Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Lev Nyikolajevics Tolsztoj, a nagy orosz realizmus óriása, a világirodalom leghatalmasabb alakja, és azt tán legjobban befolyásoló alakja. Életéről ismét filmet forgattak, és nem kisebb színész játszhatja el az írót, mint Christopher Plummer. A történet Tolsztoj idős korára fókuszál, amikor az író meghasonlik és megundorodva a világtól nemesi címét is eldobva remete életmódot kezd folytatni. Feleségével megromlik a viszonya, noha az asszony 15 gyermekkel ajándékozta meg az életben.

A Jasznaja Poljanát a világirodalom térképére feltűző Tolsztoj tüdőgyulladásban halt meg 82 esztendős korában. Optynából utazott vonaton, ám állapota annyira rosszra fordult, hogy Asztapovónál le kellett szállnia. Az állomásfőnök házában hunyt el. A film címe is erre az eseményre utal, The Last Station (Az utolsó állomás). Tolsztoj barátai, Bulgakovot és Csertkovot James McAvoy és Paul Giamatti alakítja, míg Szofija Tolsztojt, az író feleségét a II. Erzsébet angol kiráélynő megformálásáért Oscar-díjjal jutalamzott Helen Mirren alakítja. A film december negyedikén kerül a mozikba az Egyesült Államokban.

 


 

Címkék: trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr961551068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása