Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Warner Brothers közzétett néhány forgatási képet, amelyek a magyar mozikba július 23-én érkező Harry Potter és a Félvér herceg kulisszái mögött készültek. Az igazán érett rajongót nem rázza meg a látvány, hogy ezt a filmadaptációt is "csak" a klasszikus módszerek, valódi emberek nehéz munkája "varázsolhatja" a vászonra, bármilyen is legyen a végeredmény. Egyébként Harry Potter civilben retro-minimál tornacipőt hord, mint minden fiatal, ám ez minden fiatal elkötelezett barátját, a megértő Dumbledore professzort láthatóan nem zavarja. Pedig az ősz Dumbledore még a viktoriánus korban, a századforduló idején volt fiatal, igaz így már érett fejjel élte meg a 60-as évek hippi korszakát is. Ez annyira lefoglalta őt, hogy még Kennedy-t sem sikerült megmentenie.

Címkék: hamarosan harry potter

Audrey Niffenegger 2003-as The Time Traveler's Wife című regényének azonos című filmadaptációja augusztus 14-én kerül az amerikai mozikba. A történet egy romantikus dráma keretében közelíti meg az időutazást. Egy fiatal házaspár kapcsolatáról szól, ahol a férj egy vele született rendellenesség folytán kontrollálhatatlanul "eltűnik" az időben, minden alkalommal kétségekben hagyva feleségét, hogy egyáltalán visszatér-e még hozzá. Robert Scwentke a 2005-ös Flightplan rendezője vezényelte a két főszereplőt, Rachel McAdams-et és Eric Bana-t.

Címkék: trailer

A június 24-én mozikba kerülő Transformers: Revenge of the Fallen marketing stábja furcsa videókkal sokkol, amelyben beszélő háztartási gépek próbálnak szerepekhez jutni a filmben, egy meghallgatás keretében. Már maga az ötlet is egy rossz üzenet a filmek komolytalanságáért aggódók számára. A bejátszások egy kaptafára épülnek: a kis gépek bemutatják, hogy mennyire "szerencsétlenek", ekkor pedig az a megaláztatás éri őket, hogy szembesülniük kell a közelgő filmből bevágott jelenetekkel. Ezek szerint ők már amúgy is a harmadik részre pályáznának.

Címkék: transformers

Martin Scorsese új filmje október elején érkezik az amerikai mozikba. A Shutter Island története Dennis Lehane 2003-ban megjelent könyvén alapul, amelyben 1954 Amerikájában két marshall egy kietlen szigeten lévő elmegyógyintézethez utazik, hogy megtaláljanak egy veszélyes szökött rabot. A keresés közben azonban a szigetre lecsap egy hurrikán, és az intézet sötét múltjára is fény derül. A marshallok szerepében Leonardo DiCapriót és Mark Rufallót láthatjuk majd, de mellékszerepekben feltűnnek mellettük Ben Kingsley, Michelle Williams és Max von Sydow is.

Címkék: trailer viharsziget

Megjelent az első kép Mickey Rourke-ról, aki a 2010 májusában érkező Iron Man 2-ben Tony Stark ellenfelét, Whiplash-t fogja játszani. Whiplash, eredeti nevén Mark Scarlotti, egy tehetséges fegyveripari mérnökként kezdte, és a Stark Industries-nál is dolgozott, míg kapzsisága miatt rossz útra nem tért. A film alkotói annyit változtattak a figurán, hogy orosz származásúvá tették, és ennek megfelelően Rourke a film folyamán jópárszor fog oroszul megszólalni.

Címkék: hírek iron man

A Disney kísérletet tesz arra, hogy visszahozza a mozivásznakra a kétdimenziós, kézzel rajzolt animációt. A The Princess and the Frog című egészestés rajzfilm november 25-én érkezik meg a limitált számú amerikai mozika, majd december 11-től terjed ki az egész országra. A hagyományoknak megfelelően természetesen ebben a filmben is számos dal fog felcsendülni, jazz-es musical hangulatot kölcsönözve az alkotásnak.

Címkék: trailer animáció

Már csak egy hónap van hátra a Brüno bemutatójáig, amelyben Sacha Baron Cohen nemzetiséget váltva ezúttal nem a kazah, hanem a meleg osztrák riporterrel sokkolja a kiszemelt áldozatokat. Addig is Brüno a számára hazai pályát jelentő TV-ben van jelen, reklámok formájában.

Címkék: trailer brüno

Az Egyesült Államokban augusztus 14-én indul útjára a District 9 című film, így a közelmúltban az előzetes után felbukkantak a különböző vírusmarketing szerű utcai plakátok is. A dél-afrikai Neill Blomkamp által rendezett film azt mutatja be, hogy milyen lenne egy olyan világ, ahol "hajótörött" földönkívüliek ragadnának a Földön, nevezetesen Johannesburgban, és kénytelen-kelletlen megpróbálnának beilleszkedni az emberi társadalomba.

Címkék: hamarosan district 9

Június 4-én tartották meg az évenkénti Golden Trailer Awards díjátadóját, amelynek keretében a szakmai zsűri az elmúlt egy év általuk legjobbnak ítélt előzeteseket megalkotó reklámcégeket jutalmazza. Idén tizedik alkalommal rendezték meg az eseményt, amit így a GTA10 névvel illettek.

Címkék: trailer díjátadó

Masi Oka, aki a Hősök című sorozattal tört be a köztudatba, World Of Warcraft rajongó. Előállt egy film ötletével, amelyben egy hasonló online játék felhasználói arra kényszerülnek, hogy a valóságban is találkozzanak és fantázia karaktereik hősiességéhez mérhető tetteket hajtsanak végre. A Transformers és Star Trek írópárosának Alex Kurtzmannak és Roberto Orcinak megtetszett a The Defenders munkacímű ötlet, így a DreamWorks stúdió segítségével megvalósulhat a filmterv.

Címkék: hírek

Michael Bay a napokban azt írta személyes internetoldalán, hogy a június 24-én útjára induló Transformers: Revenge of the Fallen még mindig nincs teljesen készen, és az utolsó simításokat végzik rajta. Ugyanakkor hivatalosan is megerősítette, hogy négy IMAX kamerával forgatott jelenet is szerepel majd a filmben, sőt a film az IMAX változata valamivel hosszabb lesz.

Címkék: hírek transformers

2009 huszonharmadik hétvégéjének nagy meglepetése a The Hangover (Másnaposok) című vígjáték erős nyitása. A Hangover megszerezte az első helyet, a remek második hétvégét produkáló Uptól, és 45 millió dolláros bevételével a legtöbb hasonló stílusú, korábbi vígjátékot túlszárnyalta. Will Ferrel Land Of The Lostja, amely szintén a komédia műfaját célozta meg, csak a harmadik helyig kapaszkodott fel 18,8 millióval. Ez nem jó hír Ferreléknek, hiszen ez az alkotás kalandfilm jellege miatt viszonylag nagy költségvetésből készült. Ezen a héten, a vígjátékok tobzódásában még egy hasonló jellegű film is a toplistára került, a My Life In Ruins a kilencedik helyen nyitott 3,2 millió dollárral.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása