Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

James McTeigue rendező következő filmje, a Ninja Assassin november 25-én érekzik meg az amerikai mozikba. A korábban társrendezőként dolgozó alkotó a Wachowski testvérek segítségével, a V for Vendettával robbant be a köztudatba, most pedig harmadik filmjét készíti elő. A The Raven című thriller a 19. század közepén játszódik majd és Edgar Allen Poe alakja is feltűnik benne.

HollóA film a 40-es éves korában elhunyt költő életének rejélyes utolsó öt napjában játszódik. Poe csatlakozik egy olyan sorozatgyilkos utáni hajszához, aki a híres költő műveinek mintájára követi el gyilkosságait. McTeigue szerint a történet közvetlenül is kapcsolódik Poe talán leghíresebb verséhez, A hollóhoz. A rendező ezen felül David Fincher 1995-ös bűnügyi thirlleréhez, a Hetedikhez hasonló hangulatot szeretne elérni. “Olyan, mintha magát a költeményt, A hollót a Hetedikkel kereszteznénk. Ha minden jól sül el, akkor nagyon érdekes lesz. A forgatókönyv nagyon jó és eddig mindenkinek tetszik, aki olvasta. Jelenleg a szereplőválogatásnál tartok." — nyilatkozta a Slashfilmnek. A szóban forgó forgatókönyvet a televízió világából érkező Hannah Shakespear és Ben Livingston írta. A filmet korábban Brad Andrews A gépész és a Transsiberian rendezője kezdte meg előkészíteni. Arról még nem lehet tudni, hogy az alkotás mikor kerülhet majd a mozikba.

Poe halála valóban rejtélyes körülmények között következett be. Baltimore utcáin találtak rá a költőre, aki nem volt teljesen magánál és fájdalmai miatt azonnali segítségre szorult. Egy washingtoni kórházban ápolták néhány napig, ahol megállapították, hogy nem is a saját ruhái voltak rajta. A halála előtti estén lázálmában a Reynolds vezetéknevet emlegette, de az illető kilétére végül sohasem derült fény, ahogy arra sem, hogy a költő hogyan került ilyen állapotba.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr981290758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása