Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Pókember és Evil Dead filmek rendezője, Sam Raimi kapta meg a lehetőséget, hogy megrendezze a Warcraft című fantasy-filmet, amelynek története és karakterei a népszerű World of Warcraft online multiplayer szerepjátékon (MMORPG) fognak alapulni. Ebben A sötét lovag egyik producere, Charles Roven is támogatni fogja. A tervek szerint Raimi már a Pókember 4  forgatása alatt elkezdi előkészíteni a Warcraftot, hogy a szuperhősfilm után közvetlenül elindulhassanak az új film felvételei is.

A stúdiók régóta gondban vannak a videojátékokra épülő filmekkel, mivel eddig lényegében mindegyik félresiklott, veszteséges vállalkozásnak bizonyult, pedig közel akkora húzóerőt képviselhetnének, mint egy képregény- vagy regényadaptáció.  Nemrég Gore Verbinski egy másik népszerű játék, a Bioshock alapján készülő filmjét is parkolópályára tették, mivel nem tudtak megállapodni a költségvetés összegéről. Hasonló okokból bukott el Peter Jackson Halo filmterve is. A műfaj megítélését pedig csak tovább rontják a hírhedt német rendező, Uwe Boll által összeeszkábált kisköltségvetésű játékadaptációk.

A Warner Brothers stúdió most ezen szeretne változtatni, és rögtön az egyik legismertebb és legtöbb rajongóval és játékossal rendelkező univerzumot választották ehhez. A film története a a játék cselekményének megindulása előtt egy évvel zajlik majd, a költségvetése pedig biztosan 100 millió dollár felett lesz. Ugyanakkor nem rejtik véka alá, hogy a kész filmmel természetesen majd a PG-13 besorolás elérése a céljuk, hogy minél több fiatalhoz eljuthasson az alkotás. Ez nem meglepő, hiszen a filmek túlynomó többsége ezzel a besorolással kerül a mozikba, akár az eredeti mű megcsonkítása árán is. A bemutató céldátuma még nem került kitűzésre.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr151260939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása