Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Ridley Scott legújabb történelmi drámájával, a Robin Hooddal veszi kezdetét a 63. Cannes-i filmfesztivál. A filmet, ami az Arany pálmáért azonban nem száll versenybe, május 12-én vetítik majd le először nagyobb közönség előtt, és feltehetően néhányan a Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, Mark Strong, Danny Houston és William Hurt alkotta szereplőgárdából is részt vesznek majd a premieren. Ezzel a döntéssel folytatják azt az elmúlt években felerősödő trendet, hogy olyan nagyobb költésgvetésű, hollywoodhoz köthető filmek nyitják meg az eseményt, mint A Da Vinci-kód, a Kung Fu Panda, vagy a Fel!.

Ridley Scott az elmúlt évtizedekben eddig két filmmel szerepelt a filmfesztivál programjában. 1977-ben megnyerte a legjobb elsőfilmesnek járó díjat, első nagyjátékfilmjével, a napóleoni Franciaországban játszódó Párbajhősök (The Duellists) című drámájával, 1991-ben pedig a rendezőnek első Oscar-jelölését is meghozó Thelma és Louise-t vetítették, szintén versenyen kívül. A Robin Hood az Egyesült Államokban május 14-én debütál majd, a magyar közönség pedig már egy nappal korábban, május 13-tól tekintheti meg a mozikban.
 

Címkék: hírek robin hood díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr821872780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása