Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Júniusi bemutatók

 2009.05.30. 13:41 | Turisas | 2 komment

Itt a nyár, melegszik az idő, a városban por és úthálózatfelújítás, azonban újabb hónap elé nézünk, így újabb filmek áradnak a mozikba a tengerentúlon. Májushoz képest csendesebb hónap elé nézünk az év felénél bemutatók szempontjából, hiszen csak egy giga-mega film kerül bemutatásra a változékony robotok jóvoltából, ám lesznek azért önérzetes dinoszauruszok Will Ferrellel, metrós túszdráma, brutálisan jópofa norvég náci-zombik, űrelégia a magányról, és visszatér Sandra Bullock is egy romantikus filmmel.Talán nem is baj egy kis szusszanásnyi lazaság, mert a július ismét pörögni fog...

Június elején máris támad Will Ferrell a Land of the Lost című filmben, ami egy hetvenes évekbeli szombati matiné sorozat adaptációja. A történet pofonegyszerű: Rick Marshall prof. asszisztensével és egy túlélőspecialistával tér-idő torzulás áldozata lesz, és egy alternatív világba pottyannak egy ártalmatlan expedíció során. Ez a világ azonban nem csak játék és mese, hiszen tele van nyáladzó, éhes dinoszauruszokkal, és egyéb fantasztikus lényekkel. A feladat adott: vissza kéne térni valahogy a saját világukba. A héten lényegében nincs másik említésre méltó film, talán csak John Krasinski főszereplésével készült Away We Go, melyben egy pár első gyermekére készül, és körbeutazzák az Egyesült Államokat, hogy megtalálják az ideális élőhelyet maguknak és születendő gyermeküknek. Krasinskit egyébként a The Office című kiváló ál-doku vígjátéksorozatból ismerhetik a nézők, mint a mókagyáros Jimet.

Június 12-én, a hónap második hetében Denzel Washington, mint diszpécser próbálja kidumálni a szcientológiát Travoltából, aki eltérít egy teljes metrószerelvényt New Yorkban. Ez lenne a The Taking of Pelham 123, és azért várjuk viszonylag fokozottabban, mert tudjuk, hogy Travoltával lehet közepesnél jobbfajta akciófilmeket készíteni (Washingtonról már ne is beszéljünk), lásd Ál/Arc, vagy Rés a pajzson. Amit viszont elképesztően várunk, és kiváncsiságtól övezve csillog gyermeki szemünk, az nem más, mint az igen csendesnek ígérkező Moon névvel ellátott űrrobinsonád. Duncan Jones rendező vitte filmre Sam Bell asztronauta megpróbáltatásait, aki három éven keresztül végez kutató és gyűjtőmunkát a Holdon, és ezen időszak alatt egyetlen társa GERTY a számítógép. Idővel szép lassan Sam törvényszerűen kezd megőrülni... Remélhetőleg a film egyfajta Kubrick - Tarkovsky keverék utánérzet lesz, a bemutató alapján legalábbis úgy tűnt. A magányos asztronautát Sam Rockwell alakítja. Szintén ezen a héten debütál Francis Ford Coppola Buenos Airesben játszódó családi drámája is, a Tetro, mely a kisebb fesztiválokon biztosan bezsebel majd néhány díjat.

A harmadik hét egyik nagy slágere Jack Black és Michael Cera duója lehet, ahol furkó kőkorszaki barmokat játszanak a Year One című vígjátékban. A két lusta, semmirekellő vadászt és gyűjtögetőt száműzik a szottyos kis falujukból, így közösen útrakelnek, miközben persze a kőkorszak minden létező veszélyét feltérképezik akaratukon kívül. Sandra Bullock pedig egy kiadó vezetője a The Proposal című bárgyú tartalmú filmben, és arra kényszeríti az asszisztensét, hogy vegye feleségül, mert így elkerüli a Kanadába való visszatoloncolást. Lesz egy Michael Moore-szerű dokumentumfilm is Food, Inc. néven, ami az USA nagyvállalatok által kézben tartott élelmiszeripari ágazatára húzza rá a vizes lepedőt, miközben megmutatja, hogy milyen hatások érik a farmereket és a fogyasztói társadalmat. Ezen a héten érkezik a Død snø - Dead Snow norvég horror is, amit már agyonajnároztunk március tájékán. Remélhetőleg a jenkik is rákapnak, mert valóban vicces film lett.

A negyedik, és egyben utolsó júniusi héten robban be az átalakulú robotok kalandjainak második része a Transformers: Revenge of the Fallen. Shia LaBeouf aka. Sam Witwicky ismét bajban lesz, ugyanis elit kommandót zúdítanak rá, mert megtudta a transformers-ek ősi titkát. Védelmezője naná, hogy Optimus Prime ismételten. Ellensége, Megatron hangját újfent Hugo Weaving adja, és lesz Rainn Wilson is, mint egyetemi professzor. Hogy ne maradjunk durva Ausztrália és Óceánia térségbeli kiejtés nélkül, arról az ausztrál Isabela Lucas gondoskodik, aki az első részben látott tasmán születésű Rachael Taylort váltja fel az artikulálatlan hangok mezején. Lesznek új robotok, így a magyar fordítók tragikus balladája tovább folytatódhat, és talán megajándékoznak minket újabb, Űrdongóhoz (Bumblebee) hasonló, katarktikus remekművel. Ja és persze Megan Fox, akit az első rész óta minden hímnemű blokkolna.

Címkék: premier

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr591153036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.30. 17:46:12

Ebből a TF 2 fog zúzni, bár a gyenge májusi bevételek után nem vagyok benne biztos. A Moon bármilyen jól is néz ki, szerintem bukta lesz.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.05.30. 18:03:56

@koimbra: A Moon Amerikában eleve csak limitált moziszámmal indul. Nem kérdéses, hogy ott alig fog bevételt produkálni. Viszont a költségvetése feltehetően a 15-20 milliót sem éri el, tehát még így is van esélye pozitív mérleggel zárni, főleg a DVD-forgalmazással együtt, de egy ilyen filmnél sosem annyira a bevétel a lényeg.
süti beállítások módosítása