Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Tátott szájjal néztük annak idején végig James Cameron legújabb filmjét, az Avatar című szuperprodukciót, amely talán igazságtalanul maradt alul A bombák földjén című háborús remekkel szemben, de mégis a piac egyik legütőképesebb filmjének bizonyult. A The Hollywood Reporter egyik újságírója járt nem olyan régen utána az utómunka részleteinek, így megtudhattuk hogy a rendező elvárásai olyan magasak voltak anno, hogy minél több verzióban készítették el a filmet, így pedig a világ minden mozijában azonos szinten élvezhető alkotássá emelték az Avatart. Nem volt egyszerű útja a filmnek, míg elért egy vidéki Multiplexbe, így több mint száz verzióban készítették el az egész estés kalandot.

A pontosabb statisztikai adatok szerint csak Amerikában 18, világszerte pedig több mint 100 verzióban kelt útjára az Avatar, és bizonyos tekintetben az igényesség eredményes lett, hiszen azért csak bezsebelt a film néhány Oscar-díjat.

  • A hazai piacnak 18 verzióban készült el az alkotás, pluszban 92-féle Avatar szárnyalt szét a világban, melyek 42 nyelven voltak elérhetőek. A nemzetközi verziók több mint 52-féle felirattal és 18-féle feliratos változattal rendelkeztek, ez a szám 3D-ben 56-38-as arányra módosult.
  • Amint az elvakult rajongók tudhatják, a film három felbontásban készült el, így standard (2:39:1), széles (1:85:1), és IMAX (1:43:1) méretben.
  • Mivel a 3D-s szemüvegek fényt nyelnek el, az Avatarnak többféle fényszintre kellett optimalizálva lennie, ennek köszönhetően pedig ha csupán egy verziót küldtek volna szét a Fox részéről, egy nagyobb moziban bizony sötét képet láthattak volna a nézők. Így tehát a különböző méretű vásznakon, különböző film futott.
  • Előfordult az is, hogy néhány filmszínháznak több verzióra volt szüksége, a moziban található különböző méretű vásznakra hivatkozva.

További részletek itt olvashatók.
 

Címkék: hírek avatar

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr721874263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása