Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Frank Darabont olyan rendező, író, aki ritkán hoz tető alá egy filmet, de akkor az nagyon igényes, és szép. Így volt ez három fő munkájával, a Remény rabjaival (Shawshank Redemption), a Halálsoronnal (Green Mile) és A köddel (The Mist) is. Filmjeire jellemző a karaktercentrikusság, az okos és intelligens történetvezetés, és a könnycsatornákra is ügyesen tud hatni az idén ötvenéves rendező. Nagy a valószínűsége, hogy ezúttal egy horror adaptációt írhat/rendezhet televízióra, a fekete-fehér Walking Dead képregénysorozat alapján, mivel a tárgyalások immáron a végső stádiumba kerültek.

A sorozat 2003-ban indult útjára Robert Kirman és Tony Moore alkotók által, és mostanra a hatvanadik epizódját is elérte. A közvélemény szerint ez minden idők legjobb rajzolt zombis történet.A történet realisztikusan írja le a zombi-apokalipszis utóhatásait. A sorozat több, mint egy ijesztő zombi-történet, arról is szól, hogy az emberek fizikailag és mentálisan hogyan tudják kezelni a halál körülöttük való növekedését, illetve túlélni a modern társadalom hanyatlását és bukását.

A történet szerint egy Rick Grimes nevezetű Kentucky-i rendőr által vezetett kis csoportot követhetünk nyomon, akiknek mindennapi küzdelmeit láthatjuk egy élőhalottak által átgázolt világban. A legtöbb zombi történettel ellentétben ez viszont nem arról szól, hogy zombik másznak ki a gardróbszekrényből is, sokkal inkább a karakterekre összpontosít, és azok fejlődését mutatja be. Frank Darabont ezért is tűnik tökéletes választásnak, mivel korábbi filmjeiben hasonlók voltak a központi kérdések, és felvetett problémák. Az általános vélemény az, hogy a sorozatból nagyon nehéz lenne bármilyen filmet összehozni, de az egyetlen mód, ahogy működne, az egy tévés minisorozat.
 

Címkék: hírek zombi

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr831304528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása