Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Újabb 80-as évekbeli játékfigura- és rajzfilmsorozat feldolgozása készül. A Transformers és G.I. Joe után, ezúttal a Warner Brothers stúdió és a Silver Pictures a Masters Of The Universe világot szemelte ki, amit világszerte leginkább a címszereplő He-Manről ismernek. Most egy új író dolgozza át a forgatókönyv már korábban elkészült első változatát.

A Grayskull címen futó filmterv kijelölt rendezője John Stevenson, akinek filmrendezői debütálása a tavalyi, nagy sikert arató Kung Fu Panda volt. A jelek szerint még a forgatókönyv véglegesítésének fázisában járnak, mivel most fogadták fel a kezdőnek számító Evan Daugherty-t, hogy dolgozza át a forgatókönyv eddigi változatát, amit Justin Marks jegyzett.

Ugyanakkor Marks sem szomorkodhat, mivel szintén ő írja a maratoni, számmal is bonyolított című 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo is, amit a mostanában Terminator Salvationnel érkező McG rendez majd. Természetesen ez Jules Verne regényének adaptációja lesz, de modernebb formában.

A Masters of The Universe egy fantasy-univerzum, ami a Mattel játékgyártóhoz tartozik, ellentétben az előbbiekben említett két franchise-zal, amik a rivális Hasbro-t erősítik. Az alaptörténet szerint az Eternia bolygó varázslatos világát kell megvédenie Adam hercegnek, aki a Grayskull erődszerű kastély mágikus hatására He-Manné alakul át, hogy ezt könnyebben végigvigye. Természetesen segítői is akadnak. Főellenségének neve talán szintén ismerős; a fejként egyszerűen csak koponyát viselő Skeletor az, aki a Grayskull kastély elpusztítására törekszik. A Warner régebbi közleménye szerint az eredeti történetet annyiban dolgoznák át, hogy Adam egy sorsát kereső földi katona lenne, aki véletlenül vetődne Eterniára. Korábban olyan híresztelések terjengtek, hogy konkrétan egy Irakban szolgáló amerikai katonaként, egy portálon át jutna el erre a világra. Skeletor pedig egy technokrata lenne, aki ki akarja irtani a varázslatot Eterniáról. Holott Skeletor az eredeti rajzfilmekben maga is előszeretettel használt mágiát.

A készítők nehéz helyzetben vannak, mivel egy pusztán fantasy-filmet mindig is nehéz volt eladni. Kérdés, hogy jól döntetnek-e azzal, hogy vélhetően jelentősen átformálják a történetet és megpróbálják közelebb hozni a mindennapi valósághoz, a főszereplőn keresztül.

 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr891121155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása