Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Steven Spielberg bejelentette, hogy következő filmje Mary Chase 1944-es színdarabjának egy modern feldolgozása lesz. A Harvey című film a Spielberghez köthető DreamWorks és a 20th Century Fox stúdiók összefogásával készül majd el. Spielberg a 2002-es Különvélemény óta először dolgozik együtt a Fox stúdióval, de meglepő módon ezúttal egy várhatóan inkább csendesebb alkotáson.

Az eredeti színdarab története, amelyért szerzője 1944-ben Pulitzer-díjat kapott, Elwood P. Dowd körül forog, akinek van egy képzeletbeli barátja, egy csaknem két méter magas nyúl személyében. Elwood így gyakran nehéz helyzetbe hozza családját, akik azonban mégis hezitálnak, amikor felcsillan a férfi gyógyulásának lehetősége, attól tartva, hogy eltipornák azt a személyiséget, ami meghatározza őt. A széles körben elsimert, keserédes vígjátéknak 1950-ben már készült egy adaptációja James Stewart főszereplésével.

Spielberg nem az '50-es film remake-jét szeretné elkészíteni, hanem a színdarab egy modern korba helyezett, új feldolgozását. A forgatókönyvet Jonathan Tropper regényíró vetette papírra, akinek ez az első filmes munkája. A szereposztásról még semmilyen információ sem látott napvilágot, de a két stúdió azonnal megkezdte az előkészületeket, hogy a reményeik szerint 2010 elején elkezdhessék a forgatást. Tekintve, hogy a digitális mozgás rögzítés terén Spielberg és Peter Jakcson már tapasztalatokat szeretek a 2011-ben mozikba kerülő Tintin-film forgatásán, nem lenne meglepő, ha a nyúl megjelenítéséhez ugyanazt a motion capture technikát használnák majd fel. Mivel a munkálatokat idén már nem kedzik meg, ez azt jelenti, hogy a film leghamarabb jövő év végén kerülhet a mozikba, vagy inkább 2011 első felében.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr141285702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása