Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Haunting in Connecticut című horror a héten teszi első látogatását a magyar mozikban. Amerikában már valószínűleg rég elfelejtették ezt a filmet, azonban nekünk meg kell elégednünk azzal a ténnyel, hogy időbe telik, mire mi is megnézhetünk egy-egy alkotást. Be kell látnunk, egyre kevesebb film üti meg az ijesztegetés műfajának minőségi követelményeit, a közönség pedig különösen kritikusan viseltetik ezekkel az alkotásokkal szemben. Azonban azzal kevesen vannak tisztában, miből is áll össze egy jó horrorfilm.

Egy derűs napon, az éjszaka kellős közepén két halott fiú harcolni kezdett. Vállat vállnak vetve küzdöttek. Egy süket rendőr azonban meghallotta a zajt és megölte a két halott fiút.

A kellőképpen adagolt rémisztő jelenetek mellett ugyanis rendkívüli jelentőséggel bír a történet. Fontos, hogy a néző beleélhesse magát a szenvedő alanyok helyzetébe, illetve hihetően borzalmasak legyenek azok a bizonyos szituációk. A napjainkban készült legjobb horrorfilmek közé tartozik az Eden Lake, a Mirrors, vagy a Strangers. Sajnos manapság az ijesztgetős filmeket néző közönség felhígult, így hozzáértés hiányában az igazán jó műveket kevesen ismerik el.

Az orvos azt mondja a betegnek: "Önnek rákja és Alzeimer-kórja van." A páciens erre: "Hála Istennek! Legalább rákom nincs."

Azt mondják, a halálos betegek fél lábbal már a másvilágon vannak. Nos ezt a Campbell családnak a saját bőrén kell megtapasztalnia, ugyanis Matt súlyos beteg. Rákos. Emiatt óriási áldozatot kell vállalniuk. Kibérelnek egy lakatlan házat az Isten háta mögött, hogy közelebb legyenek a kórházhoz. A kezelések mellett pedig hallucinációk kezdik gyötörni a fiút. Sok-sok évvel ezelőtt a házban élt alakok, és történetük elevenedik meg a szeme előtt. Szülei és testvérei kezdetben őrültnek nézik, rettegnek tőle, majd amikor elkezdődnek az ajtócsapkodások, be kell látniuk a veszély igencsak valós. Két választásuk van: megszoknak vagy megszöknek. A színészek alakítása igen meggyőző. A beteg fiú nyög, verejtékezik, halálra vált arccal tűri a kezeléseket, és az őt zargató szellemeket. Két világ határán ragadt... Anyja próbál mindent megtenni érte, azonban kétségeesettsége kezdi elvenni az eszét. A családfő eközben (a rá nehezedő terhek súlya miatt) alkoholizmusba folytja bánatát. A Sex Drive-ból megismert Amanda Crew ezúttal csupán átlagosnak nevezhető karaktert alakít, mégis a szemnek kellemes jelenség.

Az ajtócsapkodások, kísértetjárások a jól megkomponált jelenetek közé tartoznak, a médiumokról szóló mese, valamint a látnok szájából előtörő ektoplazma ábrázolása is teljesen korrekt. Olykor rémisztő, idegfeszítő filmre vállalkozik az, aki hajlandó végignézni a művet. Átlagos horrornak is nevezhetnénk, azonban van egy apróság, ami megkülönbözteti, és kiemeli a tucatfilmek kategóriájából. Megtörtént eseményeket dolgoz fel. Jó emberek története, akikkel nagyon rossz dolgok történtek...Hogy miért? Isten útjai kifürkészhetetlenek. Nem is gondolnánk mennyire.
 

Történet
45
50
IMDB logo 5.8
Rotten Tomatoes logo 19%
Alakítások
40
Rendezés
40
Látvány & hang
55
Zene
70
Összhatás
50

 

Címkék: kritika horror

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr371375374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.11. 20:41:06

A filmet nem tudtam végignézni...nem azért mert félelmetes, hanem mert roppant unalmas. Az év horrorja a Pokolba taszítva eddig

RaulReal 2009.09.12. 17:30:48

Én is csak Amanda Crew miatt néztem meg :P
süti beállítások módosítása