Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Elérhetővé vált az inteneten az Avatar legújabb, és eddig a Pandoráról legpontosabb háttérinformációkat adó videója. A közel négy perces klippben Sigourney Weaver narrációja mellett ismerkedhetünk meg a távoli világ lenyűgöző bioszférájával. Megtudhatjuk, hogy a Pandora az Alpha Centauri A csillaghoz tartozik, és a Polyphemis gázóriás körül kering 4.4 fényévnyire a Földtől. A gázóriás nagyságrendileg kétszer nagyobb a Jupiternél és Poszeidon és Thósza fiáról kapta a nevét, aki küklopsz volt. A bolygó elnevezését a Jupiteréhez hasonló viharszem magyarázza meg. A Pandora tehát, ahol az Avatar játszódik, az ezen óriási bolygó körül keringő egyik hold. A továbbiakban megtekinthető a lenyűgöző látványt nyujtó videót, amely alatt most francia felirat található.

A hold élővilága egyedülálló. Az élőlényekre jellemző, hogy hatlábúak, leszámítva a humanoid na'vikat. A videóban láthatjuk a na'vik földi hátasait, a direhorse-okat, illetve a levegőben használt közlekedési eszközüket a Banshee-kat (na'vi nyelven: Ikran)  és Leonopteryxeket (toruk). Ezen felül Dr. Grace Augustine említést tesz a videóban a félelmetes Thanatorokról, a pörölyfejű Titanothere-ekről, a fürge Viperafarkasokról (Nantang), és még néhány, ritkábban látott fajt is megszemlélhetünk, mint például a majomszerű Prolemuris-okat.

Az égitest bioszférájának egyik sajátossága, hogy bio-lumineszcens anyag vonja be az összes élőlényt, azaz az éjszaka leszálltával kékes fényt árasztanak magukból. A videóban megmutatják nekünk a na'vik szent fáját is, a Lelkek fáját, mely kiválóan szimbolizálja a bolygón megtalálható fajok organikus, egységes, szimbiotikus kapcsolatát. Szó esik továbbá arról a különleges ércről is, melyért a földiek érkeznek, és húszmillió dollárt ér kilója. Legfőbb lelőhelye a mágneses térben lebegő, festői tájképnek ható Halleluja-hegyek. 



 

Címkék: avatar

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr491579559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása