Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az ünnepek után az új év megszokott módon csendesebben indul az Egyesült Államokban is,  csak egy-két jelentősebb alkotást mutatnak be. 2010 első hónapjában megérkezik viszont végre a várt Book of Eli és az angyalok háborúja, a Legion. Ethan Hawke vámpírokkal harcol, Michael Cera tudathasad, Amy Adams szerelmes lesz Írországba(n), Brendan Fraser és Harrison Ford gyógymódot keresnek egy srácnak, Mel Gibson pedig saját lányának gyilkossági ügyében nyomoz. Unatkozni azért nem kell, meg különben is, a január mindig szép havas...

Az öthetesre sikerült január első napján lényegében egy említésre méltó filmet mutattak be, az Európában már sikert sikerre halmozó, és egyes szóbeszédek szerint a Legjobb külföldi film-Oscarra erősen esélyes német Das Weisse Band, azaz A fehér szalag (nem mellesleg ez a film nyerte a cannes-i Arany Pálmát is...). Egy észak-német kis faluban különös dolgok történnek a helyi gyerekek körül, az első világháborút megelőző időszakban. Michael Haneke nagyon úgy tűnik, hogy folytatja a nagyon erős német filmgyártás legújabb nagy visszhangot keltő alkotásával. A másik bemutatandó film, Bryce Dallas Howard főszereplésével készült Tennessee Williams feldolgozás, a The Loss of a Teardrop Diamond, melyben a húszas évek Memphisében élő nem túl közkedvelt ültetvényes lányát alakítja, aki egy estélyen elhagy egy igen értékes gyémántot.

A második hét már több filmet tartogat a kenguruzsebben, rögtön például a szeletelős-szipolyozós vámpírfilm, a Daybreakers Ethan Hawke-kal és Willen Dafoe-val. A történet egyszerű, mint egy fűszál, 2019-re egy vírus következtében az emberek elkezdenek vérszívókká átalakulni, a derék Ethan pedig ezt meg akarja akadályozni a szintén vámpír, de szimpi Willemmel az oldalán. Errefelé már láthattatok előzetest a filmből. Michael Cera tudathasadásáról lényegében néhány nappal ezelőtt írt Tyrannum kolléga, szóval erre annyira sok szót nem szánnék, a Youth in Revolt egy tipikus szabadszájú Cera-vígjátéknak tűnik. A Leap Year pedig egy romantikus vígjáték a smaragdzöld szigetről, Írországból, melyben Amy Adams hasítja át a szigetet, hogy megkérje párja kezét, ám véletlenül belebotlik egy másik fiúba, és nyilván az ő kezét fogja megkérni. Erről olyan előzetest kaptunk, amiből szinte minden kiderül, szóval aki nem számít a nyilván pofonegyszerű befejezésre, az ne tekintse meg. Egyébként az ilyen filmekbe meg mindig kellene egy Hugh Grant, nem azért, mert karakterszínész... Egy jópofa vígjáték is várható ám, Tim Allennel és Sigourney Weaverrel, melyben Allen frissen szabadul a börtönből, és beköltözik nővéréhez. Az egyetlen gond, hogy a nagyinak mit mondjanak, ám erre is megvan a megoldás, a szeretett unoka Franciaországban volt! Ez a Crazy on the Outside.

A harmadik péntekre is jut a jóból. Jön a The Book of Eli, melyben a bátor Denzel Washington keresztül-kasul szeli a posztapokaliptikus Államokat, hogy megóvjon egy szentnek mondott könyvet, melyben megtalálható az emberiség túlélésének titka. A Mila Kunist is felvonultató film előzetesei itt és itt tekinthetők meg. Szerencsére azonban van ám még másik jó színész is Washington úr mellett, méghozzá Gary Oldman személyesen, aki egy megátalkodott bandavezért alakít, és naná, hogy ő is a könyvet alakítja. A héten emellett egy szerény Jackie Chan film lesz még (The Spy Next Door), melyben a lábbal ütő hongkongi fickó egy CIA ügynököt alakít, akinek vigyáznia kell a barátnője három gyermekére. Élete küldetése!  ráadásul az egyik hülyegyerek véletlenül(!) letölti Ho bácsi esküdt ellenségének a titkos formuláját. Ezután az eredeti és ötletes szinopszis után nem tudunk mást kívánni, mint, hogy: Jackie Chan for president...!

A negyedik héten érkezik a Legion és benne Gábriel és Mihály arkangyal személyesen. Gábriel összecsap ám Mihállyal, mert Isten bepöccen az emberiségre, és ráküldi angyali légióját, hogy hozzák el az Apokalipszist. Egy Isten háta mögötti kis sivatagi étkezdében pedig egy abszolút hitetlen gyaur kutya dolgozik, amikor odatalál Mihály, hogy óvja, védelmezze az embereket és egy megszületendő kiválasztott gyermeket, a már átfordult démoni nyugdíjasoktól. Aki nem érti miről is van szó, az nyugodtan nézze meg a rövid előzetest. Mihály megformálása Paul Bettanyra maradt, aki a da Vinci-kód után megint közel kerül Istenhez, de remélhetőleg ezúttal nem magát bántja. Az antiklerikális "fogadós" Dennis Quaid lesz, aki-lefogadom- a film végére fejből tolja a miatyánkot. A hét másik újdonsága Harrison Ford és Brendan Fraser közös drámája, melyben egy apuka az egész vagyonát felteszi, hogy megmentse fiát, és egy professzorral együt létrehoznak egy alapítványt, melyben a rejtélyes kór elleni orvosságot próbálják felkutatni. Az Extraordinary Measures előzetese errefelé található.

Az utolsó hétre újfent kettő darab film maradt, az egyik a sokak által támadott Mel Gibson Edge of Darkness-e, melyben egy gyilkossági nyomozó aktivista lánya halála ügyében kutatkodik. Szegény Gibson úr azonban nem egyszerű történetbe csöppen, van itt titkos kormány-projekt nagyvállalati álcával, ügynökök, meg mindenféle, mint ahogyan a trailerből is látni lehet. Gibson ezúttal csak szereplő a filmben, Ray Winstone mellett, a rendezői székbe ezúttal nem ült be. A másik film, hát.. na szóval egy ilyen romantikus kis katyvasz Kristen Bellel, aki lopkod néhány érmét egy szökőkútból, amikor a római vakáción volt, aztán amikor hazatér a bazi nagy New York-ba, megváltozik az élete. When in Rome. Hajrá.

Címkék: premier

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr371641385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása