Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az I love you Beth Cooper című film a 2009-es év legújabb példája annak, hogy néha bizony egy geek is elérheti álmai asszonyát. A filmekben ez azonban nem egyedülálló, így sokszor megtörtént már, hogy a legszerencsétlenebb alak "vitte haza" a szépséget. Itt az ideje, hogy megvizsgáljuk — a Total Film listája alapján —, ki hogyan csinálta és ötleteket szerezzünk az esetleges lány-hódításhoz.

 

Pókember (2002)

 

A lány: Mary Jane Watson (Kirsten Dunst)

A geek: Peter Parker (Tobey Maguire)

Technika: Peter két fronton is győz. Először szuper képességekkel rendelkező maszkos bűnüldözővé válik, megmenti Mary Jane-t egy csapat bűnözőtől és fejjel lefelé csüngve vált a lánnyal csókot. Másodszor pedig éppen eléggé erős és jámbor jellem, hogy kivárja, hogy a lány észrevegye, Peter maszk nélkül is igazi hős. Utóbbit minden valószínűséggel nehéz kivitelezni, ha csak nincs hozzáférésünk egy genetikailag módosított pókhoz.

Szellemirtók 2 (1989)

 

A lány: Janine Melnitz (Annie Potts)

A geek: Louis Tully (Rick Moranis)

Technika: Azt hihetnénk, hogy Louis elégedett azzal, hogy az első részben megszerzett egy másik nőt, azonban mivel erre nem emlékezhet, ezért ez nem számít. Lényegében heroikus hozzáállásának és bizonytalan természetének köszönheti a lány meghódítását. Egy kis bébiszitterkedés, és minden rendben lesz. A szellemek hajkurászását pedig hagyjuk a profikra.

Superbad (2007)

 

A lány: Jules (Emma Stone)

A geek: Seth (Jonah Hill)

Technika: Hill módszere a nagyszájú, behízelgő stílusa és a régi módi trükk: alkoholt vinni a lány bulijába. A dolgok azonban nem úgy alakulnak, ahogy ő szeretné, és haverjával (Michael Cera) egy vad, esztelen estét töltenek el, eszetlen zsaruk asszisztálásával. Amikor pedig a részeg Seth végül megcsókolná Julest, lefejeli a lányt. Úgy tűnik ez az a dolog, ami megkülönbözteti a férfitársadalom többi tagjától, és végül "nyer". Azonban be kell vallanunk, nem mindig a lefejelés a legjobb taktika ahhoz, hogy kiszemeltünk szívéhez közel kerüljünk.

Amerikai Pite (1999)

 

A lány: Nadia (Shannon Elizabeth)

A geek: Jim (Jason Biggs)

Technika: Jim hosszú ideje stíröli Nadia-t, és amikor meghívja a lányt, hogy tanuljanak egy kicsit közösen, a dolgok elfajulnak. A fiú képtelen erőt venni magán, kínosabbnál kínosabb szituációkba keveredik. Az igazság pedig az, hogy bár végül Jim nem Nadia mellett köt ki, a tanulságot képes levonni. Ha keresel valakit, válogass a saját súlycsoportodból. Így lesz szerelmes végül az über-nerd Michelle-be (Alyson Hannigan).

Revenge of the Nerds (1984)

 

A lány: Betty Childs (Julia Montgomery)

A geek: Lewis Skolnick (Robert Carradine)

Technika: Álcázás, a jól bevált taktika, nem igaz? Szerelemben és háborúban mindent lehet, tartja a mondás. Az iskolában elszenvedett sérelmek hatására Lewis úgy dönt, hogy álcázza magát, más személyazonosságot vesz fel, így bosszút állva mindenkin, aki bántotta és végül barátnőt is szerez. A terv működik, habár a más személyazonosság felvétele azért, hogy lefektessünk valakit, bűncselekmény. Csak hogy mindenki tisztában legyen vele.

Vissza a jövőbe (1985)

 

A lány: Lorraine Baines (Lea Thompson)

A geek: George McFly (Crispin Glover)

Technika: Nagyban függ a szerencsétől, vagy attól, hogy a fiad visszatérjen a jövőből egy átalakított DeLorean-ben. Így nem szabad elbíznunk magunkat. Azonban Marty segítségével sikerül George-nak legyőzni Biffet, visszaszerezni önbizalmát és táncba vinni Lorraine-t. A lényeg, hogy higgyünk magunkban. Akkor bármi lehetséges.

10 dolog, amit utálok benned (1999)

 

A lány: Bianca Stratford (Larisa Oleynik)

A geek: Cameron James (Joseph Gordon-Levitt)

Technika: Míg Cameron előnye a többiekkel szemben az, hogy nem igazán számít geek-nek, azonban szégyenlőssége, kis hite megakadályozza abban, hogy hódolatát kifejezze Biancának. Végül a fiú sikerrel jár, azonban jól megvereti magát előtte. A történet lényege, hogy a komplikált tervek egyszerű nőkkel nem igazán működnek.

Can't buy me love (1987)

 

A lány: Cindy Mancini (Amanda Peterson)

A geek: Ronald Miller (Patrick Dempsey)

Technika: Miller kisegíti a pom-pom lány Cindy-t, aki ígéretet tesz neki, hogy népszerűvé teszi egy hónapra a srácot. Így Ronald a népszerűség keskeny ösvényén elindulva számos akadályon átverekedve magát rájön, az, aki. Így geek-ként nyeri el Cindy szerelmét. A film tanulsága, az előnyös külső is rejthet "nerd" lelket.

Transformers (2007)

 

A lány: Mikaela Banes (Megan Fox)

A geek: Sam Witwicky (Shia LaBeouf)

Technika: Sam közel akar kerülni az érinthetetlennek tűnő Mikaelahoz, aki csak a menő srácokkal lóg. De egy szerencsés véletlennek köszönhetően közel kerül a szépséghez (és a gigantikus robotokhoz is) ami segíti abban, hogy megmutassa. Ő a hős, a világ megmentője. Arról se feledkezzünk el, hogy a legmenőbb kocsi is a birtokába kerül, a helyi autókereskedésnek köszönhetően. Vagy "Cybertron"-nak.

Teen Wolf (1985)

 

A lány: Pamela Wells (Lorie Griffin)

A geek: Scott Howard (Michael J Fox)

Technika: Scott mindig különleges akart lenni, hogy elnyerje választottja szívét és hogy sikeres legyen a sportban. Amikor rájön, hogy vérfarkas, ezeket az előnyöket kamatoztatni tudja. Végül azonban egy barátnőjével jön össze, ami figyelmeztet minden geek-et a közvetlen környezetében is szét kell néznie. Mert az igazi bárhol ott lehet.
 

Címkék: humor összeállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr461314974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madárijesztő 2009.08.17. 16:36:11

Mennyivel egyszerűbb lefordítani egy összeállítást és azt kitenni, mint hogy saját magad gyárts egyet?
Nálam kiverte a bizosítékot a modelles cucc is, de most már azt sem írod oda, hogy honnan loptad, ez azért gáz.

Kúrcsány Ferenc 2009.08.17. 16:52:31

Csak a komikus hatás kedvéért írták így ezeket, nem kell messzemenő következtetéseket levonni..

RaulReal 2009.08.17. 18:14:36

@madárijesztő: Nos, fordítani talán nehezebb, mint írni egy cikket. Ugyanis kell egy bizonyos szintű angol tudás ahhoz, hogy értelmezz egy szöveget. Magyarra átültetni pedig még nehezebb. Így ez nem kis munka (általában 2.5-3 óra + képek, videók beágyazása). Mivel könnyen találhat az ember efféle érdekes listákat, nem árt néha őket leközölni. Más oldal azért nem teszi ezt meg, mert igen. Túl nagy munka és nem csak kézügyesség kell hozzá.

smartdrive 2009.08.17. 18:42:26

válogatnék én abból, de ide nő nem nagyon ér fel

kugel2 2009.08.18. 20:10:49

"generally viewed as a crime" = bűncselekmény?

Mar az eredeti sem volt igaz (mert nem buncselekmeny), de abban legalabb ketertelmuen fogalmaztak.

Jesse III 2009.08.18. 21:29:30

@RaulReal: Hah Hah Hahh :D
videók egyáltalán nincsenek, a képek ugyanazok, ahogy a szöveg szedése is, és a webfordítót is feltalálták már...

Hogy ne csak baszogatás, hanem építő kritika is legyen:
1. Vannak ám lány gyíkok is.
2. Meg egy rakás horror film, ahol a kihalt tóparti nyaralónál a szomszéd gyíkok mentik meg a kedves, gyönyörű pompom lányokat, miközben a beképzelt, részeg, csodacsatár műmájereket sorban lekaszabolják/megeszik.

Végére garantált siker.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.18. 21:43:50

@Jesse III: RaulReal védelmében annyit, hogy a videókat általánosságban értette és a webes fordítók pedig maximum csak olyan minőségű fordítást produkálnak (ha egyáltalán értelmes lesz a szöveg), amit mi itt nem engednénk meg neki vagy akár magunknak (én, Turisas). :) A jó fordításhoz (most még) mindenképpen kell idő és munka.

A geek lányok és a tipikus horroros halálok tényleg érdekes témák. Esetleg majd csinálhatunk egy saját gyűjtést.
süti beállítások módosítása