Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az indiai filmgyártás zenés-táncos alkotásai mindig is szokatlannak hatottak a nyugati néző számára, de egyik legújabb filmjük, a Paa valóban egy szürreális élménynek ígérkezik. A 13 éves, progéria jellegű betegségben szenvedő Auro kívülről hatvan évesnek tűnik, de belül olyan boldog mint bármelyik másik gyerek és szívesen perdül táncra. Emellett különleges kapcsolatot ápol nőgyógyász édesanyjával, és fiatal politikus apjával, akinek küldetése, hogy bebizonyítsa az országa számára, hogy a politika nem szitokszó. A film főszereplője "Nagy B", azaz a 67 éves Amitabh Bachchan, aki a legismertebb indiai színészként csaknem kétszáz filmben tűnt fel eddig. Robin Williams korábban szintén eljátszott egy hasonló szerepet, Francis Ford Coppola 1996-os, mérsékelt sikerű filmjében, a Jackben, ugyanakkor ott a néző szembesülhetett a betegség komolyabb oldalával is. Az indiai ügyészség nemrégiben be is perelte a film alkotóit és főszereplőjét, azzal a váddal, hogy bohóckodásukkal megsértenek egy a fogyatékkal élők számára egyenlő bánásmódot biztosító, 1995-ben hozott törvényt.

A film december 4-én debütált Indiában és az Egyesült Királyságban, és az alkotók máris egy folytatásban gondolkodnak. Az alábbiakban megtekinthető a film előzetese, ami ugyan nem árul el sokat a történetről, valamint egy másik kedvcsináló, amelyben az utca embere is szívesen utánozza Auro táncmozdulatait, azt sugallva, hogy közös családi élményt jelent a film megtekintése. A filmben felcsendülő dalokból pedig a Mudi mudi című videoklip szolgál mintául.







 




 

Címkék: trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr541577417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása