Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Szerte a világban a sajtó ezt az egy mondatot zengi.
A Boszorkány-hegy legendája ismét megelevenedik. Egy azonosítatlan objektum lépi át a Föld légkörét és nagy pusztítást végrehajtva csapódik be. Eközben Jack Bruno (Dwayne Johnson) a taxisofőrök hétköznapi életét élve furikázza utasait. Míg nem Las Vegas közelében egy furcsa testvérpár pattan be járgányába, és elhajtatnak vele az általuk megadott irányba. A kezdettől fogva gyanús kölykök egy köteg pénzt adnak hősünk kezébe és csak annyit kérnek tőle, hogy ne kérdezzen semmit. Csupán vezessen. Bármi történik.

A felhők pedig tovább gyülekeznek hőseink taxija fölött, ugyanis néhány fekete furgon veszi üldözőbe őket. A kormány emberei rájuk találtak. Céljuk pedig nem más, mint...nos ez a kérdés egyelőre megválaszolatlan Jack számára. Amikor azonban a testvérpár szabályosan kettétépi üldözőiket, körvonalazódni kezd a probléma. Ami úgy tűnik súlyosabb, mint amivel eddigi életében találkozott.

Tárgyak lebegnek, autók robbannak, senki sincs biztonságban... a gyerekek akcióba lendültek. Szükség is van rá, ugyanis a cél a bolygó megmentése a rossz indulatú űrlényektől. Úticéljuk pedig nem más, mint az 51-es körzetben található Boszorkány-hegy. A hely, ahol űrhajójukat tárolja a kormány. Időközben egy csinos tudósnő is csatlakozik a már eddig is különös csapathoz, az eszeveszett vágtába pedig "neveznek" a gonosz idegenek is. Így izgalomban nem lesz hiány.

A (témájában átlagosnak nevezhető) sci-fi legjobb alakítását a főszereplő, a Doom és a Southland Tales című mindf*ck filmek sztárja, Dwayne Johnson (művésznevén The Rock) nyújtja. Szellemes beszólásaival üde színfoltot jelent a filmben. A testvérpár igen átlagos teljesítményt nyújt, igaz Sara (AnnaSophia Robb) mellett nem mehetünk el szó nélkül. A Hipervándorban is játszó lányka sokszor képes volt egymaga lendíteni a történéseken. Főleg érzelmi "töltetekkel operált", emellett pedig letagadhatatlanul hasonlít a Hősök című sorozatban Claire-t alakító Hayden Panettiere-re. A mellékszerepeket játszó színészek is tökéletesen eleget tesznek feladatuknak. Nem nyújtanak se többet, se kevesebbet az elvárhatónál. A tudós kisasszony kellően okoskodó, a kockatalálkozón részt vevő nerd-ek, és a kormány gonoszai is teljesen meggyőzőek.

Szépen felépített, könnyen érthető kalandnak lehet részese az, aki megtekinti a filmet. Ugyanis kategóriájában a gyerekfilmek közé sorolható a Boszorkány-hegy, ugyanakkor a látványelemek (gondolok itt robbanásokra, űrhajó-támadásokra, az 51-es  körzetre) bőven kárpótolják a már 18. életévüket betöltött nézőket is. Ha negatívumokról kellene beszámolnom, akkor csak a film zenéit említhetném meg. Ugyanis könnyen felejthető muzsika próbálja még befogadhatóbbá tenni a taxisofőr kalandjait. Számos film készítője képes még elsöprőbbé tenni a történetet csupán a zene segítségével. Itt ez sajnos nem sikerül.

Mégis összességében egy kellemes, kikapcsoló darabról beszélünk, mely tökéletes időtöltést jelenthet kicsiknek és nagyoknak, egyaránt.
 

Történet
50
62
IMDB logo 6.0
Rotten Tomatoes logo 43%
Alakítások
65
Rendezés
70
Látvány & hang
80
Zene
40
Összhatás
65

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr71281339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása