Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Kristen Stewart a bézs szőnyegen fekszik, rózsák és törött üvegdarabok veszik körbe. A blúza széttépve, a karjából pedig riasztó gyorsasággal csepeg a vér a padlóra. Balesetet szenvedett volna az ifjú színésznő? Szó sincs róla, csupán nagyban zajlik a Twilight második részének, a New Moon-nak a forgatása. A bevezető sorok pedig egy kulcsfontosságú jelenet részleteit beszélik el, melyben a Cullen család vega tagjai megvadulnak és kitör a csetepaté. Hamarosan a rajongók közt hasonló méretű harcok várhatóak, ugyanis a New Moon premierjének dátuma igen lassan közeledik csak. Megnyugtató azonban, hogy napról-napra új hírek, képek videók látnak napvilágot. 

Nem, korántsem nevezném stresszesnek a második rész forgatását. Az elvárások súlya most nem az én vállamat nyomják, hanem Taylor-ét.

A mozikban november 20-án köszönthetjük ismét a furcsa szerelmi háromszög tagjait. Ugyanis Meyer második könyve már nem annyira — a tinilányok által körberajongott — Edward (Robert Pattinson) és Bella (Kristen Stewart) kapcsolatára fókuszál, inkább egy, a már az első részben fellelhető karakterre, a vérfarkas Jacob-ra (Taylor Lautner) összpontosít. A Twilight második része ugyanis egyfajta road-movie lesz, mivel Bella a szívét korábban összetörő Edward nyomába ered. A legfőbb fordulat a filmben így a vérfarkas és a botladozó tinilány kapcsolatának alakulása lehet majd.

A film háza táján igen nagy változások történtek az elmúlt időben, ugyanis az első részhez képest a New Moon-t immár nem Catherine Hardwicke, hanem Chris Weitz rendezi majd, illetve Rachel Lefevre is kivált a stábból, a dögös, ám rendkívül gonosz vámpírt a második részben már Bryce Dallas Howard személyesíti majd meg. A rendező-váltás igen rejtélyes körülmények közt zajlott le, vagy egy a sajtó által nem ismert konfliktus, vagy pedig a New Moon alacsony költségvetése miatt következhetett be. Az új rendező érkeztével, Lautner helye bizonytalanná vált a stábban. Azonban akadt egy befolyásos rajongója, még pedig Kristen Stewart személyében.

Különleges kapcsolat van kettőnk közt, úgy mint Bella és Jacob közt a filmben. Taylor pedig olyan fiatalon került ide, a forgatásra. Egyszerűen imádom a srácot. Bármit megtennék érte, ha ölnöm kéne az életéért, hát legyen, megtenném.

Lautner 2005-ben játszott a The Adventures of SharkBoy and LavaGirl in 3-D című filmben, azóta várta a nagy lehetőséget a kitörésre. Ez pedig nem is váratott magára, a csoda pedig megismétlődött, ugyanis az ifjú színész ismét benne van a csapatban. A stáb legnehezebb feladata pedig az volt, hogy élethűen animálják a srác vérfarkassá változását. Ugyanis a húzott szemű indián-kölyök egyáltalán nem hordozza egy farkas vonásait. A rendező is elismeréssel beszélt az ifjú titánról, aki mindent megtesz, hogy formában maradjon, edz, küzd a sikereiért. Továbbá a pozitívumok közé sorolhatjuk Kristen rajongását is a széria iránt, ugyanis a lány komoly könyvmolynak számít, így nem  hagyja sem a rendezőnek, sem a színészeknek, hogy egyetlen komolyabb jelenetet is kihagyjanak a Twilight második részéből, úgy mint a Harry Potter-nél tették angol kollégáik, akik Voldemort — szinte — teljes gyerekkorát kihagyták a feldolgozásból. Az első rész forgatásakor a média egyetértett abban, hogy Stewart és Pattinson még tinik, így képtelenek nyugodtak maradni. Kristen azonban immár teljesen tiszta fejjel vág neki a forgatásnak, ugyanis, mint elmondta nagyot változott az életfelfogása az erdős jelenetnél, amikor Edward elutasítja Bellát.

A jelenet előtt a kocsimban ültem, és sírtam mint egy kisbaba. Olyan erősen, hogy alig kaptam levegőt. Azonosultam a szerepemmel, a helyzettel és túl sok volt az egész. Az emberek ilyenkor azt mondják, hogy ne legyek ennyire érzékeny, de nem tudok mit csinálni. Egyszerűen ilyen vagyok.

A forgatás egyes percei tehát elmondhatatlanul megviselték a színészeket, ezért a rendező vicces, biztató, feliratos pólókban szaladgált. Az egyik legextrémebb a "Tarts ki és dolgozz tovább!" címkéjű ruhadarabja volt.

A forgatás már-már harchoz hasonlított. Mindenki rémült volt. Egy elismert, ám a könyvhöz hű filmet kellett forgatnunk. Annyi pénzünk azonban nem volt. Nagyon pörgős és lüktető ez az időszak, és ezt csípem ebben az átkozott filmben. Úgy hiszem a New Moon sokkal jobb lesz, mint az első rész volt.

Életképek
 


 


 

Címkék: twilight

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr31314474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása