna)

Az 1. meg a 2. konkrétan elhangzik a filemben. a 3.ik meg következtetés...

Következő?

Viktus 2009.09.27. 23:52:34

@blackbarika:

Okés, de ezt minek scifinek kell eladni? A Becstelen Briganty-k sem történelmi dokumentumfilm. Tudtam mire megyek be így szórakoztatott.

@flimo13:

nekünk olyan fegyverzetünk lenne ihajj :D
A főhősünk életében először ült a szuper robiban, és mindjárt felszámolta a kommandós egységeket sorban ... rákember a dél-afrikai hadsereget lerendezte volna az alapján, hogy a gépet míg önműködő volt meglőni sem lehetett. Maradt volna az atom :P

Fleck 2009.09.27. 23:54:27

Művészfilm :D
Bergmantól a Perszóna, az művészfilm. És kb annyi dologról szól, hogy megnézheted 10x egymás után és még akkor is tud újat mondani.
Ez a film ez a rákvadászat, ez egy sindlérlistája sztori jarjar és predátorok összebaszásából keletkezett lényekkel. Ezt a filmet 3 perc alatt meg lehetett fejteni. És ebben benne van a stáblista és a universal logó

Viktus 2009.09.27. 23:55:37

@joeramirez:

Igen a tiéd most jött át, hogy felrándultál ide. Egyéb értelem?

Kiváncsi lennék a szuper háttér mondanvialón kívül valójában mi fogta meg a semleges nézőket, akiket kevésbbé érdekelt a főszereplő melodrámája meg az apartheid ...

blackbarika 2009.09.27. 23:56:15

@Viktus: nézd ez olyan, mint amikor a falut eladták horrornak holott köze nincs hozzá. gondolom arra számítottak hogy így többen fogják megnézni, beleestek az előbb említett film hibájába. Az M.Night S. mozira is rengeteg tini beült, mert azt hitték hogy valami Sikoly féleséget kapnak.

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 23:57:59

De most akkor ez tényleg valóságos eseményeken alapult? Vagy akkor honnét vették a híradós bejátszásokat? Meg hogy a Vicus aki a híradóba volt eljátszotta hogy mi volt akkor amikor nem volt ott a kamera, akkor hogy játszotta el azt, hogy még nincs átváltozva utólag? Hogy visszaváltoztatták az űrlények közbe? Vagy most akkor tényleg nem értem.

Fat Jew Biatch 2009.09.27. 23:59:40

@Fleck: Nem, mert abba a filmba nincsen is benne a Bruce Willis, és különben sem művészi a szetap.

Fat Jew Biatch 2009.09.28. 00:01:05

@blackbarika: Hát hogy nem érted. Ez azér van, mer nem vagy képes a mélyrétegeket átlátni. Mondjuk ezt csak én láttam volna át ma du. hatkor, de már én se.

aachi2 2009.09.28. 00:01:33

@Thresher:

1. nem kérdeztem hogy hogyan jöttek le. egyébként ha ott volt az okos cristopher miért nem hozta le őket valami kis repülő izével?

3. ha az emberek nem is tudják használni az elienek fegyvereit, gondolod jólélekből azért náluk hagyják? még azt a kis lötyis szart is elvették egyből, de a harcirobot meg az ágyúk maradhattak?

továbbra is kérdezem miért nem használták a fegyvereiket? nem hiszem hogy élvezték ott a rohadást a putrikban, meg az emberek szopatását.

blackbarika 2009.09.28. 00:02:23

@Môžeš mi pomôct'?: ahha biztos :P aszem ehhez már túl fáradt vagyok.

Viktus 2009.09.28. 00:02:53

Apróságokkal meg nem is akartam kötekedni, hogy a bürokrata főhősünk megpattanása már eleve vicc volt a laborból.

@blackbarika:

Ja így jogos.

ghavin 2009.09.28. 00:03:13

Feladom baszki, ha valaki sci-fi rajongónak nevezi magát és a Star Wars eredeti trilógiát (IV-VI) scifinek tartja az vagy nem tudja, hogy mit beszél, vagy élvezi, hogy halmozhatja a hülyeséget és kedvére trollkodhat. Bocsi Viktus, további jó farokverést mentem aludni.

@aachi2: A Star Wars valóban jó, de ^^^ (sorry, nincs kedvem kiselőadást tartani) A Lynch-féle Dűne számomra egy minősíthetetlenül zagyva és vontatott adaptációja volt Herbert regényének, istentelenül béna effektekkel (még a korhoz képest is) és színészekkel. A Stargate pedig egyszerűen nem érdekelt. Szerintem vásznon nem létezik sci-fi, az irodalomban, videójátékokban annál inkább, de ha mindenképpen mondanom kellene egy általában sci-finek minősített filmet, ami éppen tetszett, az talán a Sunshine volt, minusz a slasher-horror részek.

aachi2 2009.09.28. 00:03:32

ez is két plothole, tudós kollégámtól:

"A főhősünk életében először ült a szuper robiban, és mindjárt felszámolta a kommandós egységeket sorban ... rákember a dél-afrikai hadsereget lerendezte volna az alapján, hogy a gépet míg önműködő volt meglőni sem lehetett. Maradt volna az atom :P"

Fat Jew Biatch 2009.09.28. 00:04:04

Mondjuk sztem a film az eleve nem művészi, csak a SZÍNHÁZ az művészi. kivéve pl. az a francia feketefehér film a fantomasszal ami alatt a Philip Glass opera ment, mert az színháznak is szar, zenének is szar, ötletnek is szar - ÉS mellesleg a film maga is szar. De ez egyáltalán nem baj, mert sokan épp ilyennek szeretik, csak épp én nem, mert én a Tarantínósokat szeretem amibe kardozás van.

aachi2 2009.09.28. 00:05:45

@Ghavin:

"mondanom kellene egy általában sci-finek minősített filmet, ami éppen tetszett, az talán a Sunshine volt, minusz a slasher-horror részek."

pedig a sunshine is csak max b scifi. főleg a befejezés borzasztó. de mondjuk abban tudom élvezni az akciórészeket. a district 9ben még azt sem. nem hiszem el a filmet egyszerűen. a főhőssel se érzek együtt, egy béna kis köcsög aki szopatja az alieneket, ki tud ennek drukkolni??

Viktus 2009.09.28. 00:07:40

@Ghavin:

Elélveztél a semmire szerencsétlen? egészségedre.

Star Wars meg nem scifi, hogy lenne már az :P:D írd meg mindenfelé tudja meg a világ is.

Viktus 2009.09.28. 00:10:28

@aachi2:

Sőt még fokozni is tudom az okosságot a filmünkből. A rákok ugyebár eladták macska konzervekért, majd leparkolták a sarokban. A távozó rákok közül viszont ott marasztaltak a nigériai vendéglátók, és neki estek bozótvágóval feldolgozni. Nos a robot, amikor hősünket kezdték volna ugyanúgy feldolgozni mindjárt rákvédelmi üzemmódba kapcsolt. Ez az eladásnál mi okból nem történt meg?

Thresher 2009.09.28. 00:12:19

@aachi2:
1: Ha lett volna alkalma, akkor nem vár 28 évet. De kellett, mert látszólag nem volt elég a fekete folyadék.

2. A fekete lötyit nem szándékosan vették el. Merwe simán zsebre rakta, az MNU meg a zsebében megtalálta. Azt meg nem tudom hogy láttad, hogy csak egy robot volt. Lehetet több is már amit elvittek, de ezeket se tudták az emberek megmozgati. És nem hiszem el hogy az MNU nem látja a saját szemével hogy mi áll a helyi maffia udvarán.

És akkor az MNU miért nem vitte el a fegyvereket az nigériaiaktól? Ne mond hogy pont azt nem tudták hogy ott van egy halom stukker. Oka volt hogy nem vittek el mindent... és akkor már rátérnék arra megint, hogy ezek a rákok ostobák voltak. Mint bot. Mennyi IQ kell ahhoz hogy 100 konzervért egy robotot adjanak?

ghavin 2009.09.28. 00:13:52

@aachi2: Mióta alapfeltétel, hogy a néző azonosulni tudjon egy szimpatikus, mindenki számára emészthető főszereplővel, ahelyett, hogy felfogja annak motivációt, dilemmáit, tanúja legyen a filmbéli konfliktusainak és ezáltal tegye maga számára élvezhetővé a cselekményt? Röviden, gondolkodjon.

Idiocracy lassan scifiből dokumentumfilmmé válik, érzem.

cantalien 2009.09.28. 00:14:42

Én nem tudom, hogy ez mennyire sci-fi, azzal viszont vitatkoznék, hogy ez a film szociodrámaként önmagában is megállná a helyét. Ha már a xenofób témájú filmeket nézzük, szerintem teljesen egyértelmű, hogy a nyomába nem érhet egy Gyűlöletnek vagy egy This is England-nek, akármelyik félnek az oldaláról is akarja bemutatni a problémákat. Vagy nekem vannak túlzott igényeim, hogy nem elégszem meg azokkal a fantasztikusan elrejtett utalásokkal, hogy az emberek általában "rasszistafasisztakirekesztőnáci" természetűek és nem szeretik ha más csoportok pofátlankodnak a területükre? Ha ez a mondanivaló a lényeg, akkor kicsit jobban ki kéne bontani a hátteret, amiből megismerem a prawnok életkörülményeit, a mindennapos problémáikat, hogy dolgozzák fel a kilátástalanságot, mit gondol róluk a többségi társadalom, milyen okokból utálják őket stb... Bár szerintem úgy általában ha valaki erről a témáról komoly filmet akar, akkor nem ilyen kamerarángatós, robbantgatós filmet forgat. Pedig maga az alapötlet nem lenne rossz...

Drakeamarth 2009.09.28. 00:15:05

Star Wars tényleg nem sci-fi, inkább űrfantasynak mondanám. A sci-fi elnevezésből legalábbis a "science" szó biztos nem illene rá.

Thresher 2009.09.28. 00:15:35

@Viktus:
A robot akkor lett önvédő üzemmódban, mikor az anyahajó müködésbe lépett. Elötte csak irányítani lehetett, de a hajóval eggyütt a MI is megjött.

Bakker, csak én néztem két szememel a filmet?

aachi2 2009.09.28. 00:15:36

@Thresher:

1. amikor még fent volt a gépen akkor lett volna alkalma nem? tehát találtunk egy geci nagy plotholet: OTT VOLT VELÜK EGY FELSŐ KASZTBELI AKI HAZA TUDJA VINNI EGYEDÜL AZ EGÉSZ ŰRHAJÓT, ÉS EHELYETT LESZÁLLNAK A FÖLDÖN. ENNYI!!! :D

2. szándékosan vette el. nem véletlenül. ezen mit lehet vitatni??

3. akkor találtál te is egy plotholet: a nigériaiaktól miért nem vették el a fegyvereket, ha annyira rá voltak izgulva amúgy is ?

ghavin 2009.09.28. 00:17:57

@Viktus: Várom az Erő tudományos magyarázatát, szigorúan az eredeti trilógiából. Hol derül ki a filmekben (nem az utólag összeeszkábált képes atlaszokban), hogy miként működik a fénykard, hiperhajtómű, a Halálcsillag lézere? Hol a logikád, Spock?

Viktus 2009.09.28. 00:18:09

@cantalien:

Szociodrámaként pl. az Amerikai História X, vagy a Megoldatlan egyenletek c. film jó ilyen emberi gyűlöletes feldolgozásnak.
Itt már olyan erőltetett dolgok voltak, mint a nigériai kurvák (sic!) a fajok közti sexhez ... a rákembernek is töke van amit bedug csak poénból raknak petét.

aachi2 2009.09.28. 00:18:53

@Ghavin:

"Mióta alapfeltétel, hogy a néző azonosulni tudjon egy szimpatikus, mindenki számára emészthető főszereplővel, ahelyett, hogy felfogja annak motivációt, dilemmáit, tanúja legyen a filmbéli konfliktusainak és ezáltal tegye maga számára élvezhetővé a cselekményt? Röviden, gondolkodjon."

amióta filmeket csinálnak azóta. ha nem érdekel a főszereplő akkor mi a francot nézel a filmen? a film arról szól ami a főszereplővel történik. ha téged mindez hidegen hagy akkor a film is.

motiváció dillemma, konfliktus stb? ne röhögtessél már. papírrepülő bonyolultságú krédések ezek ebben a filmben.

Kutyafüle 2009.09.28. 00:20:19

@Tyrannum

Nagyon jó írás, nagyon tetszett!
Még sok ilyet !

aachi2 2009.09.28. 00:21:43

@Drakeamarth:

"Star Wars tényleg nem sci-fi, inkább űrfantasynak mondanám. A sci-fi elnevezésből legalábbis a "science" szó biztos nem illene rá."

micsoda marhaság. a scifi műfajt nem patikamérlegen és def. alapján érdemli ki egy film.

Thresher 2009.09.28. 00:22:05

@aachi2:
1. Eleve nem az volt hogy a hajó tönkre ment, mert lezuhant a navigációs egység? És valami betegségről is szó volt nem? Meg gondolom nem lehetett sok fekete anyaguk, ha azt már csak a fegyverekből nyerhetik ki.

2. Merwe csak azért vitte le mert banda jel volt rajta. Fingja nem volt mit visz el. Egy vécédeszkát is elvitt volna ha az gyanús. Nem tünt fel milyen zabszem van a seggében.

3. Ergo azért nem vitte el az MNU tőlük mert nem kellet annyi. Látták, tudták hogy ott van mégse kellett. Mert nem kellet

Viktus 2009.09.28. 00:22:38

@Ghavin:

Ki beszélt tudományos magyarázatról? de végig kitartottak az erő alkalmazása mellett logikusan. Itt volt a fekete lötty amiről kiderült, hogy sokat nem ért miután secpec leszedték a modult amit az anyahajó így is feltudott vonzani magához.
A többi logikai zavarnál szintén ugyanaz a szitu. Az emberi drámás részt dolgozták ki az idegenes sztorit meg összecsapva bedobták mellé.

@aachi2:

Na igen, és hirtelen ugrott be minden a kisráknak meg apukának biztos addig amnéziásak voltak. Csak belső sugallatra keztek dolgozni pl. 20 évig lötyit gyűjteni.

aachi2 2009.09.28. 00:23:11

@Ghavin:

"árom az Erő tudományos magyarázatát, szigorúan az eredeti trilógiából. Hol derül ki a filmekben (nem az utólag összeeszkábált képes atlaszokban), hogy miként működik a fénykard, hiperhajtómű, a Halálcsillag lézere? Hol a logikád, Spock?"

a disztrikt kilencben hol magyarázzák el mi hogy műkodik?

Drakeamarth 2009.09.28. 00:24:19

@aachi2:

Tudtommal a science-fiction a tudományos-fantasztikust takarja. Na, mond meg nekem, a Star Warsban hol volt a tudomány, vagy legalábbis a tudományos magyarázat, a logika? Meg volt adva, hogy pl. van a lézerkard és kész, arról persze már nem esett szó, hogy a lézert lehetetlen befogni. De elfogadtad, mert ez egy MESE,, más néven fantasy, de a legkevésbé sem sci-fi.

Thresher 2009.09.28. 00:25:18

@aachi2:
"a disztrikt kilencben hol magyarázzák el mi hogy műkodik?"

Előbb hiszek el egy földönkívüli robotot, mint hogy egy zöld gnóm repcsiket emel ki a sárból....

aachi2 2009.09.28. 00:26:09

@Thresher:

1. a nav egység csak azután tudott lezuhanni, hogy idejöttek. de minek jöttek ide ha szarban voltak, és christopher egyedül képes vezetni az egész szart.

2. bármilyen kütyüt elvitt volna.

3. aha. tehát az mnu otthagyja az idegeneknek a fegyvereket. fő a biztonság. :D

iszonyatos lyukak tátongnak, ez már csak abból látszik hogy ennyit lehet vitatkozni rajta.

ghavin 2009.09.28. 00:26:26

@aachi2: Tehát pl a Citizen Kane csak azok számára nézhető, akik maguk is konstans pszichózisban szenvedő multimilliomosok?

Kész, feladtam.

aachi2 2009.09.28. 00:27:16

@Drakeamarth: te borzalmasan el vagy tévedve. a scifi nem attól scifi hogy elmagyarázza melyik csodás kütyü hogy működik.

aachi2 2009.09.28. 00:28:52

@Ghavin: se ezt se hasonlót nem mondtam.

Fat Jew Biatch 2009.09.28. 00:29:19

@Viktus: Egyébként a robotot az űrgyerek aktiválja a nagy hajóval együtt (ez mondjuk kikacsintás a Baljós Árnyakra, ott ugye Anakin a nagyhajó kiütésével deaktiválja a droidsereget, ez meg - zenei műszóval élve - ennek rákfordítása). A kurvákat meg nem csak dugni lehet. Hát nem ugyanaz egy csaj, meg a macskatáp szaga?! Na látod. Biztos szaglásszák őket.

Viktus 2009.09.28. 00:31:29

@Thresher:

1. Navigációs modul lezuhant jah. Az emberek lepakolják őket ott a sok rákocska modult kiásatja velük a rákhős, majd felhívatja vissza az anyahajóval, ahogy végül történt. Szeméttelepről gyűjtötték be az nem derült ki miből talán a modullal együtt estek le "üzemanyagcellák".

2. Jah igen itt jön be egy másik apróság ami a sztorit alapban megöli. Egy rakat döglödő idegent egy sátortáborba dobnának be. Biológiai veszély meg ilyen apróságok mit számítanak. Ahm.

3. Jah. Minek is kellett volna meg a fekete cuccot sem akarták kibontani, mert minek. Főleg, hogy dokumentálva volt lásd. filmezés, hogy a hősönk abból spriccelte le magát amitól megindult az átváltozáson.

Ez a film kb. az a kategória, hogy v.kinek bejön, v.kinek meg nem átmenetet nem nagyon látok.

cantalien 2009.09.28. 00:33:40

Kár, hogy nem fordították le IX. kerületnek. A szombati újpest-ferencváros meccsre jó kis kiírások alapjául szolgálhatott volna a 9. kerületi gettó ötlete:)

Fat Jew Biatch 2009.09.28. 00:35:41

@Môžeš mi pomôct'?: Bár ez a rákfordítás-dolog azért nem egészen stimmel - de ki nem szarja le, mi itt művészetről beszélünk! Megaztán gesztesi péter is ilyenektől lett gazilliárdos szaktekintély.

Thresher 2009.09.28. 00:36:26

@aachi2:
Ez már uncsi...

1. Meghibásodott a hajó. Képzeld nem tudom miért, nem volt benne a filmben. Gondolom más technikával repülnek az űrben, és máshogy az atmoszférával. Minek jöttek ide...Gondolom az 2000 fokos Vénuszon jobb lett volna leparkolni.

2. Igen, ezt mondom én is. Elvitt volna bármit, ergo irreleváns hogy abban üzemanyag van, vagy patkányszar. Nem tudta mi az, dobta bele a kupacba, de nem azért mert tudta mi az. Elvitt egy szaros hengert, csak annyit tudott.

3. Ne várd el hogy képes legyek gondolkodni egy filmbeli szervezet agyával. (Érdekes módon volt már olyan történelemben, hogy egy gettóban felkelés tört ki, még se hiszem hogy ott legális volt a fegyever)

Az a gáz, hogy mondasz valamit ami szted nem logikus, én megmegyarázom, erre jösz ugyanazzal kifacsarva. Nem is akarod hogy megmagyarázzák neked, utálod a filmet és kész, és vele minden élő embert akinek tetszett. Most majd kérd tőlem számon azt, hogy hogy voltak a rákok olyan nagyott ugrani, mikor anatómiailag nem volt képes rá a lábuk... EZ EGY FILM! Képzeld, igen, nem lehet egy elképzelt történetet atomi szinten megmagyarázni.

Fat Jew Biatch 2009.09.28. 00:39:20

@cantalien: Ja, az egyker, a kibaszott gettó, Tótha W Árpád sétány. Én is innen nyomom - na nem egészen, de a közelből. Sri Tatagatha.

ghavin 2009.09.28. 00:39:25

@aachi2: Gondolkodás nélkül hogyan "azonosulsz" egy olyan karakterrel, aki vélhetően olyan szituációkba keveredik, amiket te soha és valószínűleg soha nem is fogsz átélni? Hogyan tudsz egyáltalán érdeklődést tanúsítani egy filmbéli szereplő iránt, anélkül, hogy képes lennél elvonatkoztatni a te saját preferenciáidon alapuló szimpátiádtól/unszimpátiádtól? aachi2, Virtus, nektek egyszerűen nem való a (mozi)film, mint médium. Nem tiltanálak el titeket tőle, de ilyen "igények" mellett eléggé szűkös azon filmek halmaza, amit ti élveznétek, ahelyett, hogy olyan részletekbe bonyolódnátok, ami a film egésze szempontjából tökéletesen lényegtelen, miközben lemaradtok a lényegről. De ha ti élvezitek azt, amit éppen most csináltok, akkor talán nem is jártatok olyan rosszul a filmmel.

Viktus 2009.09.28. 00:42:12

@Môžeš mi pomôct'?:

Lehet :P ezt csak a rákok tudhatják a macskakaját annyira nem szeretem.

aachi2 2009.09.28. 00:44:33

@Thresher:

1. ha meghibásodott a hajó akkor hogy tudtak vele a film végén elrepülni? ezt a pontot sehogy sem fogod összehozni.

2. tehát ha mindent elvitt amiről nem tudja hogy mi akkor a fegyvereket is kellett volna. a tudósok kisérleteztek a fegyvereikkel tehát tudták hogy vannak nekik. ezzel szemben amikor helikopterekkel levitték őket akkor nem vették el tőlük a fegyvereket, még egy harci robotot is leszállítottak nekik LOL :D

3. tehát erre nincs logikus magyarázat.

tudom hogy egy film, ezért nem is értetlenkedek az idegenek technikáján, meg azon hogy néztek ki stb.

de a sztori azért lehetne logikus még ha filmről is van szó, nem?

aachi2 2009.09.28. 00:45:52

@Ghavin: simán azonosulok azzal aki szimpatikus. gondolkodás nélül.

ezzel szemben ez a wikus egy nyomorék irodakukac volt aki geciskedett az idegenekkel, erről szólt az első fél óra. utána meg azonosulnom kellett volna vele miközben hirtelen rambó lett és az idegenek nagy megmentője.

Viktus 2009.09.28. 00:47:15

@aachi2:

Nekem is ez az egy bajom vele.

Viktus 2009.09.28. 00:50:26

@aachi2:

Lemaradtál Wikus metamorfózisáról, amikor is visszament megmenteni a rákbarátját, akkor kellett neki pár pillanat míg átment ramboba. Igaz a sztori logikája szerint addigra már mindegynek kellett volna lennie, hogy mi a szar lesz velük, mert a repkedű modult gyakorlatilag szétdurrantották félig.

Thresher 2009.09.28. 00:56:57

@aachi2:

1. Nem tudom konkrétan mi volt a hajó baja, csak annyit tudok hogy a vezérlőegység a földön volt, azt meg nem lehetett beüzemelni, mert nem volt hozzá kraft. Mikor a VE beüzemelt, már a hajó is irányítható lett. Gondolom akkor nem a hajó lett rossz először, hanem a rákéknál lett valami H5N1, közben meg lepottanyt a Linux.

2. A fegyverről gondolom tudják hogy fegyver, és nem hiszem el hogy az MNU ne tudott volna a fegyverkészletekről. Amugy csak a rákoknak volt elvileg tilos fegyvert tartani. Nem az volt a lényeg hogy az MNU megszedje magát fegyverrel, hanem hogy a rákoknak ne legyen. A nigériaiakat nem csesztették érdekes módon, pedig azok nem is dugdosták a stukkereket.
Szóval ha annyira kellett a fegyverkészlet, ripsz-ropsz elveszik a fekáktól is. De látható módon nem tették, ezért abból következtetek hogy nem konkrétan a fegyverekre vadásztak...

Meg nem hiszem hogy a telep körül nem volt védőfegyverzet, kapásből voltak rakéták.

3. Bevallom töredelmesen hogy most már nem vágom hogy mi is a 3as pont...

Fat Jew Biatch 2009.09.28. 00:58:29

@Viktus: Tanult élvezet. Ahogy Kodály Zoltán mondaná "Nem szagolni, tanítani!". Ez mondjuk a filmek esetében "nem érteni, élvezni!". Aki meg úgy akar élvezni hogy érti, az ne moziba menjen, hanem a Poppermüllernőklapjapéter tantratanfolyására. Vagy nézzen Erdély Miklós filmeket, az még egy mekkora agy volt csórikám. Hát még a tanítványai. Itt külön nem emelnék ki senkit, de van egy személyes kedvencem.

ghavin 2009.09.28. 01:00:09

@aachi2: Egy "szimpatikus" karakternél hogyan mutatnád be a mérhetetlen előítéletességet, ami elengedhetetlen annak érdekében, hogy súlya legyen az "átváltozásnak"?

"Átment rambóba" Baszod, ha te látsz egy mérhetetlen igazságtalanságot, tanúja vagy annak a kegyetlenkedésnek, amit magad is átéltél és birtokába lennél annak az erőnek, hogy megakadályozd, nem mennél át Rambóba? MIÉRT VAGY KORLÁTOLT???

aachi2 2009.09.28. 01:05:26

@Thresher:

1.
- az űrhajó ide tudott jönni
- cristopher rajta volt aki a film szerint haza tudja vinni
- a vezérlőegység csak azután került a földre miután idejöttek
- MINEK JÖTTEK IDE HA HAZAMEHETTEK VOLNA ???

2. szerinted van olyan ország a világon ami az idegeneknél hagyja a fegyvereiket tudva hogy azok fegyverek ??

aachi2 2009.09.28. 01:08:08

@Ghavin:

1. nem tudom, tudja az akinek ez a feladata.

2. hűha. nem érted, hogy az a baj, hogy ott van az a nyomi kis irodista csávó, akiről nem lehet elhinni hogy 1-2 nap alatt rettenthetetlen rambó lesz? pláne ő volt a kegyetlenkedések egyik szervezője, akkor mitől világosodik meg? épphogy csak érdekből cselekszik továbbra is, és ezzel megint nem nyer szimpátiát.

Viktus 2009.09.28. 01:11:12

@aachi2:

1. Jó azt még magyarázhatták volna, hogy kajáért jöttek.

2. Igen az ember ilyen megjelenik v.hol egy halom döglödő rákember helyből tábort csinálnának nekik, mert olyan rendik vagyunk. Sőt fegyvert is gyárthatnak stb.

Az a baj , hogy ez egy sima emberi sztori akart lenni csak a rendezők felakarták hívni a figyelmet, ezért bedobták a rákember szálat. Simán mondjuk Darfúr 9 a címe nem nézi meg az emberek tizede sem. Így viszont az idegen rész kidolgozatlan nevetséges hülyeségekbe csap át.

Thresher 2009.09.28. 01:14:15

@aachi2:
1. Én verzióm: A hajón járvány tört ki, az észkombájnok meghltak, közben az istenadta plabs meg haldoklott. (nem kizárt amugy hogy Chris is dögrováson volt) Jöttek az emberek, levitték őket, meg minden cuccot, közben leesett a vezérlő modul, és így olyan helyzet lett, mintha kizárták volna magukat a házból. És nem azonnal lett gettó, etteték meg meggyógyították valahogy, csak utána indult rothadásnak az egész, és akkor kezdetek még jobban megvadulni. Christopher meg vagy felgyógyult, vagy előkerült -nemtom- és el kezdte tervezni a menekülést. Az otthon bezárva, a kulcs meg müködésképtelen. Ahhoz meg fekete anyga kell, mi meg gondolom fent maradt, de a lenti fegyverekben meg maradt. És kezdődött a kutakodás. Itt jegyzem meg hogy rengeteg rák készülék is volt a hulladékban, tehát az MNU nem töri magát azon hogy minden morzsa fel legyen szedve.

2. Szerinted van olyan bolygó a világon ahol ennyi hülye van? (Világháború pl)

Thresher 2009.09.28. 01:15:41

bocs a sok elütésért

ghavin 2009.09.28. 01:19:40

@aachi2: 1. Hiába hárítasz, a te készülékedben van a hiba.

2. Az önző és opportunista irodai patkány olyan helyzetbe került, amiből ugyan minden erejével próbál szabadulni, de ezzel együtt személyesen is átéli mindazt, amit az idegenekkel művelt az MNU és ezzel ő maga is. Ha nem vagy képes felfogni (nem nyer általad szimpátiát), hogy miként késztette ez arra, hogy kicsit számot vessen magáról, az eddigi tetteiről és eldöntse mi a helyes és mit kell tennie (mindez másodpercek alatt lezajlódhat, ha ezzel nem vagy tisztában elég ingerszegény életet élhetsz), akkor lehet, megint csak a te készülékedben van a hiba (vagy nem is használod).

Na megyek aludni, komolyan úgy érzem magam, mintha Hellen Kellernek próbálnám megtanítani a szorzótáblát kútvíz nélkül.

Viktus 2009.09.28. 01:20:47

@Thresher:

1. Chris felgyógyulás után mi okból nem vette át az irányítást?
A verziód ott bukik, hogy ők szeméttelepen kerestek tudatosan dobozokat amiből kirték a sufniban a cuccot. A fegyvereket meg a nigériaiaknak hordták macskakajáért.

2. Biológiailag elég valószínű, hogy ilyen erőszakos fajok maradnak az evoluciós csúcson nem pedig a bocik.

Viktus 2009.09.28. 01:23:28

@Ghavin:

A főhőst a visszaváltozás vezérelte, hogy az asszonyka mellett feküdjön. Nem számvetések voltak egyszerűen rájött esélytelen a rákember nélkül visszamennei Rozihoz.

aachi2 2009.09.28. 01:23:28

1. ezzel nem válaszoltál a kérdésre, hogy minek jöttek ide ha haza tudtak volna menni?

2. erre a problémára se adtál magyarázatot. ez már eddig a második. na és az elsőre sem fog menni.

szóval három plothole, az 1. csak az egész film értelmét kérdőjelezi meg de sebaj :)

amúgy a vezérlőmodul leesése is egy átlátszó baromság. eleve milyen űrhajó az amivel átszelik a fél galaxist, de aztán véletlenül leesik a vezérlőmodul. LOL :D egyáltalán minek mobil az?

Thresher 2009.09.28. 01:27:11

@Viktus:
1.Győzzél meg az okos fejeddel egymillió embert hogy a dohányzás árt az egészségnek, és szoktasd le őket a bagóról.

2. Olyan ufóbiológia könyvet adjál nekem is már

flimo13 2009.09.28. 01:33:03

@aachi2: a jelenről beszéltem. Lehet meglepő, de ezért használtam jelen időt múlt idő helyett.

Viktus 2009.09.28. 01:33:48

@Thresher:

Arról volt szó kasztrendszerben élnek szerinted, és ő az egyik túlélő főnök rák mivel tud mindent kezelni.
Én embereimnek a cégemnél azt mondom , hogy most sörösdobozokat keressenek a kertbe azt keresnek pedig kasztrendszer sincs.
Ráadásul, mint kiderült a fekete lötyi nem is kellett volna. A lepottyant modult a főrák simán visszaszívathatta volna az anyahajóval kajával megpakolva. Maga a modul üzemelt a Földbe is csak felszállni nem tudott.

2. Elég, ha használod a fejed. Kishalat megeszi a nagy hal. A kis galaxist elnyeli a nagy galaxis.

ghavin 2009.09.28. 01:36:48

@Viktus: Nem érted, hogy éppen az volt a legfőbb dilemmája, hogy vállalja-e egyáltalán a három évi láger-életet idegenként abban a tudatban, hogy bármikor megölhetik, úgy, hogy az átváltozás lehetősége egy idegen kezében van, akit emberként majdnem mindentől megfosztott, ráadásul el is árult?

Thresher 2009.09.28. 01:36:50

@aachi2:
1. Az neked hol lett leírva vagy megmondva hogy célirányosan ide jöttek? Te direkt szoktál kocsival lerobbani vagy náthát kapni?

2. Bakker...most akkor magyarázzak meg mindent egy elképezlt történetben lévő elképzelt szervezet mozgatórugóiről? Mittudomén, hogy az MNU miért nem vette el pont a stukkeret a rákoktól. Sőt azt se tudom hogy Gandalf akkor miért ment hobbitfalvára, meg azt se tudom hogy a Delorean miért pont 88mérföld/órás sebességnél meg vissza a jövőbe....

Szóval azért szar a film, mert ezekre a kérdésekre nem kaptál választ? Ember, te hogy nézel egyáltalán filmet?

Viktusnek meg innen piros pont, ha annyira sci-fi rajongó, akkor dobja kukába az összes Asimovját, ugyan is az is tele van logikátlanságokkal. Már ha van neki Asimovja...

flimo13 2009.09.28. 01:36:59

@Ghavin: na pont a sunshine volt az amin besírtam magam akkora alapvető hülyeségekkel volt tele. Ráadásul az elgondolkodtatónak szánt rész is inkább volt "vicces". Évtized legrosszabb mozis filmjei közt van.

flimo13 2009.09.28. 01:38:37

@Viktus: bazzeg nézd meg újra. A kisrák távirányította.

Viktus 2009.09.28. 01:38:55

@Ghavin:

A legnagyobb dilemmája az volt, mikor bújhat vissza az asszonyhoz. :P

Viktus 2009.09.28. 01:41:23

@flimo13:

A kisrák a nagy hajót üzemelte be. Honnan tudta volna mi a fene van hősünkkel? A gép akkor kezdett beizgulni, mikor szenzorai érzékelték, hogy a rákos hősünket támadják.

Thresher 2009.09.28. 01:42:25

@Viktus:
1, Jó fönök lehetsz, ha több mint egymillió, sík hülye dolgozót képes vagy mozgati.

2, És az okosabb akkor immunisabb is? Nem aszpirinen nevelkedett górék irányítják náthás tömeget, hanem az okosabbak a hülyébbeket. De sajnos nem mindig a hülyék halnak meg előbb...

ghavin 2009.09.28. 01:43:45

@Viktus: Igen, de nem érzed a logikai kapcsolatot aközött, hogy "kell az asszony" és "mit kell bevállalnom ahhoz, hogy megkapjam az asszonyt" ÉS aközött "hogy mik a lehetőségeim arra, hogy megkapjam az asszonyt, annak függvényében, hogy mit tettem azokért és azok ellen ellen, akiktől mindez múlik". Viktus, hogy kérheted számon a logikát bármin is, ha ilyen alapvető összefüggéseket sem vagy képes átlátni?

flimo13 2009.09.28. 01:45:22

@Viktus: most már harmadszor írom le, hogy a lötyi a nagy hajónak kellett a hazaúthoz, nem a kicsinek.

Thresher 2009.09.28. 01:46:06

@Viktus: Nem, a robot csak akkor lett "értelmes" mikor a hajó beindult. Előtte csak egy üres Playstasion volt. Utána viszont már inteligens. Légyszi tényleg nézd már meg a filmet....

flimo13 2009.09.28. 01:49:31

@aachi2: esetleg a parancsnoki modulban volt a hiba, amit 28 év alatt megszerelt, de mi már csak azt láttuk, amikor a lötyit gyűjti? :))

Viktus 2009.09.28. 01:54:05

@flimo13:

Visszatérünk az alap kérdéshez a nagy mitől a franctól lebegett? az iskolás gyerek is tudja, hogy a legtöbb energia a Föld gravitációjának legyőzéséhez szükséges az űrutazásosdinál. Egy városnyi űrhajó meg 20 évig vidáman lebeg, majd egy fél deci lötyivel tud csak menni? Bár a lötyi még a közelébe sem volt még, mikor a kisrák beindította. A löty felteleportálódott? A lötyi egyébként is érdekes lenne, ha biológiai cucc is meg bolygónyi atomenergia termeléséhez hasonló energiát tud tárolni.

@Thresher:

Üres playstationnal nem tudok játszani a rákemberek meg tudtak.

@Ghavin:

Igen csakhogy ennek semmi köze nem volt a nagy átalakuláshoz a nemes célokért lásd. " Baszod, ha te látsz egy mérhetetlen igazságtalanságot, tanúja vagy annak a kegyetlenkedésnek, amit magad is átéltél és birtokába lennél annak az erőnek, hogy megakadályozd, nem mennél át Rambóba?" Egyszerű önzőség vezérelte, és egyenesen idegesítő volt az önzőségéből táplálkozó karakter ilyesfajta debilitása, mint pl. a modul elcsenése.

aachi2 2009.09.28. 01:54:10

@Thresher:

1. minden lehetőségük megvolt rá hogy bárhova elmenjenek, akkor minek jöttek ide lebegni, ahelyett hogy hazamentek volna a járványukkal, ahol meggyógyítják őket, lesz a dolgozóknak irányítás? hányszor magyarázzam már el hogy a filmből összerakott infókból nem jön össze hogy lerobbantak itt:

- cristopher tudta vezetni az űrhajót
- az űrhajó nem robbant le mert haza tudott vele menni
- a lerobbanás oka, a vezérlőmodul leválása akkor történt AMIKOR már ide jöttek, tehát el tudtak volna menni haza is.

2. a filmnek kellett volna elmagyarázni nem neked. de még te sem tudod pedig nagyon szeretnéd.

3. a film nem csak azért szar mert ezekre nem kaptam választ, ezt nem mondtam. csak kitaláltál valami hülye érvet amit a számba adtál. vitakultúrából bukta.

RustySpoon (törölt) 2009.09.28. 01:54:53

Leginkább a The Blair Witch Project újszerűségét véltem felfedezni benne. Nem, semmi párhuzam, csak végre egy új megközelítési mód.. ilyen értelemben akár művészi is. Érdekes volt a rendezés, a történet kissé középszerű. Talán még egy kis groteszkség és humor ráfért volna, úgy nagyobbat üt, de így is jó volt. Tetszett, ennyi. Klasszikus scifikkel ne emlegessük egy lapon..

flimo13 2009.09.28. 01:56:11

@Viktus: ha a te faterod elkapják és valszeg ki akarják nyírni, de tudod hogy van vmerre egy robot amit tudsz irányítani, akkor nem kapcsolod be, hogy zúzz vele? Utána már láthatta, hogy épp ülik Wikust.

Na jó éjt, holnapig kérjetek telefonos segítséget :)

flimo13 2009.09.28. 01:58:59

@Viktus: erre van egy nagyon egyszerű magyarázat, a lötyi csak a csillagközi utazáshoz kell, minden más működik nélküle, de addig is "altatva" volt.

Thresher 2009.09.28. 01:59:55

Hallod Viktus, elvből nem szoktam ilyeneket mondani, de te ritka ostoba ember vagy...

Most olvastam vissza a kommentjeidet (ráértem)... Hát haver...

Pampogsz hogy ez nem igazi sci-fi mert logigátlan meg minden, erre majd benyögöd hogy bezzeg a Star Wars... Agyam megáll, ember, te normális vagy?????
Itt pöfögsz minden kis szar részleten, hogy mennyire nem megmagyarázható, aztán a hadonászó Jediket állítod a D9-cel szemben.

Ja, és hadd mutassalak be egy jó haveromnak:
Viktus: Epic Fail
Epic Fail: Viktus...

Innentől kezdve megvonom a jogot magamtól hogy kommunikáljak veled.

aachi2 2009.09.28. 02:02:17

ez a film egy szar ennyi. :) most nézem a starship troopers-t (1.), még mindig a toppon van. ezerszer jobb, imádom a karaktereket (denis richards még tök fiatalon:) és nagyon jó a rendezés, tök apró kis rezdülésekkel kommunikálják a történteket, gyakran kis finomságokkal. nincsenek idegesítő plotholeok, jó poénok vannak. verhoeven rulez.

wikus csak egy köcsög kis faszfej aki mindenkin keresztülmegy átvltozás előtt és utána is. utána is csak önérdekből van a zűrlényekkel. ezzel szemben a starship troopers szerelmi vonalától kész vagyok, mert én is szerelmes vagyok denis richardsba :D

flimo13 2009.09.28. 02:02:27

@aachi2: na ezt még muszáj: elromlik a vezérlőmodul, nem tudnak hiperűrutazni vagy akármit, amivel fénysebesség felett haladnak, és pont a Földnél lyukadnak ki.

A modul nem leesik, hanem leszáll vele rákbarátunk, hogy megszerelje. 28 év alatt bőven megtehette, csak lötyire várt. Ugye abban egyet értünk, hogy egy rakétától taccsra vágódó repcsinek a zuhanás is kellőképp betenne, ráadásul nem láttam rajta automata lapátokat, amivel betemette volna magát a becsapódás után.

aachi2 2009.09.28. 02:05:12

@Thresher:

"Pampogsz hogy ez nem igazi sci-fi mert logigátlan meg minden, erre majd benyögöd hogy bezzeg a Star Wars... Agyam megáll, ember, te normális vagy?????"

jah hát a star wars BÁRMELYIK részét 10x jobban élvezném még a legszarabbat is mint ezt a filmet :)

egyáltalán egy napon említeni a kettőt. te nem vagy a normális ember :)

aachi2 2009.09.28. 02:07:11

@flimo13:

logikus, de kár hogy ez a filmben nincs benne és most találtad ki. ezért továbbra is logikátlan pothole a filmben :)

a lötyit honnan szedte? ez se derült ki ugye.

a star warsban mondjon már valaki ilyen plotholeokat, amikor nem értem miért van egy városnyi űrhajó meg 2 millió alien ott ahol :))

Thresher 2009.09.28. 02:07:57

@aachi2:
1, és ha azt mondom hogy a piloták meghaltak, és a hajó magától rakta magát ide automatikusan? És csak Chris élte túl, de közben beteg volt? Meg mire felépült, kizárták magukat, mint ahogy az feljebb leírtam?

2, Ezt nem tartom jogos érvelésnek. Mert akkor most te magyarázd el nekem hogy Optimus Prime hogy lesz kamion, ugyanis nekem a film nem mondta el (hát ne is, ugy szar ahogy van)

3, Azt mondod folyton hogy a film logikátlan. Folyton. Érvelésből bukta

aachi2 2009.09.28. 02:09:05

@flimo13:

kár hogy most találtad ki és a filmből ez nem derül ki. ezért továbbra is maradt sajnos plothole.

a star warsban legalább érted nem merülnek fel bennem ilyen kérdések hogy miért van ott egy városnyi űrhajó ha máshl is lehetne :))

Thresher 2009.09.28. 02:13:13

@aachi2:

Eh dugjátok homokba a fejetekbe...Én feladom.

És akkor vagyok olyan jószívú, hogy nem kezdem el szét zillálni az SW-t olyan értelmes kérdésekkel, hogy hogy lehet minden második bolygón egyforma a gravitácó meg szívható levegő.

Komolyan, lefáradtam tőletek. Itt pampog mindenki hogy ez-meg-ez milyen ésszerűtlen, majd benyekeregtek olyan film(ek)et, amelyeknél a Hófehérke is logikusabb.

Na csá

aachi2 2009.09.28. 02:14:06

@Thresher:

1. kár hogy most találtad ki és a filmből ez nem derül ki. ezért továbbra is maradt sajnos plothole.

2. hát képzeld gondolkoztam hogy mi a faszér kamion :D egyébként meg szar az egész ahogy van, bár egy estére jobban lekötött mint a D9, itt legalább azért drukkoltam a kiscsókának, meg toltam volna a csajt :)

3. te kérted hogy a plotholeról nyissunk vitát. van vele más bajom is de nem kérdezted. erre fel azt állítani hogy nekem csak a plotholeokkal van bajom bunkóság.

ha annyira akarod:

- nem szeretem a főhőst, ellenszenves, béna
- nem szeretem az alieneket, látom hogy direkt szerethetőre vannak tervezve ettől kiesek a filmből
- nem szeretem az áldoku feelinget
- nem szeretem h ebből átcsap nemdokuba
- nem szeretem az erőltetett párhuzamot a négerek elnyomásával
- nem szeretem a sablonos heppiendet
- nem szeretem a sok értelmetlennek tűnő akciót, erőltetettek ehhez képest a transf 2ben minden jelenetnek volt valami logikája hogy miért van.
- nem hiszem el a főhősnek hogy irodakukacból rambóvá válik overnight

stb.

aachi2 2009.09.28. 02:16:23

@Thresher:

"És akkor vagyok olyan jószívú, hogy nem kezdem el szét zillálni az SW-t olyan értelmes kérdésekkel, hogy hogy lehet minden második bolygón egyforma a gravitácó meg szívható levegő."

nyilván csak oda mennek ahol nem nyomja őket halálra a gravitáció, és nem halnak meg a gázoktól. nem hülyék. :)

ghavin 2009.09.28. 02:18:08

@Viktus: Láttam csak oppozícióban tudsz gondolkodni, íme az ellenérvek.

1: A modul lezuhanása után és Cristopher megmentése előtt Wikus nem tudhatta, hogy Cristopher még eljuthat az űrhajóhoz.

2: Ha sejtette is hogy ez lehetséges, ott a dilemma, hogy három évig idegenként kell majd élnie.

3: Cristopher megmentése még nem feltétlenül garancia arra, hogy három év után valóban visszatér majd és ismét emberré változtatja Wikust. A bizalom megrendült, Wikus MNU-s volt, miatta halt meg a barátja, leütötte, ellopta a modult, elrabolta volna a gyermekét, ráadásul elsőre hagyta volna, hogy megöljék.

4: Wikus a nagy "irtás" után még bőven megölhette volna Cristophert, hogy aztán fellógjon az űrhajóra, ha már olyan debil.

sertésmájkrém 2009.09.28. 02:21:32

Lol, most értem vissza. :)
Mi van itt? :)

sertésmájkrém 2009.09.28. 02:24:45

@aachi2: Vikus:
Szelektív a képzelőrtőtök, illetve nagoyn nem akartok semmi pozitívumot emglátni ebben a filmben. Közben lényegtelen dolgokon szenvedtek. :)
Ti tudjátok, azért ugye nem baj, ha másnak élmény tud lenni egy ilyen film?
Ha szabad kérdeznem, nektek mi a kedvenc filmetek? :) Ami után úgy voltatok, hogy na még ilyet, ez maradandó élmény.

sertésmájkrém 2009.09.28. 02:25:49

Jaj, kár volt visszaolvasni, én is feladom. Amíg még fel lehet. :)

ghavin 2009.09.28. 02:27:00

@aachi2: "- nem szeretem a sok értelmetlennek tűnő akciót, erőltetettek ehhez képest a transf 2ben minden jelenetnek volt valami logikája hogy miért van."

Megan Fox lábát kefélő robotok? John Turturro segge? Robot-mennyország?

XD

aachi2 2009.09.28. 02:27:42

@sertésmájkrém:

szerintem nem lényegtelen dolog, hogy akár haza is mehettek volna a filmből összerakott infók alapján, ehelyett itt lebegtek :)

kedvenc film? Brazil pl. Matrix I,

aachi2 2009.09.28. 02:29:15

@Ghavin: megan foxszal bármi történik egy filmben nem untat :D mondjuk ezek apróságok ahhoz képest hogy a D9nél a sztori alapelemei kérdőjeleződnek meg, üvölt hogy csak egy erőltetett mese az egész űrhajó lerobbanás.

ghavin 2009.09.28. 02:36:49

@aachi2: Atyaég... A Transformers-t hozod fel koherens filmként a D9-nal szemben. Ennél lejjebb már tényleg nincs. A hab a tortán, hogy Megan Fox bármiben szerepelhet, téged már "nem untat", kvázi ettől jó film lesz, magyarán ha ő játszotta volna a D9 főszerepét, már tetszene is a film. Tudsz még méllyebbre süllyedni?

aachi2 2009.09.28. 02:40:12

@Ghavin:

a transformersben nincs akkor plothole amin az egész sztori kiesik:

minden lehetőségük megvolt rá hogy bárhova elmenjenek, akkor minek jöttek ide lebegni, ahelyett hogy hazamentek volna a járványukkal, ahol meggyógyítják őket, lesz a dolgozóknak irányítás? hányszor magyarázzam már el hogy a filmből összerakott infókból nem jön össze hogy lerobbantak itt:

- cristopher tudta vezetni az űrhajót
- az űrhajó nem robbant le mert haza tudott vele menni
- a lerobbanás oka, a vezérlőmodul leválása akkor történt AMIKOR már ide jöttek, tehát el tudtak volna menni haza is.

LOL. az egész filmnek meg se kéne történnie. akinek ez a film tetszik az van mélyen, nem az aki fikázza :)

aachi2 2009.09.28. 02:41:18

nézzétek meg inkább a starship troopers I.-et. 10szer jobb mint a d9. és 12 évvel idősebb :)

ghavin 2009.09.28. 02:47:40

@aachi2:
- 20 évbe tellett a meghibásodott modul kijavítása. Nem derül ki hogy mi a búbánat volt vele, a film nem arról a lezuhanás körülményeiről és arról a 20 évről szól, amíg itt voltak, hanem amikor már el tudna indulni az a rohadt űrhajó.

- De, lerobbant, mert láthatóan nem indultak el. (duh...)

- Láttad a filmet? Lezuhan a modul, de a rákok nyilván megtervezték a manővert, mert az MNU kurvára nem találta sehol sem (elrejtették), nyilvánvaló, hogy csak odalent tudták hosszú évek alatt újra megjavítani.

aachi2, ennyi volt. Add fel, vagy írj könyvet arról, hogy miért szar a D9, add el Viktusnak, vagy cseréld el Viktus szerzeményére.

aachi2 2009.09.28. 03:00:25

@Ghavin:

- 20 évig csak a lötyit gyűjtögették szerelésről szó sem volt.

- hát épp ez az, semmi infó nincs arról a filmben hogy lerobbantak volna, akkor miért jöttek ide egyáltalán ha nem? ha cristopher tudta vezetni a gépet és csak a kommand modulhoz kellett lötyi, akkor nem látom miért nem tudnak hazamenni.

- nincs benne a filmben hogy megtervezték-e. a modul azért zuhan le hogy a forgatókönyvírónak legyen valami szar kifogása arra hogy miért nem mennek el. csak logikailag sajnos nem áll össze.

te add fel, semmilyen a filmből megkapható infóból nincs logikus magyarázat arra hogy miért nem mentek haza amikor nem robbant le a hajó, és ott volt cristopher aki tudta vezetni.

aachi2 2009.09.28. 03:16:45

egyáltalán hova megy a film végén cristopher és miért? miért hagyja itt a többieket??? se az eleje se a vége nem értelmes.

ghavin 2009.09.28. 03:22:14

@aachi2: "- 20 évig csak a lötyit gyűjtögették szerelésről szó sem volt."

Cristopher földi számítógépeket halmozott fel a kunyhójában. Használta is őket, nyilván nem WoW-ozott vagy ilyesmi. End of story.

"hát épp ez az, semmi infó nincs arról a filmben hogy lerobbantak volna, akkor miért jöttek ide egyáltalán ha nem? ha cristopher tudta vezetni a gépet és csak a kommand modulhoz kellett lötyi, akkor nem látom miért nem tudnak hazamenni."

Bármi történhetett, lehet, hogy éppen a kurva Merkúron bányásztak valamit, amikor kitört az a rohadt járvány, lehet, hogy éppen úton voltak és akkor hibásodott meg a modul és csak épphogy sikerült lebegő üzemmódba állítaniuk a gépet + ezer másik lehetőség, nem derül ki egyértelműen, mert ez a film NEM ERRŐL SZÓL!

"nincs benne a filmben hogy megtervezték-e. a modul azért zuhan le hogy a forgatókönyvírónak legyen valami szar kifogása arra hogy miért nem mennek el. csak logikailag sajnos nem áll össze. "

De kiderül bazdmeg, mert nem tört ripityára az a kibaszott modul, egyből el tudták tüntetni, ergó megtervezték a "zuhanást".

Egy olyan emberrel vitatkozok "logikáról" hajnali háromkor, aki Starship Trooperst meg Transformerst ajánlgat, na megyek aludni. aachi2, kérlek ne szaporodj, elrettentő példának elég vagy te is meg Viktus is.

Sutty 2009.09.28. 03:34:37

ebben a filmben az a jó, hogy napok óta próbáljuk ízekre szedni, demégcsak 10%-nál sem járunk. Új irányokat hozhat az elkövetkezőkben a forgatókönyv piacon. Hallottatok már az anti-gravitációról? (szerintem így lebegett a nagy hajó) Elméletben a Föld mágneses, gravitációs vonzását vmi spéci elektro-mágnes rendszerrel "megfordítja". Máris Alapállás. Erre jöhet a plazma-hajtómű, ami csak súlytalanságban működik hatékonyan, cserébe fényévekre repít minimális energiafelhasználással, hatalmas sebességgel. Érdekesség még, a most felfedezett gravitációs, bolygóközi "csúszdák", ahova tolóerő sem szükségeltetik, lehet csúszni 100.000km/h- val.

Sutty 2009.09.28. 03:44:03

szerintem a Star Wars igenis Science Fiction is.

Sutty 2009.09.28. 03:45:41

(expanded universe)

aachi2 2009.09.28. 03:46:05

@Ghavin:

fogd már fel, hogy olyan kibúvokat találsz az érveimre amelyek a filmben magában NINCSENEK benne. ezért értéktelenek. a film a sztori alap építőelemeit NEM teszi tisztába, és az óriási probléma. azzal ezt a hibát nem köszörülöd ki olyan magyarázatokkal amelyek a filmben nincsenek benne.

pl egy másik: hogyan hozták le a fegyvereket meg a harcirobotot? erre még csak NEM is próbáltatok magyarázatot kitalálni, ez annyira esélytelen.

vagy hogyan mentek oda abba a kutatólaborba? egyszercsak ott teremnek.

visszafelé meg egy autóban teremnek. azt se tudni honnan szedték.

ezzel van tele az egész film.

"Egy olyan emberrel vitatkozok "logikáról" hajnali háromkor, aki "

ha lehülyézel igazad lesz? megsúgom: nem. a transformersről írtam is hogy szar nem ajánlgattam te gyagya, a starship troopers meg igenis alapmű. van eleje vége közepe, és nem merülnek fel az emberben ilyen kérdések hogy nem értem egyáltalán mi a fasznak vannak ott azok akik a filmben szerepelnek.

Gabbesz 2009.09.28. 03:49:51

1) Akinek a transformers, vagy T4 filmek jönnek be - vagyis látványos akciófilmek sci-fi környezetben, mondanivaló nélkül - ez a film valószínűleg nem teszik. Van ugyan harc, meg lövöldözés, de az csak körítés. Ha nem érted miről szól, mennyi visszáságot bemutat az emberi létről, akkor nem fogod élvezni.
2) Azon matekozni, hogy mi miért logikátlan, tök fölösleges. Nem tudsz mondani olyan filmet, amiben ne találnék logikátlan, vagy lehetetlen dolgot. Vagy megragad a film története, a "hibáival" együtt, vagy nem értesz belőle egy szót sem. Akkor meg nem tök mindegy?

aachi2 2009.09.28. 03:51:11

@Sutty:

"Új irányokat hozhat az elkövetkezőkben a forgatókönyv piacon."

várj elképzelem: hogyan lehet akkora lukakat rakni a sztoriba hogy a keletkező fekete luk az egész földet magába szppintsa a naprendszerrel együtt... mellesleg a sztori összes eleme összelopott ezerszer látott klissé, csak szólok.

"Hallottatok már az anti-gravitációról? (szerintem így lebegett a nagy hajó) Elméletben a Föld mágneses, gravitációs vonzását vmi spéci elektro-mágnes rendszerrel "megfordítja"."

fúú most aztán elmagyaráztad. a mágneses vonzásnak meg vajmi köze van a gravitációhoz, ne égsesd magad hülyeségekkel.

"Erre jöhet a plazma-hajtómű, ami csak súlytalanságban működik hatékonyan, cserébe fényévekre repít minimális energiafelhasználással, hatalmas sebességgel."

ebből se fogtál fel sokat. nem az ionhajtóműre gondoltál? szezon meg a fazon.

"Érdekesség még, a most felfedezett gravitációs, bolygóközi "csúszdák", ahova tolóerő sem szükségeltetik, lehet csúszni 100.000km/h- val."

itt is hallottál valamit, de már magad se tudod miről volt szó. nem baj azért elmeséled :D

Sutty 2009.09.28. 03:52:04

District 9 következő részében Christopher visszarepül a Rák-égövbe, felderíti, mi maradt Prawn Landen a többiekből. Kiderülhet, hogy ott minden happy, felesleges volt eddigi kálváriájuk - visszareppen Wikusért a Földre, Wikus feleségét is rákká változtatják, majd Ráklenden folytatván lötyifarmot nyitnak közösen és élik rákvilágukat :) rákburgert esznek, ráksalátával, rák-kagylóval, rák-kólával.

Sutty 2009.09.28. 03:55:04

@aachi2: "a mágneses vonzásnak meg vajmi köze van a gravitációhoz" gondolom, neked ez új hogy a gravitáció az egyenlő a föld mágneses vonzásával ugye? megsúgom, egy hatalmas vasgolyó van a gömb közepén többezer kilóméterre a felszíntől... Na, annak a golyónak is köszönhető az, hogyha leesik a mecsid a lábfejedre, belilul a körmöd :) kisfiam, járj iskolába utána nézegess 14 éven felülieknek szóló filmeket oké?

Sutty 2009.09.28. 03:55:26

@aachi2: "a mágneses vonzásnak meg vajmi köze van a gravitációhoz" gondolom, neked ez új hogy a gravitáció az egyenlő a föld mágneses vonzásával ugye? megsúgom, egy hatalmas vasgolyó van a gömb közepén többezer kilóméterre a felszíntől... Na, annak a golyónak is köszönhető az, hogyha leesik a mecsid a lábfejedre, belilul a körmöd :) kisfiam, járj iskolába utána nézegess 14 éven felülieknek szóló filmeket oké?

Sutty 2009.09.28. 03:59:23

engem nem tud elkápráztatni Dennis Richards. Ezerszer jobb csajok is vannak nála, sokkal jobb filmekben. District 9 szexi bögyös csajok nélkül is jó film. Starship Troopers egyszerű popcorn mozi, óvodásoknak :)

Sutty 2009.09.28. 04:07:18

ácsi. leragadtál az ion-ágyúnál, miközben a Nasa jelenleg is teszteli a plazma-hajtőmű prototípusát. Azt pedig, hogy a gravitációnk köszönhető Földünk (a tömeg) mágneses mezejének vonzásának, általános iskola második osztályos bevezetőmű. Ebből következnek a gravitációs csúszdák, de szerintem szaladj ki a játszótérre, azon próbálkozz!

aachi2 2009.09.28. 04:09:21

@Sutty:

"gondolom, neked ez új hogy a gravitáció az egyenlő a föld mágneses vonzásával ugye?"

hú bazdmeg. ekkora faszsággokkal ekkora nagy mellénnyel lenni, te vagy a falu bolondja fényévekkel bakker :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

aachi2 2009.09.28. 04:21:18

@Sutty:

a cikkből amit idéztél:

"a technika töltéssel rendelkező részecskéket gyorsít két argonplazma-réteg között, azaz ionhajtóműről van szó."

tehát ionhajtómű :) ionágyúról meg én nem beszéltem itt, el tudod olvasni és megjegyezni amit leírtam, vagy gondokat okoz?

"Azt pedig, hogy a gravitációnk köszönhető Földünk (a tömeg) mágneses mezejének vonzásának, általános iskola második osztályos bevezetőmű."

nyáháháhá :DDDDDDDDDDDDDDDDDDd ezt nyomassad még komolyan :DDDDDDDDD erre nem lehet értelmeset írni :DDD nézd meg wikin, idézd be wikiről hogy mágnesesség okozza :DDDDDD a műanyagot egyébként mi vonzza, az mitől esik le? ez már eszedbe jutott te teeee... te izeé! :DDDD

Big-B 2009.09.28. 07:01:10

Aki tudományt akar, nézze a Star Trek-et! :)

Big-B 2009.09.28. 07:03:01

@Sutty: És minthogy a Holdnak nincs mágneses tere, ebből fakadóan gravitációja sem, azaz a földi ár-apály jelenség... talán a Jupiter okozza? :)

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.09.28. 07:39:21

hatalmasan jó film, csak a végén úgy sajnáltam, hogy nem vitte magával az egész falkát, aki elkötötte az űrkompot. Valami sugárral felemelhette volna mind, mint azokat a sziklákat, amik vele emelkedtek a startnál. Valami űrsugárral, vagy mittudomén. Jó, mondjuk akkor nem lett volna olyan hatásos vége, mint amilyen lett.
És az mekkora, hogy macskakajáért adnak űrfegyvert??

fátum 2009.09.28. 07:56:30

Pl. azért nem vitte magával, mert kb. 1 millió társának kellene évekre élelem a hajón.

fátum 2009.09.28. 08:08:27

Meg elég sokáig tartott volna mindet felszedegetni. Amúgy is elég gyatra állapotban volt, örült, hogy el tud indulni. A hajóval meg nem maradhatott sokáig, mert utánamentek volna. Szerintem is jó film volt. Abból is látszik, hogy ennyi komment van. :-)
A sztori hézagait meg bárki ki tudja tölteni, ha akarja, csak fantázia kell hozzá.

Magon_ 2009.09.28. 08:13:49

Itt komolyan arról megy a vita, hogy akkor most az űrhajók hogyan meg merre? :D Nem kéne esetleg gondolkodni a lényegen?

Thresher 2009.09.28. 08:26:20

@aachi2:
Neeem, ez a cím már a tied...

És akkor most légy szíves kérdezt meg hogy Merwe miért pont azt a nőt vette el. Nem kaptunk információ ugyanis arról hogy hogy jöttek össze. A házuk alaprajzáról sincs információnk. Wikus lábmérete sem hangzik el...

"egy másik: hogyan hozták le a fegyvereket meg a harcirobotot? erre még csak NEM is próbáltatok magyarázatot kitalálni, ez annyira esélytelen."

De volt rá példa... Ha meg próbálok megmagyarázni valamit, ami esetleg nincs filmben, akkor meg az a baj hogy én találtam ki, és nincs rá BIZONYÍTÉK. Röhej.

Még mindig le vagyok nyűgozve...Itt problémázol, olyan dolgokon hogy nincs nagy betűkkel leírva hogy Christopher hová megy (gondolom a Burger Kingbe Ernő menüért), majd megint bezzeg a Star Wars...

Ha neked a SW logikus meg plothole mentes, akkor köszönt meg szüleidnek a létezésed.

Tessék: Anakin hol született? Hogy van csomó bolygón egyforma gravitácó, amikor az bolygó nérete arányos a gravitációjával? Gondolom nagyon sok egyforma méretű bolygó lehet. Meg már: Hogy lehet az erővel mozgatni? Yoda hány éves...stb.

Légy szíves válaszolj rá, különben kénytelen vagyok rásütni a SW-ra hogy logikátlan...

U.I:: Ha majd azt válaszolod hogy ezeket nem lehet tudni, akkor nemes egyszerűséggel bazdmeg, ugyanis azt sem lehet tudni hogy miért robbant le a hajó, meg Chrisék hol laknak.

Kész veled is befejeztem, hülyékkel nem tárgyalunk..

Thresher 2009.09.28. 08:28:01

@Magon_:

Sokan képtelenek rá...
Meg olyan kijelentések esnek ki egyesek szájából, hogy pl. a Predátor mesehős, de Donald kacsa nem az...

greycup 2009.09.28. 08:32:25

vazze, alszom egy jót, idejövök, aztán ott tart a sztori, hogy bezzeg a Starship Troopers, meg a Transformers, LOL... :DD

maydayray 2009.09.28. 08:35:49

@Viktus: nemtom válaszolt-e már valaki, megpróbálom

1. az alien technológia
2. a fegyver nem automatikusan jelent élelmet. a nigériaiak azzal tartották sakkban őket, lásd még a lépegetőt is eladták 100 db macskakonzervért
3. a kisprawn irányítja a nagy űrhajót a parancsnoki egység fölé, miután az lezuhan, mert a vonósugár csak kis rádiuszban működik. láttad te egyáltalán a filmet? vagy csak angolul nem tudsz?

phaidros 2009.09.28. 08:35:56

Szerintem is jó volt, kommentekből meg csak az első hármat olvastam el - szerintem azoknak tetszik, akik a mélyebb értelmű, filozofikusabb műveket is szeretik, pl. Asimovtól. Nem egy szarvorsz, kétségtelenm - más. :)

maydayray 2009.09.28. 08:40:27

@Viktus:

te tényleg nem tudsz angolul.
1. amikor a két nagy és egy kis prawn ott turkálnak a szemétdombon, elmondja a főszereplő prawn, hogy csak alien részekből tudnak üzemanyagot kinyerni. érted baszod, elmondják.
2. 200 kilométerre a fővárostól mit számít?
3. nem csak attól indult meg, hanem a sebtől is a kezén.
Szerintem ez a film azoknak jön be, akik:
1. Tudnak angolul
2. El tudnak vonatkoztatni.

maydayray 2009.09.28. 08:41:36

@aachi2: úgy hívják ezt, hogy jellemfejlődés.

Viktus 2009.09.28. 08:42:56

@flimo13:

Ez miből derült ki a számodra? a főrák a modult akarta azzal felemelni, hogy feljusson az anyahajóra.

@Thresher:

A Star Wars , úgy indult réges-régen egy messzi-messzi galaxisban. Nem pedig most a Föld bolygón innentől nincs mit magyarázni. A Star Warsban meg következetesen kitartanak a főfolyamok mellett nem keresnek lötyiket amire nincs is szükség.

@Ghavin:

Sejthetett v.mit , hogy tudnak ezer a rákok, ha mégis beindították a modul felkerülése, és a lötyi nélkül az anyahajót.

Az meg az egyetlen esélye volt, hogy a főrák segít rajta, ha megmenti, és mehet vissza Rozihoz.

Jó, de Rozi megígérte, hogy várni fog rá, mert nagyon láv.

Na itt a másik alapvető bibi egy halom ebolást nem engednének be , nemhogy egy ki tudja milyen biológiai fertőzéssel bíró földönkívüli életformát egy sátortáborba letelepíteni. Nem erről szól, de erre épül a film. A fekete lötyi értelmetlenségéről nem is beszélve.

@Gabbesz:

1. A Starship Troopers az egy látványos film volt, és ami a lényege a szempontomból nem tört meg a logikai szál. A hülyeségekhez is tartották magukat végig pl. plazmavető bogarak, akik lazán eltalálják az űrhajókat, szaladgáló űrgyalogság ...

2. Engem mindaddig nem érdekel a logikázás a filmben, amíg nem kezdte el a kisrák beízzitani az anyahajót meg nem vonzotta fel őket a cucc. Na az kb. az egész filmet a fejére borította, mint már kifejtettük.
Ergo kiderült van olyan , aki tudta vezetni azt a szart, tehát nem kellett volna lerohadniuk a Földön. Feleslegesen gyűjtötték a fekete lötyit, mert vidáman beemelte a modult az anyahajó magához.

Gilderoy 2009.09.28. 08:42:57

Háááááááááát... scifiként erős közepes, éppakkora ostobaság mint a Will Smith-es hasonló sztori. Akciófilmként, az végülis elmegy egy RTL-klubos estére. Mint kiváló szociodráma, erre meg csak azt tudom mondani hogy örülnének ha sikerült volna úgy megcsinálni, de nem sikerült.

Igazándiból önellentmondásoktól hemzsegő bugyutaság.

Viszont jók az effektek.

maydayray 2009.09.28. 08:49:52

@aachi2:

a film lényege az emberek hozzáállása a mássághoz. ezt így felfoghatnád már lassan. csak teremtettek neki egy szitut, hogy ne fekete-fehér ellentét legyen, hanem kicsit más. ráadásul mindez dél-afrikában, ha bármit is tudsz a történelemről, akkor érted a mókát benne.

1. hogyan hozták le a fegyvereket meg a harcirobotot?
válasz: leesik a parancsnoki modul. esetleg abban?

2. vagy hogyan mentek oda abba a kutatólaborba? egyszercsak ott teremnek.
válasz: autó.

3. visszafelé meg egy autóban teremnek. azt se tudni honnan szedték.
válasz: meg kéne nézni a filmet. ellopják az MNU alagsorában, ahová a prawn által szerkesztett bombával törnek utat.

Viktus 2009.09.28. 08:52:30

@maydayray:

1. Te nem tudsz olvasni magyarul? Mindegy cella vagy alkatrész, de nem FEGYVER, mint itt bizonygatták. Leginkább a modulról eshetett le az a cucc is, mert nagy potyogás nem volt az űrhajóról. A fegyvert halomra vitték macskatápért.

2. Fővárostól 200 km-re ehez képest igen gyorsan ott voltak kerül-fordul a város meg a tábor közt.

Ez a film azoknak jön be, akik a drámai részekre vevők. Meg a mai nagy kérdéseket akarják a moziba nézni mindegy milyen köntösbe bújtatva pl. a bevándorlás. Az is vicc volt, hogy kimennek űrlapokat aláíratni. :D

captainpamfil 2009.09.28. 08:55:28

Egyesek kommentjeiből csak úgy süt, hogy nem figyeltek a részletekben rejlő információkra, amikor megtekintették a filmet

2009.09.28. 08:58:54

Ez a film egy példázat, sci-fi-klisékkel körítve. Totál fölösleges elkezdeni szétszedni, hogy a fekete lötty merre, meg a hajó hogy. Lépj túl ezen, vagy nézz mást, mert nem ez a lényeg, egyébként minden magyarázható, és minden magyarázatba bele lehet kötni. Más sci-fi-t is darabokra lehet szedni pillanatok alatt, már azért is, mert a nevében is benne van, hogy fantasztikum, azt meg magyarázhatod napestig. E.T. hogy repül? Hogy működik a lézerkard? Hogy lehet testeket teleportálni? Na?
Megjegyzésképp meg, aki feljebb azt említette, hogy Tarantino igen, ez meg nem, az ne nézzen filmeket, mert mert mindkettő ugyanakkora kliségyár, csak Tarantino unalmas, ötlettelen blöff, ez meg nem.

burian 2009.09.28. 08:59:32

Hülyék.
Ez a film a négerekről szólt. Illetve a fehér-fekete "kultúra" különbségeiről, hogy PC legyek.
Csak a négerekről nem szabad beszélni, ezért aztán ufókról beszélünk. Mint az állatmesékben. Igen, a róóóóka megeszi a másik róóókát. Ééérted...

maydayray 2009.09.28. 09:00:53

@Viktus:

1. én nem bizonygattam ilyet. más beírását nekem nem kéne felróni, már bocsi.
2. a district 10 volt 200 kilire, a másik a város szélén. az nem jött be. ezért lett volna a költöztetés. a többméteres betonfalak szolgálták a védelmet. mondom: nézd meg a filmet és figyelj közben.

2009.09.28. 09:10:13

@Viktus: te viktus, ha ennyire szar volt neked ez a film, ráadásul még nem is figyeltél rá, mert zöldségeket beszélsz itt róla, akkor minek foglalkozol vele, szar volt, felejtsd el. Gyorsan nézz meg egy SW-t, ott pl. minden világos és egyértelmű. Vagy ekkora virtuális onanizálás neked itt ez a nyomiskodás?

Mary Popins 2009.09.28. 09:11:09

Megmondom őszintén, vegyes érzelmekkel vagyok a film kapcsán. Persze én általában a Happy End-re vagyok ráhangolódva, és azért ebben is volt, de mégis valami hiányzott a végéről. Maga a film készítése, és trükkjei nagyon ott voltak. A történet izgalmas, és folyamatosan fentartotta az érdeklődésemet. Bár a körömtépés és a fog kihúzása, annyira ne nyerte el tetszésemet. Igaz az átalakuláshoz kellett. Az élvezetett, azt is fokozta, hogy eredeti nyelven hallhattam. Szóval ha 10 pontot lehetne neki adni, nálam úgy 7 pontot ér. Ajánlom mindenkinek a filmet. 1x meg lehet nézni.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.28. 09:11:44

Gyerekek, gyerekek, gyerekek. NEM fontos mitől megy a hajó, NEM fontos, miért és miként jöttek ide, és egyátalán NEM fontos az összes kütyüs baromság hogyan/mikéntje. A történet a lényeg, azt kell megérteni és értelmezni.
A Mátyás királyos mesékben sem az a fontos, hogy pontosan minek volt beöltözve, és hogy lehet, hogy a testőrei sosem tartottak vele, és mit szólt mindehhez az asszony. A mese tanúlsága a lényeg.
Akinek ez nem esik le, az nézzen inkább Michael Bay filmeket, ott tényleg a robbanás színe az, ami számít.

fátum 2009.09.28. 09:21:45

Csak egy ötlet. A fekete lötyi állhatott nano robotokból is, amik a technológiájuk vezérléséhez kellettek, és ezért tudták Wickus szervezetét is átalakítani.
De szerintem inkább a "harmadik típusú találkozás" egy olyan megjelenítése a lényeg a filmben, ami rasszizmushoz és gettóhoz vezet. Persze ennek oka az a járvány is, ami az idegen kolónia szellemi leépülését okozta. Ilyen állapotban nem lehetett őket emberi településekre beengedni. Nem beszélve az emberek feltételezhető reakciójáról.

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2009.09.28. 09:35:18

Kqrva jó film, bárki bármit mondd, pont azért ami itt folyik. Csak az igazán kiemelkedő, és újító ötleteket lehet gyűlölni és szeretni egyaránt. Ha egy unalmas, semmitmondó film lenne, nem vitáznátok rajta hajnal 3ig. Szóval jó, mert felkelti az emberek érdeklődését, ez elég logikus sztem...

Thresher 2009.09.28. 09:36:15

@fátum: Ne magyarázz meg semmit, mert tuti hogy hazudsz! :/

Számomra amugy a film remek indikátor, mert aki erre rásüti hogy "teljesen értelmetlen" (sic!) és még a Transformerst is képes vele szembe állítani, annak komoly gondok vannak a füle közti tartalommal...

fátum 2009.09.28. 09:40:57

@Floyd: Egyetértek. Éppen ezért utaltam a kommentek nagy számára korábban.
@Thresher: Á, dehogy! Csak "fillentek". :-)

Gabdibá 2009.09.28. 09:48:00

Na olvasgattamn és nem bírtam ki ne írjak aachy gyökér hozzászólásaira.A filmbeli Wikus önzősége és fafejűsége eltörpül,szerintem a macskakaja neked is jót tenne amúgy,bár ugyanilyen hülye maradnál,de legalább szép fényes lenne a szőröd. :D Olyan részletekben akadsz fel,hogy az hihetetlen. :D Neked mindent be kell bizonyítani,meg egy filmben leírni,hogy mi hogy,és miért történt????Amúgy aki ilyen részletekben akad fel,annak nincs fantáziája.Neked egy dugást is meg kell magyarázni előtte percre pontosan,hogy mikor mit csinálj??? :DDDDDDDDDDDDD Ez a film egészében véve jó,a maga zavaró körülményeivel is,hatást vált ki,amit belőled is kiváltott,mert nem vergődtél volna itt órák óta.Csak az a baj ez neked felfoghatatlan,hogy a lineáris kockafejednek,hogyan is tetszhetett egy általad lyukas film.Emiatt másokat oltogatsz itt,hogy meggyőzd magadat is. :DDD nagyon átlátszó :DD Egyébként sok filmben nem magyaráznak el részleteket,pl a star wars ha már előjött.Darth Wadert tudtad egyáltalán,hogy ki fia borja azon kívül,hogy luke apja?????egy homály volt az egész karakter,egy sablon gonosz csatlós,amíg nem csinálták meg az újabb 3 részt,ami rengeteg dolgot elmagyaráz.Meg egyáltalán hol van ez a messzi-messzi galaxis???Ebbe nem lehet belekötni ? :DDDD ja csak az a film jobban tetszett és ne fikázzuk ugye. :DDDDD Szóval a te kedvedért a rendező fog egy magyarázó filmet forgatni,nehogy ez hátralévő életedre egy lelki torzulást okozzon neked :DDDDDDDDDD
Amúgy nem fogok visszaválaszt adni,mert látom a többiek is hiába érveltek veled,ezért a te stílusodban írtam,hogy érezd. :D Egyébként,annyi nagy elmagyarázós sci-fi van ahol még a fing-ot is kielemzik,hogy ez a film valódi felüdülés volt.Folyamatos feszültség,ilyen faszságokon gondolkodni sem volt idő,minthogy miért 20 évig gyűjtötte a löttyöt...úristen..amikor meg azt mondta ez húsz év munkája honnan tudod a löttyre mondta? a lötty max egy utolsó fázis lehetett.És ezt a filmben kinek magyarázta volna?a rákhaverjának a ki tudta,vagy wikusnak?Mert annak sok értelme lett volna.Azt csak ők tudták mit csináltak,az ő titkuk maradt,hisz az emberek még a modult sem találták!Talán adjon ki könyvet,a Modul javításom húsz éve címmel????????? :DDDDDDDDD ember.. :D nam meg lebeg egy űrhajó...na ez is nagy csoda neked :DD ja hogy sérült..,de talán nem az a része...micsoda gondok...:D na jót nevettem :D Halí :DDDD aztán fel ne menjen a vérnyomásod. :D

Gabbesz 2009.09.28. 11:03:19

@Viktus: Te egyetlen dolgon lovagolsz, az a lötyi. Ha a film hatása alá kerültél volna, akkor nem a részletekkel szüttyögnél, és nem kukacoskodnál - ugyanis nem vennéd észre.
Te a történeted próbáltad követni a filmben, pedig az csak azért van, hogy a nagyközönség számára eladhatóvá tegye a filmet. De értsd meg, ez nem egy hagyományos sci-fi. Hanem egy sci-fi környezetbe helyezett társadalmi kép. És pont ettől jó.

Ja és a "tökéletes" Starship Troopers. (Ami szintén nagy kedvencem.) Mondd már meg nekem, hogyan telefonál valós időben a szüleivel a kiképzőtáborból? Ha a csak Marson lenne (és ugye valahol sokkal messzebb van), akkor is 6-10 perces késéssel jönnének a válaszok. Tudod, ennyi idő kell a rádióhullámoknak, hogy eljussanak egyik bolygóról a másikra...

Még valami. Star Wars (az örök klasszikus). Tudom, hogy a távoli jövőben játszódik. De milyen technikai fejlődés fog elvezetni oda, hogy a lézerfényt megállítsák a markolattól kb. 1 méternyire?

fátum 2009.09.28. 11:28:24

@Gabbesz: a lötyivel kapcsolatban van egy felvetésem, miszerint nem üzemanyag, hanem a technológia irányításához szükséges "értelmes" folyadék pl. nano robotok. Ez abból a jelenetből is látszik, amikor belecsöppentik az utolsó adagot, és nem egyszerű körgyűrűs hullámforma alakul ki. Ezért tudta a folyadék fizikailag átalakítani Wickust. Azzal a mennyiséggel, amit 20 év alatt összegyűjtött (vagyis 8 évvel az ideérkezésük után kezdte, pl. addig ő sem volt magánál), az egész hajót feléleszthette volna, legalább annyira, ami 1-1.5 millió lény életben tartásához kell. Létfenntartórendszerek, élelmiszer szintetizálás stb. Azzal a kevéssel is beindult a hajó hajtóműve, de lehet , hogy fedélzet nagy részét nem tudta feléleszteni, meg ideje sem volt rá.
De tényleg nem ez a lényeg a filmben.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.28. 12:42:34

Sosem voltam még 313. kommentelő, ki akartam próbálni mindig is:D:D
A film nekem egyébként tetszett, az elején nekem ne volt problémám a dokus stílussal, a végén pedig az akció is ott volt a szeren.
Egyébként pedig letojom a társadalomkritikát, én szórakozni járok a moziba:)

aachi2 2009.09.28. 12:48:08

@fátum:

"Pl. azért nem vitte magával, mert kb. 1 millió társának kellene évekre élelem a hajón. "

de neki nem kellett mi ? :D nyihihi.

fátum 2009.09.28. 12:52:38

@aachi2: De kellett, csak kb. 1 milliomod része, amit a létrefenntartó rendszerek még éppen tudtak produkálni.

fátum 2009.09.28. 12:54:45

@aachi2: Vagy szerinted mindegy, hogy 2 utas van, vagy 1-1.5 millió?

aachi2 2009.09.28. 12:56:55

@Thresher:

"És akkor most légy szíves kérdezt meg hogy Merwe miért pont azt a nőt vette el."

a történet szempontjából lényegtelen. én a sztori lényegét érintő kérdéseket feszegetek, amelyek felmerültek bennem a nézés közben és után:

- miért nem tudtak elmenni
- minek kellett a lötyi ha anélkül is el tudtak menni
- hogy hozták le a harci robotot meg a kiscsilió fegyvert
- hogyan teleportáltak oda a kutatólaborhoz feltünésmentesen
- hazafelé honnan varázsolódott alájuk egy autó
- hogyan lesz a teszetosza béna irodista faszból hirtelen rambó

stb.

"Itt problémázol, olyan dolgokon hogy nincs nagy betűkkel leírva hogy Christopher hová megy"

hát ez az. a baszomnagy űrhajót végre irányítani tudja (a film elején miért nem ment?) erre otthagy mindenkit? és minek kell elmennie? hogy aztán visszajöjjön a folytatásra??

"Anakin hol született? Hogy van csomó bolygón egyforma gravitácó, amikor az bolygó nérete arányos a gravitációjával? Gondolom nagyon sok egyforma méretű bolygó lehet. Meg már: Hogy lehet az erővel mozgatni? Yoda hány éves...stb."

látom NEM érted a plothole fogalmát. a sztoriban lévő értelmetlenséget jelenti. btw mivel százbilliárd csiliárd bolgyó van ezért igen soknak a mérete igen hasonló. ezek fizikai dolgok, a sztori szempontjából lényegtelen hány éves yoda, meg hol született anakin, én nem ilyen faszságokat kérdezek, hanem azt hogy egyáltalán miért nem tudtak elmenni, amikor a filmből csak azt lehet összerakni hogy NEM volt ennek akadálya.

"Kész veled is befejeztem, hülyékkel nem tárgyalunk.. "

hülyeségről te állítottál ki bizonyítványt mikor az előbb kiderlt, hogy nem tudod mi a plothole. a plothole nem az hogy nem tudom miért lebeg a városnyi űrhajójuk, ezen nem is akadékoskodtam. de nézd meg egy lexikonban, oks? :)

fátum 2009.09.28. 12:57:39

Éppen ezért gyüjtött sokkal több lötyit, amivel a teljes hajót üzembe tudta volna helyezni. A maradékkal csak ennyire futotta.

aachi2 2009.09.28. 12:57:40

@fátum: "De kellett, csak kb. 1 milliomod része, amit a létrefenntartó rendszerek még éppen tudtak produkálni."

amíg idejöttek addig meg éheztek, ezért haza csak egy ment? nyihihi :D

aachi2 2009.09.28. 13:00:33

@phaidros:

"szerintem azoknak tetszik, akik a mélyebb értelmű, filozofikusabb műveket is szeretik"

az kb a brazilnál kezdődik nem ennél a b movienál. hol van ebben filozófia, gondolkodás, problémafelvetés stb? ne röhögtess már. van egy második síkja az értelmezésnek de egy nagyobb tócsa mélyebb ennél a sztorinál.

aachi2 2009.09.28. 13:02:45

@maydayray:

"úgy hívják ezt, hogy jellemfejlődés."

az nem jellemfejlódés hogy egyik napról a másikra irodakukacból rambó lesz valaki. egy rendesebb komolyan megcsinált filmben ez egy egész estés történet amely nem 2 napot ölel át. azért mert az ilyet nem lehet elhinni.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.28. 13:04:17

@Gabdibá:

Hány éves vagy? A kommented stílusa alapján 14-15. Eltaláltam?

A District 9 meg az utóbbi idők legjobb sci-fije. Amin leginkább fennakadtam az a lötty volt, mert ha nem hazudott a lény, és tényleg üzemanyag volt, akkor felhasználhatóság tekintetében kicsit túl univerzálisra sikeredett. Azt el tudom képzelni, hogy mérgező valamilyen módon, de hogy egy embert pont rákká alakítson, az kicsit erős... de ezt már leírták itt páran. De igazából ez csak akadékoskodás, minden tekintetben egy abszolút élvezhető filmet kaptunk, 8/10 simán.

fátum 2009.09.28. 13:04:53

@aachi2:
"Miért nem tudtak elmenni" A megérkezésükkor a járvány következtében nem tudta senki irányítani a hajót, vagy a létfentartó rendszerek nem működtek megfelelően, így nem lehetett csillagközi utat bevállalni 1-1.5 millió utassal.
- A végén nem a lötyi nélkül mentek el, hanem csak kevesebb lötyivel, mint azt fentebb írtam.
- Visszafelé nem alájuk varázsolódott az autó, hanem egyszerűen beszálltak, ott van a filmen. Nézd meg! Valszeg odafelé is úgy mentek.
- Nem lett belőle rambó. Engem éppen azt zavart, hogy milyen bénán használja ki annak a harci robotnak a lehetőségeit. Simán lekaszálhatott volna vele egy egész hadsereget.

aachi2 2009.09.28. 13:07:59

@maydayray:

"a film lényege az emberek hozzáállása a mássághoz. ezt így felfoghatnád már lassan."

és meséld már el hogy 5 lövöldözés 2 robbanás és 3 harcirobot közt ezt a kérdést hogyan is fejti ki? melyik jelenet foglalkozik ezzel? az e.t. többet foglalkozik a mássággal mint ez.

a válaszaid a kérdéseimre meg értelmetlenek mert a film univerzumán kívűl esnek. amire a filmben nincs értelmes magyarázat és a szoti szétesik tőle az a PLOTHOLE.

fátum 2009.09.28. 13:09:27

@aachi2: Nem éheztek addig, amíg ideértek. A közelünkben történhetett valami, és éppen szerencséjük volt, hogy egy viszonylag megfelelő bolygót találtak.

aachi2 2009.09.28. 13:10:34

@shitgun:

"Más sci-fi-t is darabokra lehet szedni pillanatok alatt, már azért is, mert a nevében is benne van, hogy fantasztikum, azt meg magyarázhatod napestig. E.T. hogy repül? Hogy működik a lézerkard? Hogy lehet testeket teleportálni? Na?"

csak ezektől nem válik logikátlanná a sztori az említett filmekben és nem is ilyen jellegűek a kérdéseink. a d9ben sem kérdezi senki hogy lebeg az űrhajó, meg a fegyverek hogyan működnek, stb. viszont a sztorinak nincs értelme, mert logikátlan.

Gabdibá 2009.09.28. 13:11:36

@Rorschach: 13 éves garnélarák vagyok.De azért jól leoltottál.Egyébként a kommentet nagyon nem neked szántam,nem is értem miért válaszoltál rá... :DDDD

aachi2 2009.09.28. 13:12:41

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

"Gyerekek, gyerekek, gyerekek. NEM fontos mitől megy a hajó, NEM fontos, miért és miként jöttek ide, és egyátalán NEM fontos az összes kütyüs baromság hogyan/mikéntje. A történet a lényeg, azt kell megérteni és értelmezni."

attól még elvárhatnám hogy logikus legyen a sztori nem? a történet meg nem szól kb semmiről. szörny rambó és ember rambó harcol a gonosz emberek ellen és végén győznek.

aachi2 2009.09.28. 13:14:04

@Thresher:

"Számomra amugy a film remek indikátor, mert aki erre rásüti hogy "teljesen értelmetlen" (sic!) és még a Transformerst is képes vele szembe állítani, annak komoly gondok vannak a füle közti tartalommal..."

a te fejeddel viszont minden rendben van amikor az érvelésed lényege az hogy a másik hülye ezért neked van igazad, ugye ? :D:D:D

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.28. 13:18:16

@fátum:

Ne haragudj, de a feltevésed még nanorobotokkal is hülyeség. Attól, hogy a löttyöt nanorobotok alkotják (előre meghatározott feladatok elvégzésére tervezett molekulák) attól még miért kellett volna átalakítaniuk Vikust? Ha egyszer üzemanyag. Az influenzavírustól is taknyos leszel, és nem nő mondjuk még egy lábad. Ahhoz teljesen más vírus kellene.

aachi2 2009.09.28. 13:19:20

@Gabdibá:

"Amúgy aki ilyen részletekben akad fel,annak nincs fantáziája."

tényleg ezek csak apró részletek a sztori szempontjából hogy hogy ragadtak itt ha igazából a lötyi nélkül is tudták működtetni az űrhajót, felvinni a parancsnoki modult stb.

"Darth Wadert tudtad egyáltalán,hogy ki fia borja azon kívül,hogy luke apja?????"

ez nem logikátlanság a sztoriban. fel lehetne végre fogni a plothole fogalmát. én se kérdezem hogy wikus ki fia borja azon kívűl hogy ott pattog.

ezzel a kettővel ki is merültek az érveid a többi fikázás volt meg hablaty magyrázat helyett. tényleg jobb ha nem válaszolsz.

aachi2 2009.09.28. 13:21:47

@Gabbesz:

"De értsd meg, ez nem egy hagyományos sci-fi. Hanem egy sci-fi környezetbe helyezett társadalmi kép. És pont ettől jó."

fasza, de azért valami értelmes sztori lehetett volna hozzá nem? mert a kép önmagában unalmas. rosz sztorival se lesz jó.

"ja és a "tökéletes" Starship Troopers. (Ami szintén nagy kedvencem.) Mondd már meg nekem, hogyan telefonál valós időben a szüleivel a kiképzőtáborból?"

ez megint csak nem logikátlanság a sztoriban. csak egy technika amire nincs magyarázat.

"De milyen technikai fejlődés fog elvezetni oda, hogy a lézerfényt megállítsák a markolattól kb. 1 méternyire? "

ez sem logikátlanság a sztoriban.

fátum 2009.09.28. 13:24:14

@Rorschach: nanorobot=előre meghatározott feladatok elvégzésére tervezett molekula? Ezt a definíciót melyik csillagközi lexikonban olvastad? Miért lehetlen az, hogy egy idegen faj által készített nano robotos folyadék ennél sokkal többet tudjon? Mi van, ha sokféle nano robot alkotja a lötyit, amiben vannak "rákgyógyító" funkciókkal ellátottak is? Egyszerűen "meggyógyították" Vickust, mivel nem volt elég "rákszerű". :-)

aachi2 2009.09.28. 13:29:49

@fátum:

"A megérkezésükkor a járvány következtében nem tudta senki irányítani a hajót, vagy a létfentartó rendszerek nem működtek megfelelően, így nem lehetett csillagközi utat bevállalni 1-1.5 millió utassal."

cristopher tudta irányítani.a másik meg nincs a filmben ezért nem elfogadható magyarázat.

"- A végén nem a lötyi nélkül mentek el, hanem csak kevesebb lötyivel, mint azt fentebb írtam."

akkor miért nem csak 10 évig gyűjtötték, ha a fele is elég?

"- Visszafelé nem alájuk varázsolódott az autó, hanem egyszerűen beszálltak, ott van a filmen. Nézd meg! Valszeg odafelé is úgy mentek."

és honnan lett autójuk? és odafelé hogy mentek? teleporttal?

"- Nem lett belőle rambó. Engem éppen azt zavart, hogy milyen bénán használja ki annak a harci robotnak a lehetőségeit. Simán lekaszálhatott volna vele egy egész hadsereget."

dehogynem. egy irodakukac egyik napról a másikra emberseregekt gyilkolászik le. itt az is érdekes hogy az alien robotot amit életében először lát egyből tudja irányítani. még ha bénán is. honnan tudja hogyan kell??

Gabdibá 2009.09.28. 13:38:07

@aachi2: Figyelj érvelni tudnék,de nem egész nap ezt a blogot lesem,melózok,megtehetem néh felnézzek.Bocs,hogy nem vagyok olyan kockafejű,mint te és egész nap itt lógok okoskodni. :D

fátum 2009.09.28. 13:42:23

@aachi2: "cristopher tudta irányítani", amikor megérkeztek, még ő sem tudta a betegség miatt. Vannak olyan filmek, amik meghagyják az embereknek a lehetőséget, hogy saját maguk egészítsék ki a történetet. Ha ez neked nem tetszik, ne nézz ilyeneket! Az, hogy neked nem elfogadható magyarázat, mert nincs a filmben, nem mérvadó. Nekem ettől még elfogadható.
Akkor leírom még egyszer, mert úgy látszik lusta vagy visszakeresni. 'Éppen ezért gyüjtött sokkal több lötyit, amivel a teljes hajót üzembe tudta volna helyezni. A maradékkal csak ennyire futotta.'
"és honnan lett autójuk? és odafelé hogy mentek? teleporttal" - kerestek egy autót, beszálltak és odamentek. Olyan nehéz ezt neked elképzelni?
"honnan tudja hogyan kell??" Intuitív op. rendszer kérdése az egész. A kis rák már harcrakész állapotba hozta a kütyüt, Vickusnak csak meg kellett húzni a ravaszt. Így is elég bénán adta elő, és elég nehezen jött bele.

fátum 2009.09.28. 14:54:24

Az is lehet, hogy az egész technológiájuk genetikai alapú, (erre mintha lenne is utalás a filmben, majd megnézem még egyszer) vagyis a lötyi is fertőzödhetett, emiatt nem működött a hajó. 20 évig tartott, amíg innen-onnan, különböző cuccokból összeszedett annyi "egészséges" lötyit, amennyi kellett.

2009.09.28. 15:28:34

Az senkinek nem tűnt fel, hogy a fegyvereknél elmagyarázzák, hogy emberi kézben nem működik, mert a rákok technológiája biológiai alapú, és csak rájuk reagál? Innentől fogva a lötyi nem világos, de magyarázható, biológiai alapú idegen-technológia, és kész. Lötyi=midichlorián, ugyanannyi értelme van.

flimo13 2009.09.28. 15:44:03

@aachi2: a filmben az van benne, amit az emberek megtudtak az idegenekről. Ezt nem tudták, de a felvételen gyanúsan nem zuhant, hanem kontrolláltan ereszkedett. És ha jól emlékszem a detached szót használták. A lötyi gyűjtése benne volt a filmben.

flimo13 2009.09.28. 15:47:06

@aachi2: ehh, ritka balfasz vagy. Két-három kommenttel fentebb elismered, hogy logikus amit írtam, aztán ugyan azt a hülyeséget szajkózod tovább. Faszért adnak már minden gyp-snek netet.

flimo13 2009.09.28. 15:52:42

@Viktus: egyszerűen így logikus. Hogy az a hajó ott lebegjen, ahhoz gyikfing energia kell ahhoz képest, hogy fénysebességgel utazzon.

fátum 2009.09.28. 15:53:47

Valamelyik trailer változatban van egy rész, amiben hosszabban kérdezkednek egy idegent arról, hogy hogyan működnek a fegyvereik, miért nem mennek haza, de mintha ez a filmben nem lenne benne. Emlékszik erre valaki, vagy találkozott ezzel a trailerrel?

aachi2 2009.09.28. 16:25:54

@flimo13:

"Hogy az a hajó ott lebegjen, ahhoz gyikfing energia kell ahhoz képest, hogy fénysebességgel utazzon"

honnan tudod hogy fénysebességgel utazott? LOL. te annyi mindent tudsz erről a filmről ami a filmben el se hangzik. még magadnak is elhiszed hogy a filmben láttad.

ja és balfasz az édes anyukád :)

Herr von Kartz 2009.09.28. 16:40:59

nagy halom fantáziátlan, szűk látókörű hőbörgő

ne olvassatok irodalmat se, Homérosztól Pynchonig számtalan olyan szerző van, aki plothole-okat hagyott a művében. szándékosan, hogy ne legyen minden szál elvarrva. hogy az olvasó gondolkodhasson hogy a-tól c-ig mik azok a lehetséges b-k, amik szóba jöhetnek.

a "plothole" eleve egy olyan moziban lehet releváns, ami kizárólag a történetről szól, és dramatirgia szempontjából hibátlan kell hogy legyen. a transformerekről lehet tudni például hogy miért keverednek a földre, és azt is hogy miért vesznek fel álcákat - mindez a történet és a látvány szempontjából fontos, mélyebb értelme nincs.

a D9 nem egy kifejezett hollywoodi történet-alapú slágerfilm, hanem egy tudományos-fantasztikus (kívánt rész aláhúzandó) köntösbe bújtatott groteszk tükör saját magunkkal szemben. nem kell ettől se nagy mélységeket várni, nem fogja bemutatni a prawnokat olyan alaposan hogy a társadalomrajz sokkal hitelesebb legyen. ezek idegenek, nem tudnak róluk semmit. 28 év alatt nagyjából a kommunikációjukat tudták megérteni és a sajátjukat megértetni (nyelvészek ismeretlen archaikus törzsek nyelveit néhány év alatt fejtik meg, nem ördöngősség az ilyen), de nem tudtak tőlük semmi információt megszerezni, nyilván a fogalmaik sem azonosak az emberiekkel sok tekintetben. nincs magánterület, pl. tudunk arról hogy van-e hierarchia? hogy van-e valamiféle szándékosság abban hogy a föld fölé érkeztek? nem lehet tudni mi motiválja azokat akiket lemenekítettek. nem lehet tudni mi történt velük hogy ilyen tompák. nem lehet tudni melyikük ostoba és melyikük az aki ért a technológiájukhoz. az emberek csak annyit tudnak hogy odarepült egy hajó, hónapokig nem adott életjelt, a felnyitása után borzalmas állapotokban találtak ott 1.5-1-8 millió prawn-t, akiket letettek egy ideiglenes helyre, amiből pillanatok alatt nyomornegyed lett.
a néző is annyit tud amennyit az emberek a filmben, semmivel sem tudhat többet, ennyi. ez nem plothole, ez szándékos dramaturgiai fogás. nem tudjuk hogy mit csinál az a lötyi, azt sem hogy a lötyi fröccsent-e ki vagy egy védelmi mechanizmus indult be. nem tudhatjuk miből kellett kigyűjteni, és mire volt képes. annyit lehet tudni hogy miután a tartály a helyére kerül, sikerül aktiválni a rendszereket.

kicsit elkalandozok, hogy reagáljak a rambóságra: Wikus az elején egy izgága aktakukac, aki még kábé életében nem volt terepen, ez tény. aztán elkezd masszívan rosszul lenni (abból ítélve, ahogy festett, szerintem képzeljetek el egy masszív gyomorfekélyt a köbön), később konkrét sokk éri hogy mi nőtt a keze helyén, aztán éri még pár amikor a laborban elkezdenek vele kísérletezni. próbáljuk magunkat ebbe a helyzetbe képzelni - elénk raknak egy élő embert hogy kísérletképpen szétlőjük. az ott egy kulcsjelenet, lehet látni mennyire meghasonlik. innen meg már pszichológia az egész - a katonák is az első "gyilkosságuk" után cserződnek ki és lesznek képesek bármit elvégezni.

fegyverek, robot... passz, talán a tudósok kezdték leszállítani a kutatásokhoz, de az eszközök elkezdtek kiszivárogni a laborokból. talán lepotyogott csomó minden a hajó valagából, nincs erre utaló felvétel. lehet találgatni, ez is egy rakás potenciális b pont a-ból c-be.

de alapvetően nem erről szól a film, nincs jelentősége hogy hogyan kerültek le a fegyverek meg az eszközök, mert nem azok vannak a középpontban. egy laza dramaturgiai fogással az összes akciójelenetet meg lehetett volna csinálni földi fegyverekkel is és jónapot. a film lényege az a társadalomrajz, amit magunkról kapunk. gátlástalanság, kapzsiság, szűklátókörűség (mennyire kell ahhoz korlátoltnak lennie Koobusnak, hogy lelövesse az egyetlen idegen gépet, ami 28 év után röpképes, mikor egész Johannesburg azért imádkozik, hogy menjenek már a prawnok a picsába?), arrogancia, idegengyűlölet, stb... ez az az úgynevezett "mély" értelem, amiért az egész készült, nem a narratív klisékért, amik csak kicsit látványosabbá teszik a filmet meg kisegítik a dramaturgiát.

végül egy zárszó, ezen érdemes elgondolkodni. amint egy befogadó a kezébe vesz egy művet (értsd: elolvas, megnéz, meghallgat, megtapogat, megnyalogat valamit, amit kulturális terméknek hívunk), szerződést köt az alkotóval, amiben elfogad bizonyos szabályokat. például elfogadja hogy az alkotó is értelmes ember, a saját motivációi és szándékai mentén, a saját értelmével alkotta meg amit alkotott. nem azért lesz szar a millói vénusz, mert mi jobbat csinálnánk, és mert elüt a normálistól. hanem azért lesz jó mert egy adott alkotó világlátását képezi le. azt hiszem ehhez többet nem lehet hozzáfűzni

Herr von Kartz 2009.09.28. 16:51:52

és még egy adalék azoknak, akik kritizálják a film nyíltan társadalomkritikus vonalát

miért distrcit 9?
en.wikipedia.org/wiki/District_Six,_Cape_Town

Herr von Kartz 2009.09.28. 17:00:25

egyébként azt hiszem hogy a D9-cel a legerősebben párhuzamba állítható film nem is jutott eszébe senkinek.

na kíváncsi vagyok, nagyokosok, hogy Trkovszkij Sztalkerében hány plothole-t találnátok. ha egyszer ott is ugyanaz az alapvetés, mint itt: FOGALMUNK SINCS HOGY MIVEL VAN DOLGUNK

2009.09.28. 17:43:46

És azt tudtátok-e, hogy az Alive...-hoz hasonlóan, az utcán megkérdezett emberek valódi helyiek, és a valódi bevándorlókról kérdezik őket, és valódi válaszokat adnak? Na itt kéne keresgélni, nem a plazma-hajtóműnél.

hyydra 2009.09.28. 17:44:11

@Herr von Kartz: na ha valaki bármilyen párhuzamot mer vonni a Stalkerrel... :D Alien Nationt vágjátok? Oszt ennyi is.

Herr von Kartz 2009.09.28. 17:52:00

@shitgun: nekem is volt egy ilyen gyanúm, hogy Blomkapmp turkált a dokuanyagok közt, és valós felvételeket illesztett be a megfelelő helyekre.

@hyydra: nekem a trailernél azonnal a Zóna jutott eszembe amikor a csávó matatni kezdett a hengeren "hú, nem tudom mi ez valami idegen mi lesz velem ha megfogom" jelleggel

Herr von Kartz 2009.09.28. 18:08:46

jellemző, mire megérkezek és úgy döntök hogy kommentelek, addigra lekerül a bejegyzés az index címlapról, és már nem nézi meg a kutya se

Thresher 2009.09.28. 18:11:28

@Herr von Kartz:
"..amint egy befogadó a kezébe vesz egy művet (értsd: elolvas, megnéz, meghallgat, megtapogat, megnyalogat valamit, amit kulturális terméknek hívunk), szerződést köt az alkotóval, amiben elfogad bizonyos szabályokat. például elfogadja hogy az alkotó is értelmes ember, a saját motivációi és szándékai mentén, a saját értelmével alkotta meg amit alkotott.2

Magam se mondhattam szebben.

vargatom 2009.09.28. 18:11:56

Azért biztos akad, aki megnézi és értékeli, még ha kicsit eső után köpönyeg jellegű is ;)

fátum 2009.09.28. 18:45:31

Valahol biztos beszélnek róla.

fátum 2009.09.28. 18:57:58

No, ebben az előzetesben van 1:00-tól az a kihallgatás, amit a filmben nem emlékszem, hogy láttam volna. www.youtube.com/watch?v=lhBMjyJ4gOQ

aachi2 2009.09.28. 20:05:29

@Herr von Kartz:

szerintem vaknak kell lenni ahhoz hogy az ember ne lássa, hogy akkora plothole van, hogy a sztori kiesik rajta. nem tudok élvezni egy filmet amikor látom hogy az egész sztori csak azért van kitalálva hogy most négerek helyett prawnokat mutogatnak (hű micsoda filmes mélységek.. ez lószar, a mélység nem itt kezdődik)

nincs értelmes magyarázat egy csomó mindenre ahogy te is beismered, én ilyenkor egyszerűen kiesek a filmből mert a film a saját maga által teremtett unvirzumának a logikáját nem követi.

egy akció sci-fi blockbuster mozit meg hülyeség mélyértelmű társadalomkritikának beállítani, ez egy lehelletvékony átlátszó réteg ebbe van becsomagolva az olcsó cukorka ami maga a film.

"szerződést köt az alkotóval, amiben elfogad bizonyos szabályokat. például elfogadja hogy az alkotó is értelmes ember, a saját motivációi és szándékai mentén, a saját értelmével alkotta meg amit alkotott. nem azért lesz szar a millói vénusz, mert mi jobbat csinálnánk, és mert elüt a normálistól. hanem azért lesz jó mert egy adott alkotó világlátását képezi le"

majd te mondod meg hogy milyen szabályokat fogadok el amikor nézek egy filmet nem? szerződést CSAK a mozival kötök ami abból áll hogy X összegért megnézhetem a filmet. egyébként meg ha görbe a fal azt is látom nem kell hozzá kőművesnek lenni.

és ha egy szabály van, akkor az az, hogy a film a saját maga által felállított szabályokat ne vegye semmibe, a D9 plotholejai pedig pont ezt csinálják.

"fegyverek, robot... passz, talán a tudósok kezdték leszállítani a kutatásokhoz, ...

de alapvetően nem erről szól a film"

pedig erről szól. hol boncolgattak benne bármiféle mélyértelmű akármit? a dokus részben bemutatták a díszleteket: prawnoknak álcázott négerek, a második részben pedig van egy tucatakciófilm. mélységek társadalomkritika nincs benne, legfeljebb tükör.

aachi2 2009.09.28. 20:13:14

@Herr von Kartz:

"na kíváncsi vagyok, nagyokosok, hogy Trkovszkij Sztalkerében hány plothole-t találnátok. ha egyszer ott is ugyanaz az alapvetés, mint itt: FOGALMUNK SINCS HOGY MIVEL VAN DOLGUNK"

...ez is tetszik, 28 évig itt élnek köztünk, de fogalmunk sincs róluk... a való világban túdósók hadai foglalkoznának a témával... azért ha egy film áldokuval adja el magát akkor már elvárható hogy próbáljon meg hihető lenni, nem ?

a lötyit minek vezeti be a film, amit 28 évig gyűjtögetnek aztán mégse kell? aztán lelövik az űrhajót de mégis fel tud szállni.. mégpedig úgy hogy nem kell felszállniuk a nagy űrhajóba hogy irányítsák a feltraktorbeamezéshez, pedig azért akartak felszállni eredetileg stb. münchausen effektus. az ember tépi a haját és sikítozik :)

.

Viktus 2009.09.28. 20:46:30

@aachi2:

Így van, de mindegy a fanatikusoknak hiába magyarázod.

Herr von Kartz 2009.09.28. 21:09:16

@aachi2: @Viktus:

nem lehet veletek vitatkozni

állandó érv: a lötyit minek vezeti be a film, amit 28 évig gyűjtögetnek aztán mégse kell?

hol olvastad hogy nem kell? beteszik szépen a helyére és aktiválja a rendszereket. és ez az a "lószart se tudunk róluk" mégis honnan lehetne tudni hogy melyik technikai összetevő mire képes, ha a technológia dns-alapú és a 90%a még csak nem is működik?

nyilván volt rajtuk egy hadseregnyi tudós, ennyit sikerült kideríteniük 28 év alatt, Blomkamp nem akarta erre vesztegetni az időt.

még két megjegyzés, az első a szerződés. ne vadkapitalista módon képzeljük el, ez egy metaforikus szerződés, kvázi megegyezés a szerző és közted hogy amikor olvasol (nézel, hallgatsz), akkor elfogadod azt a világot amit a szerző alkot. a gyűrűk urán nem kérjük számon hogy mágia márpedig nincs, ez is a szerződés része. Blomkampon nem kérjük számon hogy nem tudunk a prawnokról szinte semmit, alá van támasztva két modnattal, többel nincs mert nem érezte szükségét, ez is a szerződés része.

a másik: ez nem hollywoodi blockbuster. ez egy alacsony költségvetésű dél-afrikai "sci-fi". kezeljük a helyén

fátum 2009.09.28. 21:19:12

@aachi2: Látom az nem zavar, hogy adtam magyarázatot jópár dologra. Csak fújod tovább a magad nótáját.

fátum 2009.09.28. 21:20:57

@Viktus: Inkább nekem olyan érzésem, mintha a falnak beszélnék.

aachi2 2009.09.28. 21:28:44

@Herr von Kartz:

"állandó érv: a lötyit minek vezeti be a film, amit 28 évig gyűjtögetnek aztán mégse kell?

hol olvastad hogy nem kell? beteszik szépen a helyére és aktiválja a rendszereket."

a fele kiömlött!!!! ha csak a fele is elég akkor miért 28 évig gyűjtögették miért nem csak 14 évig ? egyáltalán honnan szedték?

"nyilván volt rajtuk egy hadseregnyi tudós, ennyit sikerült kideríteniük 28 év alatt,"

még arra se jöttek rá hogy a fegyverek csak alien érintésre működnek ? 28 év alatt? egy rakat tudós? akik a fegyverek működésének a titkát kutatják???

és ha ennyire izgatták őket (hogy embert is öltek volna érte!! wikus!!) a fegyverek akkor amikor lehozták a prawnokat, miért nem vették el tőlük? ehelyett három tonna kézifegyver meg 8 harcirobot ott figyel a táborban???:D

"kvázi megegyezés a szerző és közted hogy amikor olvasol (nézel, hallgatsz), akkor elfogadod azt a világot amit a szerző alkot. a gyűrűk urán nem kérjük számon hogy mágia márpedig nincs"

hát ez az, akkor egyetértünk. épphogy a D9 rúgja fel a szerződést azzal hogy felvázol egy világat aztán folyamatosan felrúgja a szabályokat amelyeket ő állított magának.

a világot napjaink világának mutatja be dokumentarista stílusban hogy minnél hihetőbb legyen hogy napjainkban játszodik.

ebben a világban amely végülis ugyanaz mint amiben élünk, hogy a francba kézpelhető el hogy 28 évig itt vannak a prawnok és nem tudunk róluk semmit?

vagy hogy 28 évig gyűjtik de csak a fele is elég???

vagy hogy a főürhajóhoz kell a kommand modul, de végül mégse kell mert fel se kell szállni úgy odébb reptetik az egészet hogy a tractor beammel felszedjék a kommand modult !!!!!

tehát NEM kell a lötyi!! és cristopher nyilván ott volt az űrhajón amikor idejöttek, ha nem kell a lötyi akkor miért nem mentek haza inkább?? ahelyett hogy leesik a kommand modul és 20 évig lötyiznek hogy visszamenjenek???

áááááááááááááááá :D

aachi2 2009.09.28. 21:29:29

@fátum:

amit a film nem magyaráz meg azt te hiába magyarázod filmben nem szereplő dolgokkal. épp az a plothole amit így kell magyarázni.

fátum 2009.09.28. 21:47:40

@aachi2: És ha "plothole", akkor mi van? Ha téged ennyire zavar, ne nézd! De mi közöd hozzá, ha másokat nem zavar, és kitöltik a réseket a saját fantáziájukkal? Szerinted tényleg "feladata" egy filmnek, hogy minden apró részletet szájbarágva elmagyarázzon? Ne legyél már ilyen korlátolt!

Herr von Kartz 2009.09.28. 21:47:42

@aachi2:

balfasz

a fele kiömlött!!!! ha csak a fele is elég akkor miért 28 évig gyűjtögették miért nem csak 14 évig ? egyáltalán honnan szedték?

honnan tudod hogy az ömlött ki, és nem valami külső védőrekeszben volt valami egészen más funkciójú cucc? és ha igen, akkor hogyhogy PONT a fele ömlött ki? és miből gondolod hogy PONT 28 évig gyűjtögettek és akkor PONT 14 kell? vonatkoztass el a matekfüzettől, ez továbbra is egy tudományos-fantasztikus FIKCIÓ!!

még arra se jöttek rá hogy a fegyverek csak alien érintésre működnek ? 28 év alatt? egy rakat tudós? akik a fegyverek működésének a titkát kutatják???

rájöttek, említésre kerül a filmben, ezen nincs mit vitázni, nézd meg újra. 18:00-nál kezdenek róla beszélni. amúgy több kulcsjelenet és dramaturgiai fogás is erre épül, kiskezicsókolom.

ha ennyire izgatták őket (hogy embert is öltek volna érte!! wikus!!) a fegyverek akkor amikor lehozták a prawnokat, miért nem vették el tőlük? ehelyett három tonna kézifegyver meg 8 harcirobot ott figyel a táborban???:D

a nigériai blokkban nagyrészt. meg a szemétben. meg néhány prawnnál aki előásta vagy üzembe tudta helyezni. vagy aki még elrejtette a kezdeti időszakban. amúgy tényleg, légyszi legyél állam bácsi és próbálj behatolni tálib területre kihozni a fegyvereket. nem menne, mi? na ezért nem megy be az MNU a nigériai blokkba, kiskezicsókolom

és következetesen kitartasz a fals paradigmád mellett, mert szerinted a rendező egy ostoba barom aki elcseszte az elbeszélést mert nem is kell a lötyi. te ezt honnan veszed? onnan hogy amikor bekerül a helyére, aktiválódik a hajó? honnan tudod hogy a hajó milyen elven működik? ezek azok a dolgok amiket elfogadsz vagy elutasítasz, ha elutasítod akkor nem ez a te filmed, nem is akarod elfogadni. ha elfogadod akkor megtalálod az áthidaló magyarázatokat.
én speciel azt mondom hogy nem a folyadék spriccelt Wikusra, amikor pedig a helyére került akkor az a technológia, ami egyáltalán lehetővé tette hogy ilyen hajót építsenek, valami általunk nem ismert módon aktiválta a hajót és mozgásba lendült egy protokoll.

de azt hiszem több ellenérvre nem leszek hajlandó reagálni, ennél drágább az időm, hoyg don kihótét játsszak a kedvedért

fátum 2009.09.28. 21:57:30

@aachi2: Az IMDB-n jelenleg több, mint 70,000 szavazat alapján 8.5, vagyis azért többeknek bejön. A Starship Troopers is jól áll 7,1-el, ha ez vigasztal. :-)

fátum 2009.09.28. 22:01:38

És itt azok is szavazhatnak, akiknek nem tetszik, úgyhogy hajrá!

fátum 2009.09.28. 22:04:18

Ezt csak tájékoztatásként közöltem, nem érvnek szántam.

aachi2 2009.09.28. 22:23:01

@Herr von Kartz:

pöcsfej

"honnan tudod hogy az ömlött ki, és nem valami külső védőrekeszben volt valami egészen más funkciójú cucc?"

ha így lett volna a film elmagyarázhatta volna ezt nem? a film nem magyarázza el csak te. ezért továbbra is PLOTHOLE. vagy te mindenki mellett ott ülsz aki megnézi a filmet hogy ezeket elmagyarázd neki?? ráadásul lehet a rendező/iró szerint nem is ez a megolás? amire a filmben nincs magyarázat az plothole akármit találsz ki.

"és ha igen, akkor hogyhogy PONT a fele ömlött ki? és miből gondolod hogy PONT 28 évig gyűjtögettek és akkor PONT 14 kell?"

csak a hasamra ütöttem. valamennyi kiömlött nyilvánvalóan. és az is nyilvánvaló hogy ha ilyen kurva lassan lehet csak összegyűjteni akkor nem fog X évig még gyűjtögetni amikor már összejött a szükséges mennyiség, azért hogy wikus magára önthesse! :D

"rájöttek, említésre kerül a filmben, ezen nincs mit vitázni,"

oh akkor itt tévedtem. nem baj vannak ennél sokkal borzasztóbb lukak a sztoriban :)

"a nigériai blokkban nagyrészt. meg a szemétben. meg néhány prawnnál aki előásta vagy üzembe tudta helyezni. vagy aki még elrejtette a kezdeti időszakban. amúgy tényleg, légyszi legyél állam bácsi és próbálj behatolni tálib területre kihozni a fegyvereket. nem menne, mi? na ezért nem megy be az MNU a nigériai blokkba, kiskezicsókolom"

ez kurvára nem magyarázza meg hogy amikor lehozták őket helikopterekben akkor miért nem vették el a fegyvereiket meg a harci robotokat. ugye ott volt a zűrhajón egy csomó éhes beteg élien, erre az emberek helikopterekkel lehozzák őket, és odateszik melléjük a fegyvereket meg 25 harci robotot (most háborodj fel hogy miért pont 25-öt mondtam:). ezen csak vinnyogva röhögni lehet.

"mert nem is kell a lötyi. te ezt honnan veszed? "

onnan hogy a fele kiömlött mégis elég volt ? :D

"én speciel azt mondom hogy nem a folyadék spriccelt Wikusra,"

akkor mi? jesszus :D

"amikor pedig a helyére került akkor az a technológia, ami egyáltalán lehetővé tette hogy ilyen hajót építsenek, valami általunk nem ismert módon aktiválta a hajót és mozgásba lendült egy protokoll."

bezzeg arra nem volt mechanizmus hogy ha betegek akkor magától hazarepüljön :D meg ugye galaxisokat átutaznak olyan a technológiájuk de a parancsnoki modul meg csak úgy leesek :D

és következetesen kitartasz a fals paradigmád mellett,de azt hiszem több ellenérvre nem leszek hajlandó reagálni, ennél drágább az időm, hoyg don kihótét játsszak a kedvedért :))

vargatom 2009.09.29. 04:36:21

aachi, essél már keresztül valamelyik plothole-odon és fejezd abba a kötekedést lécci...

fátum 2009.09.29. 05:57:24

Van egy olcsó szóviccem erre a plothole-ra, de inkább nem mondom... :-)

fátum 2009.09.29. 05:58:28

Na, ez is egy plothole volt. :-)

Herr von Kartz 2009.09.29. 10:00:26

@fátum: van akinek hiába magyarázol bármit
ha a kezéeb rakod a Neurománcot akkor elkezd vele kötekedni mert mekkora plothole tátong benne végig mivel ROM-kártyára nem lehet egy hacker lelkét eltárolni, mert az lehetetetlen, innentől kezdve nem is lehetett segítségül hívni Dixie Flatline-t úgyhogy az összes feladatot képtelenek voltak elvégezni a főhősök.
kábé ugyanolyan magyarázat mint ez a lötyis faszság amit nem hajlandó feldolgozni

Gabdibá 2009.09.29. 10:26:08

AAchi te egy komplexusokkal küzdő beteg balfasz lehetsz, aki film szakértőnek képzeli magát,így akarván fölébe keveredni az embereknek itt.Na de hát ez az internet,itt mindenki májernek gondolhatja magát.:D De csak saját magát :DDDD

Thresher 2009.09.29. 10:37:49

@Herr von Kartz:
Nem értem mit akartál mondani azzel, mert tele van a kommented plothole-lal...

Herr von Kartz 2009.09.29. 11:14:43

@Thresher: igazad van, azonnal elásom magam, nem magyaráztam meg mindent a születésemtől kezdve és nem adtam értelmet írásban itt a létezésemnek, tehát nincs is értelmem, és valójában nem is létezem.

aachi2 2009.09.29. 12:05:29

@Gabdibá:

te meg egy nyomoronc kis pondró vagy, aki két nyugtatózás közben rászabadult a netre.

@Herr von Kartz:

én hiába magyarázok neked mégse érted amit mondok. hát hülye vagy fiam?

a lötyisbe magyarázd már el hogy ha kiloccsan a nagy része akkor miért gyűjtöttek többet mint kell? csak azért hogy ha wikus magára borítja akkor maradjon még ? miért nem létek akcióba amikor már volt annyi amennyi elég volt? mer a forgatókönybe az volt hogy wikusnak majd magára kell öntenie, és ezért még 10 évig gyűjtögettek ? :DDD

a neuromanceres problémád megint csak nem plothole, felfoghatnád végre. nem hülyeségeket kérdezek hogy hogyan lebegett a baszomnagy űrhajó, csak a sztori üvöltő logikátlanságairól beszélek.

pl hogyhogy nem vették el tőlük a fegyvereket amikor lehozták őket?

erre sem tudtatok semmit mondani.

vargatom 2009.09.29. 12:08:44

Még a plothole-pothole szóviccekben látok egy kis lehetőséget, de egyébként asszem lassan tovább kéne lépni ;)

Herr von Kartz 2009.09.29. 12:33:43

@aachi2:

egyszerű
ha akarod akkor megmagyarázod magadnak, találsz indokot, érthetővé teszed. ha nem akarod akkor nem. ezért fölösleges veled vitatkozni. mindenben van szövésluk ha nagyon keresni akarod. én ezt a filmet élvezni akartam, nem szétcincálni

Herr von Kartz 2009.09.29. 12:39:25

@aachi2: most tényleg vegyek elő neked a könyvespolcról egy kurva drámaelmélet könyvet?

egy műben csak indokolt elemek szerepelnek, minden egyes mozzanatnak oka van és célja, a végkifejlet szempontjából funkcióval rendelkezik. oka van annak hogy a rendező nem foglalkozott azzal hogy hogy kerültek a fegyverek le a hajóról. ezeregy verzió lehet, nincs dramaturgiai szempontból jelentősége, nem foglalkozott vele.

oka van annak hogy a henger úgy viselkedett ahogy, és az történt vele ami, nem pedig valami más. ha te nem akarod ezt elfogadni akkor felejtsd el a filmet. vagy rendezz jobbat. én hajlamos vagyok azt gondolni, hogy a rendező nem hülye. de ha tovább akadékoskodsz esküszöm előbányászom a Blomkapmp hivatalos mélcímét, küldök neki pár kérdést, és idemásolom a válaszait. ha tőle tudod meg a magyarázatokat akkor nyugodtabban fogsz aludni?

aachi2 2009.09.29. 12:50:19

@Herr von Kartz:

"ha akarod akkor megmagyarázod magadnak, találsz indokot, érthetővé teszed. ha nem akarod akkor nem."

amit a film nem magyaráz meg és emiatt logikátlan a sztori az a plothole.

akkor megegyezhetünk végre hogy amiket felhozok azok bizony azok?

"egy műben csak indokolt elemek szerepelnek, minden egyes mozzanatnak oka van és célja, a végkifejlet szempontjából funkcióval rendelkezik. oka van annak hogy a rendező nem foglalkozott azzal hogy hogy kerültek a fegyverek le a hajóról. ezeregy verzió lehet, nincs dramaturgiai szempontból jelentősége, nem foglalkozott vele."

NINCS? a fenét nincs. a filmben olyan dolgok történnek amelyek józan ésszel a film univerzumában és ennek az univerzumnak a szabályaival nem magyarázhatóak meg. ennek az oka meg egyszerűen az, hogy SZAR a forgatókönyv. és EZÉRT (részben) szar szerintem a film is.

egy normális filmnél nincsenek ekkora marhaságok, még egy tucat b movie akcióban sem.

itt annyi látszik hogy kellettek a sztorihoz az alien fegyverek, meg kellett egy harci robot a látványos gagyi csihi puhihoz, de arra már nem volt eszük hogy kifundáljanak valamit a sztorihoz hogyan is kerültek oda. ott voltak és kész mert kellettek a lődöséshez no!

Herr von Kartz 2009.09.29. 13:05:43

@aachi2: ha azt mondom, hogy nincs rá magyarázat, és veled ellentétben én nem akarom magyarázni, de elfogadom hogy logikus az érvelésed, akkor mi van?
pezsgőt bontasz és világgá kürtölöd a diadalodat?

ghavin 2009.09.29. 13:24:06

@Herr von Kartz: Jobb ha feladod, átmosták az agyát, aachi az a típus, aki képtelen anélkül bepuszilni egy mekis burgert, hogy tudná mit tömtek a zsömlébe. Fantáziatlan, korlátolt, képtelen az elvont gondolkodásra és éppen emiatt elégedetlen, ha nem kap kész válaszokat egy filmtől. Tökéletes fogyasztó, ráadásul még kitartó is (vasárnap óta próbál bizonyítani valamit és láthatóan addig nem áll le, amíg mindenki más ráun erre a tökéletesen értelmetlen vitára).

aachi2, vedd úgy, hogy nyertél, hogy mit azt te érzed. Legalább volt valami biztos pont három napig az életedben, ugye? :)

aachi2 2009.09.29. 20:32:15

@Ghavin: jól elszórakoztam rajtatok annyi szent :)

Drakeamarth 2009.09.29. 21:18:09

Én meg tudnék nevezni élvezetesebb szórakozást is :)

aachi2 2009.09.30. 06:23:06

@Drakeamarth: ha ilyen ügyes kisfiú vagy akkor majd kapsz ajándékba valami meglepetést, az óvónénitől :)

Gabdibá 2009.09.30. 06:23:37

@aachi2: Tényleg?Te meg egy szánalmas kockafej:D Írhatsz akármit,itt szinte mindenki levágja,hogy nyomorult vagy:D Gondolom még a WOW-ot is ezerrel nyomod,mert úgy látom nincs életed :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása