Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Steven Spielberg megkezdte egy kalózok körül forgó film előkészítését, ami a tavaly novemberben elhunyt Michael Crichton utolsó regényén, az idén november 24-én poszthumusz kiadásban megjelenő Pirate Latitudes-on alapulna. A történet 1665-ben, a Karib-tenger térségében játszódik, de jóval komolyabb hangvételű, mint az elmúlt években nagy sikert aratott A Karib-tenger kalózai trilógia. Spielberg David Koepp forgatókönyvírót bízta meg a regény adaptálásával, aki korábban a Jurassic Parkon és annak folytatásán, Az elveszett világon is együtt dolgozott a rendezővel és Crichtonnal.

Spielberg saját bevallása szerint mindig is szeretett volna egy igazi kalózfilmet készíteni. “Michael egy magával ragadó történetet írt, amiről már elsőre látszik, hogy érdenes megfilmesíteni. Michael és én csaknem két évtizede működtünk együtt. Ha egy Michael Crichton-regény vagy forgatókönyv alapján készítettem filmet, akkor tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Michael is így érezte, és reméljük, hogy még most is így érzi."

A DreamWorks stúdió valósítaná meg a filmet, és később meg is kezdik majd az előkészületeket, amennyiben elégedettek lesznek a kész forgatókönyvvel. A történet a térség egyik leggazdagabb és leghírhedtebb városában, Port Royal-ban játszódik, és egy merész terv körül forog, hogy megszálljanak egy kincsekkel megrakott spanyol gályát. Stacey Snider, a DreamWorks ügyvezetője szerint, "Ez egy küldetésre épülő film, és mindezt az éra szemszögén keresztül látjuk, hogy milyen lehetett akkoriban a szigeten élni." Hozzátette, hogy "Ez egy újraegyesülés mindhármójuk számára, és a nagyszerű kalandfilmek iránti szeretetük számára. Mint a régi szép időkben." Spielberg nemrég jelentette be, hogy a Harvey című színdarab adaptációja lesz a következő rendezése, így még nem világos, hogy ez a film legkorábban mikorra készülhet el, illetve egyáltalán maga Spielberg rendezi-e majd meg.

A regény története 1665-ben játszódik a Karib-tengeren. Jamaica szigete, a távoli brit kolónia küzd a Spanyol Birodalom hatalmas túlerőjével szemben. A sziget fővárosa, Port Royal ugyan nélkülözi London luxuscikkeit, de bűnös élvezetekben nincsen hiányuk. Ebben a fülledt klímában az életnek gyorsan véget vethet a vérhas vagy egy előbukkanó tőr. A bátor Edward Hunter kapitány azonban inkább a nagy lehetőségek hazájaként tekint az Újvilágra, csak be kell tartania a sziget íratlan szabályait. II. Károly angol uralkodó nevében a spanyol kezekből kivenni az aranyat nem bűn, és a törvény azoknak a kezében van, akik elég kegyetlenek ahhoz, hogy betartassák. Arról érkezik hír, hogy a spanyol gálya, az El Trinidad a közeli Mantanceros szigetén állomásozik. A jamaicai kormányzó segédletével Hunter összeállít egy banditákból álló legénységet, hogy behatoljanak az ellenség szigetére és megszerezzék a spanyol hajó feletti irányítást és annak kincseit.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr661341555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása