Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az 1982-es Tron volt az egyik legkorábbi mozifilm, amelynél számítógépek segítségét is igénybe vették a film vizuális megjelenésének megalkotásához. Nem is csoda, hiszen a forgatókönyvíró és rendező Steven Lisberger olyan világot alkotott, ami egy számítógépes rendszeren belül játszódik. A Jeff Bridges által játszott Kevin Flynn programozó miután átkerül a virtuális világba, belülről próbálja meg megsemmisíteni az öntudatra ébredt, és titokban világuralomra törő mesterséges intelligenciát, a Master Control Programet. Hamarosan, 28 évvel a film után érkezik a mozikba a már háromdimenziós folytatás, Tron Legacy címmel.

A '82-es film főleg egyedi vizuális világával és hangkeverésével vált ismertté. Abban a korban, amikor az informatika még jóval misztikusabb volt az átlagember számára, aki leginkább az árkád játékgépeken keresztül találkozott vele. Érdekes módon ma ugyanolyan aktuális lehet a folytatás, de ezúttal már a globális hálózatok és a feltörekvő virtuális valóságok tükrében. Az új film története szerint Kevin Flynn fia, Sam programozó apja nyomdokaiba lépett és megpróbálja megkeresni őt, így ő is bekerül a virtuális világba, ahol apja már több mint negyed évszázada él. Jeff Bridges visszatér az idősebb Flynn szerepében, fiát pedig Garrett Hedlund alakítja. A fiúval együtt egy lány is digitálizálódik, akit a leginkább a Dr. House-ból ismert Olivia Wilde formál meg.

A Comic-Con keretében nyilvánosságra hoztak pár koncepció képet és látványtervet a különböző helyszínekről és járművekről, valamint egy év után előzetes formájában jelent meg az a tesztnek szánt video, amit már a tavalyi Comic-Conon is bemutattak. Ebben a megőszült Flynn-t is láthatjuk, és az időközben továbbfejlesztett light cycle motorok suhanását. film várhatóan 2010 végén háromdimenziós formában is látható lesz majd a mozikban, ami így remélhetőleg csaknem annyira újszerűnek fog hatni, mint hajdani elődje.



 

Az eredeti filmből talán a leghíresebb motívumok az egyedi motorok, amikkel a virtuális személyek tudnak mozogni a különleges platformokon. Az új film tartalmazni fog egy jelenetet is, amelyben egy visszatekintést láthatunk majd a Tron univerzumának valóságába a '80-as évek végén, retró jellegű díszletekkel. Ebben szerepelni fog egy olyan formavilágú light cycle, ami a mostani és eredeti járművek között képez átmenetet. A képeken látható még az új formájú light cycle, egy hasonló, de két személyes jármű és egy fénynyalábon közlekedő "tehervonat" is.










 

Címkék: trailer hamarosan tron legacy

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr771268428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silverwol 2009.07.26. 14:20:41

Jól néz ki, bizakodom.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.26. 14:33:41

Én is bizakodom, az első rész nekem anno nagyon tetszett

stabika 2009.07.26. 14:46:27

Oh ez nagyon jó lesz. Nekem az első is nagyon bej9tt. ígaz hog nem'82-ben láttam hanem kb 95 ben előszőr.....

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2009.07.26. 15:57:55

"...belülről próbálja meg megsemmisíteni az öntudatra ébredt, és titokban világuralomra törő mesterséges intelligenciát, Tront."
Nem Tron a világuralomra törő, Tron egy program, ami éppen segíti Kevint.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.07.26. 16:00:15

@paulkemp: Ez igaz. Valójában a Master Control Program az. Máris javítom.

FeroxX 2009.07.26. 16:54:46

wow ! kjó, szerettem a filmet, meg a legutóbbi játékot is ! jófélének néz ki ez is :)

buGhunter · http://bamberg.blog.hu 2009.07.26. 18:58:25

Iszonyatosan várom! Remélem valamennyire tudja hozni a várakozásokat, nem lesz könnyű :)

Bedeko 2009.07.26. 19:02:56

Egy csüppnyi pontosítás:

"...aki leginkább az árkád játékgépeken keresztül..."

Olyan nincs, hogy árkád játékgép, nem is volt. Az arcade az ügyességi típusú játékok megfelelője a magyarban. A szóban forgó konzolok tehát ügyességi játék gépek lennének.

Amúgy meg nekem valami olyasmi rémlik, hogy a végén a főhősnek sikerül visszatérni a gép világából. Akkor meg mit keresne 2010-ben még mindig ott? Vagy rosszul rémlik? O..o

sh4d0w 2009.07.27. 13:47:57

Hű, jó hír a folytatás. A játékot is végignyomtam, hatalmas volt.

A trailerhez egy apróság: az első filmben a motorok csak a játéktéren húztak maguk után falat, azon kívül már nem.

hyydra 2009.07.28. 03:57:26

jól néz ki, történet is lesz?

hol maradnak a derékszögű kanyarok?

A nép fia 2009.07.31. 17:30:37

Nekem az első egyáltalán nem tetszett, de ez ígéretes.
süti beállítások módosítása