Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az alábbi poszt a Mikulás eljövetelének tiszteletére íródott, és minden gyermek, vagy gyermeklelkű olvasónkhoz szól, akik ezen kései órán is kipucolt csizmákkal várják a szakállas öregúr eljövetelét a kéményen, modernebb lakások esetén az ablakon át. No de ki is a Mikulás? Joulupukki, eredeti, finn nevén, és Lappföldről érkezett a hagyományok szerint. (Nem, nem az Északi-sarkról...) A hivatalos Mikulásfalva az északi sarkkörön (nem, nem ugyanaz, mint az Északi-sark), Finn-Lappföld fővárosában, Rovaniemiben található. A Disneylandet eredetiségben lazán leverő franchise gyermekek és felnőttek tízezreit vonzza évente, akik kipirosodott, mosolygós arccal járulnak az "igazi" Mikulás színe elé. Gyorsan tegyük hozzá, hogy kézzel gyártott dolgokat lehet vásárolni az ajándékboltban, amik például rénszarvas agancsból készülnek. A tovább után megtekinthető egy két évvel ezelőtti finn karácsonyi film előzetese, mely a télapó születéséről szól. A film címe Joulutarina, azaz Karácsonyi történet. Mindenkinek virgácsmentes estét, és ébredést kívánunk!

Nikolas egy lappföldi faluban él, és szülei gyermekkorában meghalnak. A falu lakói elhatározzák, hogy közösen nevelik az árván maradt fiút, és minden évben karácsonykor másik család veszi magához egy évre. Amikor a fiú 13 éves lesz, elhatározza, hogy meghálálja a törődést, és minden karácsonyra fából faragott játékokat készít a falu gyermekei számára, és egyéb ajándékokat helyez karácsony reggelén a kunyhók ajtajai elé... Hogy teljes legyen a finn nyelvi katarzis, az előzetes után északi cimboráink Császár Előde, Antti Tuisku adja elő a betétdalt a beágyazott youtube videón, melynek címe Valovuodet (Fényévek).

 

 


 

Címkék: trailer skandináv

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr621576950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása