Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Bolt (magyar címén Volt) a Walt Disney Animation első olyan animációs filmje, amit kimondottan a 3-D mozis rendszerre alkottak meg. Ez meg is mutatkozik a filmen, ami remekül mutat három dimenzióban, de a technológia használatával felesleges túlzásokba sem esik.

Bolt egy amerikai fehér juhászkutya, aki nem tud róla, hogy a világ, amiben ő egy szuperképességekkel rendelkező szuperkutya, valójában csak egy televíziós sorozat. Hűségesen védelmezi gazdáját, a tizenhárom éves Penny-t. Talán túl hűségesen is. Mivel a  gonosz tudós, Zöldszemű fenyegetését valósnak hiszi, mindig éber, rámordul minden neszre. Penny-t bántja a tudat, hogy emiatt Bolt sosem lehet igazi kutyaönmaga, sosem lehet igazán a barátja.

Címkék: kritika animáció oscar 2009

Az amerikai giccs egyik fellegvára a pankráció. Őrjöngő nép, őrült pankrátorokkal, akik nemzetiszínű alsógatyában lépnek a ringbe. Mímelt verekedés, imitált fájdalommal. A The Wrestler (A pankrátor) című film ebbe a világba kalauzol el bennünket Mickey Rourke főszereplésével, ám a film alapjában véve túlmutat ezen a közegen. Elgondolkodtató társadalmi szatíra, melyen még mosolyogni is tudunk, meglepően jó alakításokkal és mélyen szántó gondolatokkal. Pörgőrugások a tovább után.

Címkék: kritika oscar 2009

Ismét újabb, több szempontból is Oscar-esélyes filmet veszünk górcső alá. A legjobb film, legjobb rendezés, legjobb női főszereplő, legjobb fényképezés és legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában is teljesen jogosan indított The Reader (A felolvasó) a második világháború utáni NSZK-ba kalauzol bennünket, ahol az ország szépen lassan ébredezik és revansra éhes a nácizmus bukása után. Ebben a világban ismerkedik meg egymással két ember, egy férfi és egy nő, akik között a húsz év korkülönbség ellenére is életre szóló érzelmek lobbannak.A kallernőt alakító Kate Winslet pedig végre talán szobrot kap... lapozz most!

Címkék: kritika oscar 2009

Az év hatodik hétvégéjén Észak-Amerikában az illusztris szereplőgárdát magának tudható romantikus vígjáték, a He's Just Not That Into You nyitott az első helyen. A 27,8 milliós bevétel a várakozásokat valamelyest felülmúlta. A háromdimenziós bábanimáció, a Coraline szintén jól indult 16,8 millióval, így megszerezte magának a harmadik helyet. Az ismét Steve Martin főszereplésével és humorával támadó Rózsaszín párduc 2, a negyedik helyig jutott 11,6 millió dollárral. Ez elég jelentős visszaesés a 2006-os első rész, akkori 20 millió feletti premierjéhez képest.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása