Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A brit Empire magazinban, amely 20. évfordulós jubileumi számának Steven Spielberg volt a vendégszerkesztője, megejelent egy interjú James Cameronnal, az Avatar rendezőjével néhány, eddig nem látott képpel a film forgatásáról. A képek azért is különlegesek, mert eddig a filmből hivatalos forgatási képekből is csak pár került ki.

Az alábbi képen, a különleges virtuális stúdió, a The Volume rendszer látható működés közben. A bal oldali monitoron a kamera által éppen rögzített kép, még zöld vászon háttérrel, a jobb oldalon pedig a James Cameron által szemügyre vett virtuális díszlettel kiegészített jelenet. Cameron valós időben, már a felvételek során láthat egy nem is annyira vázlatos képet arról, hogy hogyan fog kinézni a jelenet az általa elképzelt világban, amit később, az utómunkálatok alatt políroznak tökéletesre.

Avatar: The Volume

Avatar: Volume monitorMint a monitorról kinagyított képen is látszik, a virtuális díszlet követi a világítási viszonyokat és az elemek alapvető textúrákkal is rendelkeznek. Hasonló rendszerrel az ILM is kísérletezett Steven Spielberg A.I.-jánál, valamint már Peter Jackson is használta a Volume egy kezdetlegesebb verzióját A Gyűrűk ura trilógiánál. Most mégis, Cameron beszámolója szerint, a forgatáson szinte gyerekekké váltak, amikor megkapták a kamerát, hogy kísérletezzenek vele és alig várták, hogy a Tintinben ők is használhassák ezt a technológiát.

Itt látható még egy valódi díszlet, az emberek Pandora bolygóra telepített irányítóközpontja. Azt még nehéz lenne eldönteni, hogy egy űrhajó hídjáról vagy egy toronyszerű létesítményről van szó. A piros keretes részleteken egy emberi katona látható a háttérben, valamint az irányítóközpont kezelőszerveinek monitorai lényegében görbe lapok.

Avatar: Pandora központ
 

Cameron a Fusion 3D kamerarendszert használta, másik nevén a Pace rendszert, amit Vince Pace-szel közösen fejlesztettek ki. Saját bevallása szerint gyakran tevékenykedik operatőrként is.

Avatar: Fusion kamera
 

Címkék: hírek avatar

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr521085335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása