Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Csütörtökön veszi kezdetét az idei San Diego-i Comic-Con, ami az évek során a legnagyobb amerikai közönségtalálkozóvá nőtte ki magát. A TotalFilm blog összeválogatta 10 kedvenc jelmezét, amiket az elhivatott Comic-Conra látogatók viseltek az évek során. A rendezvényen nagy számban képviseltetik magukat a különböző képregények, filmek, animék és televíziós sorozatok rajongói, akiktől nem áll olyan távol, hogy kedvenceiknek öltözzenek be.


 Rohamosztagos Elvis, vagy más néven Birodalmi Elvis régóta visszatérő látogatója a rendezvénynek, aki megjelenésében két popkultúra ikont egyesít. Képzeljük el, hogy Luke és Obi-Wan milyen arcot vágott volna, ha a Mos Eisley Cantinában a jól megszokott Figrin D'an együttese helyett egy renegád Elvis imitátor rohamosztagos próbálta volna megcsillogtatni nem létező tehetsését.

Adam West, a legendás 60-as évekbeli Batman megformálója is megirigyelné ezt a méretes taktikai övet, ami még nagyobb is, mint az övé volt. A társa viszont remélhetőleg nem Macskanőnek próbált öltözni. Igaz a "csodagyerek" Robin mellett lehúzott évek után Batman még Csizmás Kandúrnak is jobban örülne.

Egy elég kidolgozott és egyedi jelmez Bumblebee-ről, azaz Űrdongóról, a sárga Chevrolet Camaróról. A techno-jelmez készítője még kék LED fényekkel is tovább fokozza a hatást, amire Michael Bay is büszke lenne.

Ebben a szellemirtó csapatban nők is vannak, méghozzá Lara Croft felszerelése és a Star Trek miniszoknyás egyenruhái által ihletett jelmezekben.

A Karib-tenger kalózai filmek óta szintén népszerű Jack Sparrow kapitánynak öltözni, aki néha kísérőül kap egy Will Turner, vagyis Orlando Bloom utánzatot.

A nők nem szeretik, ha elmennek valahová és konstatálják, hogy más hölgyek ugyazt vették fel, mint ők. Hogyan érezhetett ez a csoport, akik mind Leia hercegnő Jabba palotájában viselt rabszolgabikinijében látogattak el a Comic-Conra?

Itt nem is a hanyag eleganciával roxforti egyenruhába öltözött két lány az érdekes, hanem középen ácsorgó barátnőjük, aki pólójával is a világ tudtára adja, hogy tisztában van vele, hogy mellette lévő Harry Potter-rajongó barátai kínosak.

Szintén egy nem mindennapi jelmez, ami egy teljesen élethű zombi maszkot is tartalmaz. Nyilvánvalóan sok munkát igénylő sminkről van szó, a nap végére viszont már biztosan kényelmetlen a viselése.

A műfajok ismét összeolvadnak Obi-Wan Kenobi és Lara Croft kettősében. Érdekes lehetett volna, ha Anakin helyett Lara lett volna Obi-Wan padawanja, tanítványa. És persze a hasonló ötletek keltik életre a vadabbnál vadabb rajongói történeteket.

Mindennél fontosabb a családi összetartás. Ezt tudja ez a család is, akik a Hihetetlen  család (The Incredibles) tagjaiként látogattak el a rendezvényre.
 

Címkék: humor comiccon

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr771258461

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Confira 2018.05.19. 17:23:07

Kuss - FASZKIVAN! blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turisas · http://alfaomega.blog.hu 2009.07.21. 13:56:35

Batmanen azért a Szuper-thermo 2B típusú alsónadrágot is elég jól sikerült replikálni :)
süti beállítások módosítása