Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Július 23-án, a San Diego-i Comic-Con első napján egymás után zajlik majd a The Twilight Saga: New Moon, azaz az Alkonyat folytatásának és James Cameron Avatarjának bemutatója, méghozzá ugyanabban a teremben. Így elképzelhető, hogy kisebb közelharc alakulhat ki az Avatarra igyekvők és az ülőhelyüket jó előre elfoglaló, majd a távozást megtagadó Twilight-rajongók között. Ennek apropóján James White, a TotalFilm blog egyik szerkesztője eljátszott a gondolattal, hogy milyen lehetett volna az első Twilight film, ha James Cameron ül a rendezői székben. Az alábbiakban három TotalFilmes (a többi négy itt) és egy saját ihletésű jelenetsor leírása, amelyeket a Terminátor, az Aliens, és a Titanic rendezője biztosan máshogyan csinált volna.

Az eredeti jelenetek: Bella Swan megérkezik a ködös Washington állambeli kivárosba, Forksba, hogy új életet kezdhessen apjűval, aki a helyi sheriff, miközben anyja új baseballjátékos szerelmével járja a világot. Találkozik régi barátjával Jacob Blackkel és megpróbál beilleszkedni az új gimnáziumi osztályába.

Közben azt látjuk, hogy a Cullen család, köztük Edward, egy szarvast üldöznek, vérivás céljából.

James Cameron: "Így nem kezdődhet a szereplők bemutatása!"
Guns 'n Roses szól egy kazettás magnóból miközben Bella az új iskolájához érkezik. Ekkor rájön, hogy nem hozta magával az uzsonnás dobozát és pénz sincsen nála, így a közeli ATM-hez sétál és ráköt egy laptopot. Bepötyög pár véletlenszerű számot, majd összeszámolja a kicsusszanó bankjegyeket. Ez megmutatja számunkra, hogy Bella önálló, intelligens és egy kissé különc.

Eközben az erdőben Edward a szarvas elé áll és így szól: "Szükségem van a rugádra, a csizmádra és a motorodra." Az állat egy ideig döbbenten néz rá, majd elbaktat a közeli tisztás felé. Edward bosszúsan összeráncolja a szemöldökét, majd letép egy hegyes ágat és szuper-vámpírfutással a szarvas után suhan.

Az eredeti jelenetek: Bella és Edward egy hagyományos "aranyos" ismerkedési szituációban találkoznak, vagy inkább, a Twilight esetében egy "feszült és kínos" ismerkedés keretében, miután Edward megérkezik az osztályba és rögtön úgy kiszagolja a lány vérének szagát, mint egy illetlen kiskutya egy másik kutya hátsóját. Mivel nem tudja tovább kontrollálni az egyre növekvő vágyat avagy szerelmet, vagy leginkább primitív éhséget, ezért Edward kiviharzik az osztályból, Bella pedig még mindig csak azon tűnődik, hogy miért csak szerencsétlenek ülnek mellette.
 
James Cameron: “Ezt egy percig sem veszem be. Kell valami, amitől intezívebb lesz."
Bella próbál beilleszkedni az osztályba, ám ekkor megérkezik Edward. Az új jövevény érkezésekor a tanár arra kéri Edwardot, hogy mutassa meg legjobb trükkjét Bellának. A fiú elővesz egy hatalmas vadászkést, leteszi Bella kezét az asztalra, majd villámgyorsan az ujjai közé szurkál. Miután Edward véletlenül mégis megvágja a lány középső ujját, majd kiszívja a sebet, az asztalra hány és kiviharzik az osztályból, Bella még mindig csak azon tűnődik, hogy miért csak szerencsétlenek ülnek mellette.

Az eredeti jelenetek: Bella, a gonosz, "emberevő" hippivámpírtól, James-től rettegve Phoenixbe menekül. De a lány szerencsétlenségére James túlságosan is okos, így Bella anyjának régi hangfelvételével csapdába csalja a lányt, méghozzá egy balettiskolába. Megtámadja Bellát és a csuklójába mar, de Edward és fogadott családja megérkezik és egy pillanat alatt megmentik őt.

James Cameron: “Hát ez totális baromság! Nem hiszem el, hogy egy céltudatos, önálló lány hirtelen ennyira buta és gyenge lenne. Kicsit megkeverem a dolgokat."
Bella Phoenixbe utazik, de még útközben kiképzi őt egy sivatagi megszállott háborús veterán, aki gyorsan izmos amazont farag belőle, és megtanítja neki az összes létező lőfegyver használatának módját.

Amikor James előbukkan, Bella vámpírhamuvá szaggatja őt egy forgótáras gépfegyverrel. Közben megérkezik Edward, akit Bella a vállaira vesz, majd elviszi őt az iskolai bálra, ahol egy rongyos topban és katonai nadrágban jelenik meg.

Az eredeti jelenetek: Bella Phoenixben James agyafúrt csapdájának esik áldozatul a balettiskolában. James elkezdi kiszívni a vérét, de ekkor a Cullen család élükön Edwarddal a lány segítségére siet. Edward nehéz helyzetbe kerül, amikor csak úgy mentheti meg Bellát, hogy a megfelelő mennyiségű vért szívja ki belőle. Végül persze minden szépen sikerül, Bella és Edward pedig az iskolai bálon táncolják ki a traumát, és készülnek fel a jövőre.

James Cameron: "Szép, szép, de van egy sokkal megrázóbb befejezésem. Újraértelmezem a happy end fogalmát."
Phoenix hírhedt balettiskolában Bellát elkapja James a gonosz hippivámpír, de már megharapni sincs ideje, mivel a magányos hős, Edward a színre lép és egy epikus csata veszi kezdetét. Ám eközben kidöntenek néhány tartóoszlopot, és mikor James már a múlté, nem marad idő a menekülésre, így az egész épület ráomlik Bellára és Edwardra. A lány keresztülfúrja magát a romokon és megtalálja Edwardot, akinek hátába azonban egy fagerenda fúródott, ami lassan a szíve felé közelít. Könnyek között elbúcsúznak egymástól, mielőtt Edward szívét végképp átszúrja a karó. Bella már feladná a reményt, amikor a mentőcsapat rátalál és a lány később leéli nyugodt, de tartalmas életét.
 

Címkék: humor twilight comiccon

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr801256762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lolita79 2009.07.21. 04:53:54

Ez már csak azért se lehetséges, mert Edwárd nem hány a vértől. James nem szakadna szét a golyóktól, lepattannának róla. Edwardot semmi nem képes átszúrni, mert kőkemény, de ha mégisz megtörténne, akkor sem lenne baj, mert nem ver a szíve. a seb begyógyulna. Erről ennyit!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.21. 06:44:59

Nos.

Ez rossz volt.

Sajnálom. Szerencsére nem te írtad, Tyrannum... ugye? :-)

eregorn 2009.07.21. 07:32:28

ne már:) és ne bántsuk az alkonyatot...én szeressem...

Bejgli 2009.07.21. 08:39:13

szeretem a Twilightot. meg a Terminátort is. és röhögtem rajta :) köszi :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.21. 09:45:24

Szerintem teljesen rendben volt, én jót mosolyogtam rajta, sőt már akkor is mikor a totalfilmen olvastam:)

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.07.21. 10:22:27

@Tom Bobb: A bevezetőben írtam,hogy a TotalFilmről származik az első három "jelenet", azok majdnem szó szerinti fordítások. Az utolsót én találtam ki hozzá, mivel meglepődtem, hogy a szerző kihagyta a Titanicot, az Abyss-re viszont nehéz lett volna bármit is kitalálni. Szerintem is inkább jópofa, mint, velőtrázóan humoros, nem véletlenül csak három szerepel itt a TotalFilmen szereplő hétből.

fixirider 2009.07.21. 12:23:14

rühellem a twilightot...
James Cameron pedig nagy rendező, megcsinálhatta volna így, azt megnézném! :D
tetszik ez!
süti beállítások módosítása