Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Mindössze hat hétre volt szüksége az Avatarnak ahhoz, hogy megdöntse minden idők legnagyobb bevételét. A The Hollywood Reporter információi szerint immáron a Pandora bolygón játszódó film áll a box office listák összbevételt tartalmazó listáinak élén. James Cameron pedig elmondhatja magáról, hogy saját magánál is jobbat és erősebbet alkotott, hiszen önmaga korábbi rekordját sikerült felülmúlnia, mivel a korábbi éllovas a szerencsétlenül járt óriáshajó történetét feldolgozó Titanic volt.

A na'vik és emberek harcáról szóló film jelenleg 551.7 $-on áll, a világ többi részén pedig pedig 1.292 zöldhasút hozott össze. Ez összességében 1.843 milliárd dollárnyi bevétel, ami így a toplista élére repítette a filmet a Titanic 13 évvel ezelőtti 1.8 milliárodos termeléséhez képest. A Fox sajtóközleményben ismerte el a rekorddöntést, ami nagyjából hétfőn kora reggel következett be. Az Avatarnak egyetlen rekordot kellene megdöntenie még, a számára hazai, azaz amerikai box-office rekordot, ami szintén a titanic nevéhez fűződik (még). Ez az összeg 600.8 milliós bevétel, Jake Sullyéknak még 49 milliót kellene termelnie, ha ezt a statisztikát is meg akarják változtatni.

Kis érdekesség még, az elmúlt hétvégén az Avatar 108.3 millió dollárt termelt világszerte 111 országban 11925 vásznon. Ez azt jelenti, hogy zsinórban a hatodik hétvége, amikor a film több, mint 100 milliót termelt világszerte. És még egy kis plusz adalék: Az 1939-es Elfújta a szél akkoriban világszerte 400 milliót termelt, ami a mai árfolyammal számítva (1 akkori $ ma 15.43 $-nak felel meg) 6 milliárd dollár lenne! Na ezt tessék megdönteni!

Címkék: hírek avatar

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr891703094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása