Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Kényesebb ízlésű olvasóink ne indítsák el az alábbi videókat, ugyanis az elkövetkező posztban a hányásról lesz szó. A Screenjunkies a minap összeállított egy legjobb hányásokból álló összeállítást, mi azonban nem minden pontján értettünk egyet vele, így létrehoztuk a sajátunkat. A hányás a filmekben a legtöbbször klasszikus helyzetkomikumnak számít, mosolyra fakaszt, miképpen lássuk be, egy társaságban, buliban is igencsak a tréfálkozás középpontjába kerül, aki kiadja magából a bevitt anyagot. Következzen hát a mi TOP 5 hányós jelenetünk.

#5: Klasszikus horror: Az ördögűző. A démonilag megszállt csitri csúnyán telibe lövi az atya arcát zöld színű képződménnyel. Linda Blair (Nancy) kedveskedik Jason Millernek (Kerras atya) eme szép gesztussal. Jason Millert Oscarra jelölték egyébként az alakításért, mint legjobb férfi mellékszereplő. Megszenvedett érte...

 

 

 

#4: Az élet értelme. A legendás Monty Python társaság egyik legbizarrabb és legalternatívabb műve. A Brian élete és a Gyalog Galopp ehhez képest könnyen emészthető kabaré. Az egyik jelenetben Terry Jones alakít egy elképesztően kövér embert, aki lényegében halálra zabálja magát.

 


 

#3:A hazai versenyző: Taxidermia. Pálfi György filmje három generációt mutat be a filmben. A középső történetben Balatony Kálmán történetét követhetjük nyomon, aki egy igen sajátos sportág kiváló ikonja. A versenyek lényege, hogy adott idő alatt ki eszi meg az elé tett vályúból az ételt. A több fordulóból álló küzdelmek között az edzők segítenek könnyíteni a játékosokon... Az ötvenes években játszódó történetben a szocialista országok játékosai mérkőznek meg egymással. A magyar fiút Trócsányi Gergő alakította, aki egyébiránt a Hollywoodoo énekese.

 

 

#2: A surranópályán érkező sci-fi-thriller Különvélemény. Nem tudom, hogy a készítők humorforrásnak szánták-e, vagy csak egyszerűen így jött ki, de a hánytatóbot, mint rendészeti fegyelmezőeszköz legendás. A bűnmegelőzés olyan stádiumában, ahol még csak el akarod követni a gyilkosságot és megjelenik a rendőrség az elég utópisztikus. Pláne, ha a jövőben játszódó film jövőbeli rendőrségénél nem gumibot, vagy vipera leledzik, hanem kis fejpánt, és hánytatóbot. Egy érintés, és máris ömlik ki az emberből a reggeli. A vicces fegyverről egy másik összeállításban is megemlékeztünk már. Ebben a jelenetben Tom Cruise menekül a sugárhajtású repülő rendőrök ellen, és egyiküket alaposan meghánytatja. Feledhetetlen!

 

#1: Az abszolút győztes Team America: Világrendőrség! A South Park készítőinek, Trey Parker és Matt Stone bábfilmje. Számos kacagtató jelenetet tartalmaz a film, azonban a bár előtti hányás utánozhatatlan. Gary leissza magát részegre, össze-vissza beszél, majd kirakják a kocsmából. Az utcán mintegy egy perces(!) hányásjelenetet mutat be. A fokozódó rázkódás és erősödő drámai zene minket is eksztatikus állapotba sodor, miképpen Gary is egyre durvább állapotban fröcsköli szana-széjjel gyomortartalmát.

 

Címkék: összeállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr971520368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása