Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Tavaly az amerikai szövetségi bíróság kimondta, hogy ezentúl nem a Time Warner cégcsoport a Supermanhez, mint szuperhős karakterhez kapcsolódó jogok egyedüli birtokosa. A figurát 1933-ban Joseph Shuster és Jerome Siegel alkották meg. A tavalyi ítélet szerint ezentúl részben Siegel örökösei rendelkeznek a jogokkal. A Warner számára hamarosan még rosszabbra fordul a helyzet, ugyanis néhány éven belül teljesen elveszítik a karakterhez kapcsolódó jogaikat.

Ezen a héten a bíróság új rendelkezést hozott, ami az eddiginél még nagyobb részesedést biztosít a Siegel családnak. Ezentúl ők rendelkeznek a kezdetben egy napilapban felbukkanó eredettörténet első két hétben megjelent darabjaival, és a karakter korai Action Comics sorozatbeli megjelenéseivel, valamint az első Superman képregények szerzői jogaival. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben Siegelék irányítása alá kerül a jövőben minden a Superman eredettörténetét bemutató, bármilyen nemű adaptáció. Beleértve a Krypton bolygót, a szuperhős szüleinek karaktereit, Jor-L-t és Lorát, és fiuk Földre kerülésének körülményeit.

Ráadásul a Warner és a DC Comics képregénykiadó helyzetét tovább nehezíti, hogy 1999-ig visszamenően kártérítést kell fizetnie a Siegel családnak az elmaradt részesedésükért. De ami a nagyvállalatok számára a legrosszabb, hogy a Supermanhez kapcoslódó jogok 2013-tól teljes egészében Siegelékhez kerülnek. Mivel a 2006-os Superman visszatér nem lett akkora siker mint várták, a Warner Brothers nem adta meg a folytatás lehetőségét Bryan Singer rendezőnek, de egy ideje tervezgetik, hogy egyféle reboot formájában új Superman filmmel állnak elő. Ezért most elképzelhető, hogy felgyorsítják az új film előkészületeit, hogy legkésőbb 2011-ben megkezdhessék a forgatást.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr311308754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása