Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az idei év kétségtelenül a sci-fi filmek éve. Ebben az évben a "legnagyobb" közönségfilmek többsége ebbe a műfajba sorolható. Ugyanakkor a sci-fi a kisebb költségvetésű, független(ebb) filmek között is képviselteti magát, ahová tulajdonképpen beszorult az elmúlt években. Peter Jackson a közelmúltban foglalkozott a népszerű játék a Halo megfilmesítésének lehetőségével, de a végül a stúdió a tervezett költségek nagyságától megrémülve kihátrált a terv mögül. Most Peter Jackson producerként jegyzi a District 9 című filmet, ami lényegében egy áldokumentumfilm és egy klasszikus sci-fi téma ötvözése. A Dél-Afrikában játszódó film az Egyesült Államokban augusztus 14-én kerül mozikba. Előzetese a továbbiakban.


 

A District 9 feltehetően politikai témákat is boncolgatni fog, az extrém történetet a mindennap előforduló, népek együttélésével járó feszültségek szempontjából megközelítve. A filmhez kapcsolódó hivatalos oldalon megtekinthetjük a képzeletbeli MNU szervezet embereknek és idegeneknek szánt szekcióját is. A film rendezője és egyik forgatókönyvírója, Neill Blomkamp korábban már feldolgozott egy hasonló témát Alive in Joburg című rövidfilmjében, amin a mostani mozifilm is alapul.


 

Egy másik film a Moon, aminek sajnos csak limitált bemutatója várható, az Egyesült Államokban június 12-én. Sam Rockwell magányosan dolgozik a Holdon lévő állomáson a speciális ásványianyagok kinyerésén. Egyedüli beszélgetőpartnere a Kevin Spacey hangján megszólaló mesterséges intelligencia. De pár nappal a munkája befejezése előtt megmagyarázhatatlan dolgok történnek és már abban sem lehet biztos, hogy nem csak a saját, elméje vicceli meg.


 

Címkék: trailer moon district 9

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr21098620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása