Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Joseph Kosinski, aki a reklámfilmek világából a jövő év végén érkező Tron Legacy-val tört ki, most újabb filmet készít elő. Kosinski négy éve tervezgeti a posztapokaliptikus világban játszódó történetet, aminek az Oblivion címet adta. Februárban bejelentett egy könyvet is, amelyben a rövid novella mellett az ezen a világon alapuló illusztrációk szerepelnek majd. A jelenleg 25 oldalas tervezet hamarosan két fázisban fog kiegészülni, először amikor majd a 2010-ben érkező képregény alapjául szolgál majd.

Az Oblivion egy az apokalipszis utáni Földön játszódó epikus sci-fi történet, amelyben a civilizáció fennmaradt része a felhők felett él, de vannak olyan kincsvadászok, akik megszegik a törvényt azzal, hogy a szennyezett és elpusztult felszínt járják a hajdani élet ereklyéit gyűjtögetve. A cselekmény egy fiatal kincsvadász, egy hadbíróság elé állított katona körül forog, akit arra ítélnek, hogy ő felügyelje a Földet átfésülő robotflottát, amik a korábban legyőzött primitív földönkívüli faj maradványai után kutatnak. Egy napon rábukkan egy lezuhant űrhajóra, amiben rátalál egy gyönyörű nőre, aki 60 éve egy űrbéli küldetésre indult. Együtt kell a végére járniuk az őket körülölelő rejtélyeknek.

Kosinski eredetileg első filmrendezői munkájának szánta történetet, amíg nem jött a Tron folytatásának lehetősége. A célja az volt, hogy egy olyan sci-fit alkothasson, ami kevés színész jelenlétét igényli, viszont epikus elemek szőhetők bele, és grandiózus tájakon játszódhat. Mindezt úgy, hogy viszonylag közepes költségvetéssel létrehozható legyen. Miután egy-két képregényekre szakosodott író kiegészíti a cselekményvázlatot a 2010-ben megjelenő képregény változathoz, egy forgatókönyvíró is megkezdi munkáját, hogy mindebből egy filmes szövegkönyv is szülessen. 


 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr141277691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása