Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Bong Joon-ho neve vélhetően nem sokaknak mond valamit. Azonban talán többet azoknak, akik látták a nagyszerű The Host című szociodráma-horrort, ugyanis ő ült a rendezői székben. A koreai rendező ismét alkotott, hiszen a 2003-as Memories of Murder és az említett 2006-os, eredeti címén Gwoemul című filmje után újabb ígéretesnek tűnő filmmel hozakodik elő. Az eddig jobbára csak fesztiválokon bemutatott (Cannes és Karlovy Váry) Mother (Madeo ) című film a mérvadónak tekinthető imdb-n 8,1 ponton áll, igaz elenyésző mennyiségű szavazat után.

A Gweomul egy szöuli folyóparton kezdődik, miképpen egy titokzatos lény felbukkan és tizedelni kezdi a derék demokratikus koreai népet, és európai szemnek teljesen szokatlan módon egy szociális és társadalmi kérdésekkel is teletűzdelt drámai alkotás bontakozik ki belőle. A Mother sem lehet másképpen, ugyanis egy thrillerről beszélünk jelen esetben. Egy aggódó anyukát követhetünk figyelemmel, aki már szinte beteges elszántsággal próbálja bebizonyítani, hogy nem fia követte el a brutális gyilkosságot, mellyel megvádolták. Az angol feliratozású előzetesnek egyfajta nyomasztó hangulata van, a végén lévő két sor pedig igen hátborzongatóan és titokzatosan hat, megszellőztetve a várhatóan megdöbbentő és tragikus végkifejletet:

…be sure to tell just me, only to me…

Címkék: trailer koreai

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr911345169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása