Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Igazi veteránnak számító színészt veszünk ehéten górcső alá, hiszen Woody Harrelson már túl van karrierjének csúcsán. Számos díjat és elismerést gyűjtött be élete során, rendkívül emlékezetes alakításokkal lenyűgözve a nézőközönséget. A héten mutatkozik be legújabb szuperprodukciója, a Zombieland, melyben olyan fiatal tehetségekkel láthatjuk majd, mint Jesse Eisenberg, vagy Emma Stone. A továbbiakban a legenda életének, karrierjének és elismeréseinek legfőbb pontjait tekinthetjük át.

Amikor abbahagytam az ivást és a füvezést, mindennap sírtam. És szerettem. Szeretek sírni, megmutatni az embereknek, hogy nem vagyunk gépek. Ha kell, a nyílt utcán ülök le a tömeg közepébe, felvágom a gyomrom, és kihajigálok mindent, ami a lelkemet nyomja.

Rövid életrajz

A színész Texasban látta meg a napvilágot, tini éveit Ohioban töltötte. Indianaban végezte tanulmányait, ahol színészetet és angolt tanult, de végül sosem fejezte be azokat, a szükséges papírokat később kapta meg, az iskola így fejezte ki felé a tiszteletét. Ezután Woody New Yorkba tette át székhelyét, ott kezdte el pályafutását. Sorozatokban láthatta először anno a közönség, az 1982-es Cheersben játszott, míg egy napon össze nem különbözött főnökeivel, így kötött ki a filmek világában és olyan alkotásokban játszott, mint a Doc Hollywood, az L.A. Story, a No Country for Old Men, a Seven Pounds, a 2012, vagy a Transsiberian. Számos szerepéért kapott díjat, amit az alábbi oldalon lehet végignézni, ugyanis kilenc címet zsebelt be, és 13 jelölésben részesítették.

Nagyon érdekes volt. Igaz, hogy olvastam a könyvet, de fogalmam sem volt, hogy miről szól az egész. Így úgy forgattam együtt Keanu Reeves-el, Winona Ryderrel és Robert Downey Jr-al, hogy azt se tudtam, mi van. De nagy nevek voltak, így nem hagytam volna ki, semmi pénzért.

Magánélete és sikerei

Neil Simon lányát vette feleségül, egyszer, 1983-ban letartóztatták, mert eszement módjára táncolt és üvöltözött az utcán, majd kiugrott az őt elkapó rendőrök mozgó furgonjából. Lelkesen küzd a mariska legalizálásáért, közeli barátja a népszerű és sokak által elismert Red Hot Chilli Peppers tagjainak. Michael J. Foxot és Owen Wilsont is közelről ismeri. Hawaiion lakik jelenleg, bár megszállotja az idegen, egzotikus országoknak, így egy ízben Afrikában lakott egy sátorban hetekig, azonban megunta és természetesen visszatért fényűző életmódjához. 2003-ban helyet kapott a Texas Film Hall of Fame elnevezésű csarnokban, korábban felkérték egy szerepre az American Beauty című filmben, ám végül nem jött össze a megegyezés. További érdekesség, hogy vegetáriánus életmódot él, azonban néha csak-csak hozzányúl a különböző húsokhoz is.

A legtöbb ember túl komolyan veszi az életet, így pedig megőrül. Én se voltam kivétel. De úgy érzem, hogy sikerült felülemelkednem ezen az állapotomon.

Jelenleg

A közeljövőben a Bunraku című filmben láthatjuk majd, melynek már csak az utómunkálatai zajlanak, később pedig a The Other Side-ban elemezhetjük teljesítményét.

Nem hiszem, hogy bárki is, ha megnéz egy két órás filmet, hazamegy és lemészárolja a fél családját...csak mert azt látta a vásznon.

Címkék: a hét arca

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr571552081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

captainpamfil 2009.11.26. 08:58:14

A The thin red line-ban (Őrület határán)is igen emlékezeteset alakított (John Cusack is szerepel a filmben de nincsen közös jelenetük; nem úgy mint a 2012-ben:)). Valamint megemlítendő leghíresebb főszerepe a Natural born killers (Született gyilkosok) Mickey Knox-ja, ami aztán tényleg az elmeháborodttság színes megformálása.

Turisas · http://alfaomega.blog.hu 2009.11.26. 09:58:59

@captainpamfil: Igen, és ott az alapból zakkant Juliette Lewis is tökéletes assziszt neki :)
süti beállítások módosítása