Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Napvilágot látott két készülő filmből is egy-egy főszereplőt ábrázoló első fénykép. A Thor kapcsán Chris Hemsworth-öt láthatjuk a villámok istenének öltözni a legújabb Marvel képregényadaptáció kapcsán, míg Hank Azaria idétlen Hókuszpókként tetszeleg New York utcáin, aki az egyik élő szereplőt fogja megformálni a 3D-s animált töpörödött törpicsekek között. Utóbbiról filmről annyi plusz információnk van még, hogy a történet is körvonalazódni látszik, és ez választ is ad arra, hogy minek pózol Hank Azaria a túlzsúfolt város forgalmas utcáján: a történet szerint a törpök valahogy(!?) a Central Parkba kerülnek, és próbálnak visszajutni a saját világukba. A Hupikék törpikék film 3D-s lesz, és annyit tudunk, hogy Kate Perry adja Törpilla hangját, Anton Yelchin lesz Ügyifogyi, Jonathan Winters pedig Törpapa. Ugrás után mindenki eldöntheti, hogy melyik karakter hogy sikerült. Nehéz összekeverni őket.

Címkék: hírek

A Warner Brothers stúdió egy szűkszavú sajtóközlemény keretében bejelentette, hogy Christopher Nolan Batman-trilógiájának harmadik része, négy évvel a 2008-ban bemutatott A sötét lovag után, 2012. július 20-án kerül a mozikba. A filmnek, amiről Nolan korábban úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen a trilógia záródarabja lesz, még nincsen címe, ugyanakkor az biztossá vált, hogy nemcsak Christian Bale tér vissza Batman szerepében, de Christopher Nolan is újra a rendezői székbe ül.

Címkék: hírek

Az idén januárban lezajlott szokásos éves Sundance Filmfesztiválon a zsűri nagydíját elnyerő Winter's Bone előzetese tűnt fel a világhálón. Debra Granik filmje rengeteg dícséretet kapott a színészi alakításokra, kiváltképp az apját kutató 17 éves lányt megformáló Jennifer Lawrence-re érkeztek magasztos ódák. Feltűnik még Garrett Dillahunt is, akit például a Terminator: The Sarah Connor Chronicles című sorozatból ismerhetünk, de láthattuk Az utolsó ház balra című thrillerben is. A forgatókönyv adaptáció (melyet szintén díjaztak a téli filmfeszten); Daniel Woodrell azonos című novellájából készült. A történet egy 17 éves lányról, Ree Dolly-ról szól, aki apja felkutatására indul, aki egyik napról a másikra tűnt el. Mivel a család igen nehéz anyagi körülmények között él, és apja sok kétes eredetű figurának is tartozik, Ree-t nem hagyja nyugodni a dolog, és úgy dönt megkeresi apját. Szembesül a kisvárosi szemétdombon kiskakaksok elvvel a helyi lokál redneck-alvilág okán, de kemény próba elé is néz a vad és kegyetlen Ozark-hegység erdeiben is. Előzetes és poszter ugrás után.

Címkék: trailer

Megérkezett a második előzetes is a Piranha 3D-hez (Az első itt tekinthető meg). Az eleve 3D-ben forgatott trash-horror története szerint egy vízalatti rengés megnyitja az eltemetett, kétmillió éves őspiranhák előtt az utat, hogy rehabilitálják magukat. Na persze hol máshol szabadulnának ki, mint a Lake Victoria közelében. Ez a hely egy szokásosan csendes kisvároska és nyaralóövezete egy festőien szép tóval. Az év egyetlen hétvégéjére megtízszereződik a lélekszám annak ksözönhetően, hogy ittas fiatalok serege szállja meg. Hölgyeim és uraim! Kell-e ennél többet mondanunk egy igazi ZS-kategóriás 3D-s filmhez? Mert ez kegyetlen rossz lesz, az biztos. Arcunkba repülő halacskák, megrágcsált hullák és persze bikinis lányok. A szereposztás pedig egészen egyszerűen hihetetlen, hogy kiket sikerült megnyerni a filmhez: Ving Rhames, Richard Dreyfuss, Christopher Lloyd, Elizabeth Shue, Dina Meyer és Eli Roth. Erre tessék...

Címkék: horror trailer

A Sundance Filmfesztiválon bemutatott Buried című filmről írtunk már korábban is, azonban most megjelent előzetes is a filmhez. Igazi minimál-költségvetésű filmről van szó, a történet ugyanis abból áll, hogy Paul Conroy (Ryan Reynolds) Irakban szolgáló amerikai összekötő egy a sivatagban jó mélyre eltemetett koporsóban ébred, miután a helyi gerillák megtámadták. A klausztrofóbia tapintható, ám Conroy-nak van esélye: nála van egy öngyújtó és a mobiltelefonja. Azonban az idő fogytán: Elföldelt parányi cellájában nagyjából másfél órára elegendő az oxigén. A Sundance-en nagy sikert aratott filmet egyébként ősszel mutatják be az amerikai mozikban. Ugrás után látható a legújabb telefonálós előzetes, illetve egy korábbi is, ami a Sundance tájékán jelent meg.

Címkék: trailer

Megérkezett a vadnyugatot járó, eltorzult arcú képregényhős filmadaptációjának első előzetese. Jonah Hex feleségét és gyermekeit meggyilkolják, ő maga pedig megjárja a túlvilágot is, de a bosszú által vezérelve, különleges képességek birtokában tér vissza. Josh Brolin alakítja a címszereplőt, aki dupla forgótáras gépfegyverrel járja útját, az őt kisegítő kurtizán Leilaként pedig Megan Fox-ot láthatjuk majd. John Malkovich formálja meg a Hex családját kivégző és őt megbélyegző Quentin Turnbullt, de egy-egy mellékszerepben feltűnik még Michael Shannon és Michael Fassbender is. A film június 18-án debütál az amerikai mozikban, a magyarországi bemutató esetleges időpontjáról azonban még nem született döntés.

Címkék: trailer

Észak, hideg, sötétség, sárkányok. Na persze nem úgy, ahogyan azt sokan gondolnák, hiszen egy meséről van itt szó. Hangyányi lemaradásunkat sikerült bepótolni, és megtekintettük az Így neveld a sárkányodat (How to Train Your Dragon) című legújabb DreamWorks animációs filmet. Rögtön ezután sopánkodtunk, toporzékoltunk és tajtékzó szájjal üvöltöttünk, hogy miért is maradt ki eddig eddig ez a mese az életünkből, hiszen ez a könyvadaptációra épülő viking-kori kaland egyszerre bájos, szórakoztató és persze ifjúságnevelő hatású is. Hablaty és Fogatlan barátsága ugyan a gyerekeknek szól, de a felnőttek is nyugodt szívvel megtekinthetik, és elgondolkozhatnak a mondanivalóján.

Címkék: kritika animáció

Megérkezett a tavalyi Torontoi Filmfesztiválon már bemutatott The Disappearence of Alice Creed címú thriller előzetese. A film meglepő módon egy Alice Creed nevű lány elrablásáról szól. A két elkövető gondosan megtervezett mindent. A mikrobuszt bevonták plasztikzsákkal, a szobát börtönszerűvé tették és kiszemelték az egyik milliárdos kicsilányát. Odáid minden kiválóan alakul, míg Alice-t elrabolják az utcáról és betuszkolják a kisbuszba. Azonban azzal nem számolnak az emberrablók, hogy Alice nem az az ijedős lány, és nehezen akarja magára erőltetni a kétségbeesett, pánikban lévő hisztérikát. A film főszereplője Gemma Arterton, aki a közelgő Perzsia hercege című filmben lesz a hercegnő, ám láthattuk nem is olyan régen a titánok harcában, mint a félistennő Ió. A két rablót viszonylag ismeretlenebb színészek formálják meg: a fiatalabb, hevesebb bűnözőt Martin Compston játsza el, míg az idősebb, megfontoltabb tettest Eddie Marsan alakítja, akit legutóbb a Sherlock Holmes-ban láthattunk, mint Lestrade felügyelő.

Címkék: trailer

A 2010-es év tizenhetedik hétvégéjén ismét sorra alulteljesítettek az újonnan bemutatkozó filmek, így az év eddigi legrosszabb összesített hétvégi eredményét produkálták, ami a tavalyi év azonos időszakához képest is 13%-os visszaesést jelent. A Jennifer Lopez és Alex O'Loughlin párosára épülő romantikus vígjáték a The Back-Up Plan, amely Magyarországon június 10-én, Ilyen a formám címmel debütál, a legerősebb premierfilmként is csak a második helyet szerezte meg az ismét az élre törő sárkányok mögött. A 35 millió dolláros költségvetésből készült film 12,3 milliót hozott a hétvégén, és az eladott jegyek számát tekintve a háromdimenziós animáció előtt végezhetett.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása