Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Amikor a legfelkapottabb feltörekvő színésznőkre gondolunk, olyan nevek jutnak eszünkbe, mint Kristen Stewart, Megan Fox, vagy éppen a legfiatalabb korosztályt képviselő Dakota Fanning. Méltatlanul feledkezünk meg a már 28. életévét taposó, legfőbbként sorozatokban feltűnő tehetséges színésznőről, akinek kora ellenére egy kis szerencsével a filmek világában is eljöhet a nagy áttörés.

It's hot in here. Must be Summer.

Rövid életrajz

A színésznő San Antonio-ban, Texasban született. Apja vállalkozóként, édesanyja pedig tanítónőként kereste a mindennapi betevőre valót. Élete jelentős részében ballerinaként tevékenykedett. Öt évesen kezdett táncolni, majd ösztöndíjat is kapott érte és magántanulóként folytatta tanulmányait, anyja keze alatt. Egy sérülés miatt azonban karrierje tragikus véget ért, Summer pedig az Angyalok Városába ment és reklámfilmek forgatásán vett részt. Színészi karrierjét az Angel című sorozatba való bekapcsolódásával kezdte el, majd szerepelt a 4400, a Cold Case és a Firefly című méltán elismert sorozatokban. Ezután szerepet kapott az Ottalvós buli című filmben, később pedig a Firefly második szériáját lezáró filmben játszott főszerepet, ahol a veszélyes jelenetek 90%-át ő játszotta, kaszkadőr nélkül. Nem sokkal ezután kérték fel a Terminátor: Sarah Connor Krónikáiban való egyik főszerepre, ahol egy gyilkos robotot alakít, akinek legfőbb feladata megvédeni az ellenállás későbbi vezetőjét, John Connort. Később játszott a The Big Bang Theory című népszerű sitcom-ban is. A legfrissebb hírek szerint Summer a Dollhouse-ban való vendégszereplése után a The Serving Girl című alkotásban fog szerepelni.

Klasszikus balettot táncoltam egész életemben. Ez volt a végzetem. Az emberek pedig úgy ismertek, mint Summer a Táncos. Azt hittem, ez az, amit életem végéig csinálni fogok.

Ismertető jegyei

Szerepeinek többségében "pókerarcú", kiismerhetetlen, olykor zavaros elméjű karaktereket személyesít meg.

Azért kezdtem színészkedni, hogy klasszikus drámákban szerepeljek, mint Jane Austen. Végül aztán akciófilmekben kaptam legfőbbképp szerepeket. Így alakult.

Magánélete és sikerei

Szeret főzőműsorokat nézni, kedvenc televíziós showja a Brothers and Sisters. A Dallas Cowboys egyik nagy rajongója. Felkérték a 2006-os X-men filmben való szereplésre, azonban karakterét végül Ellen Page játszotta el. A TSCC-ban való szereplése előtt nem látta a Terminátor filmek egyetlen korábbi részét sem. A Wizard által felállított, legszebb nőket összefoglaló 2008-as listáján a nyolcadik helyet foglalta el. A Serenity című 2005-ös filmben nyújtott alakításáért két díjjat is bezsebelt, Saturn díj (Legjobb női mellékszereplő), SFX díj (Legjobb színésznő).

Soha nem szerettem énekelni. Olyankor ideges és rémült vagyok.

Jelenleg

Az Eliza Dushku főszereplésével készült sorozat, a Dollhouse forgatásán vesz részt.

Ebben a szakmában nehéz elérni, amit akarsz. Mindenki arra hajt, amit a másik kitűzött maga elé. Kőkemény harc a színészet...ha értik mire gondolok...

Címkék: a hét arca

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr491417691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása