Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A világ egy magyar TV sorozatot néz! A Gőgh Szilviával készített interjú után ismét egy különlegességgel rukkol elő a rovat legújabb tagja, hiszen ezúttal egy Borsiczky Jessikáról szóló írással kedveskedünk. Ennek oka mához egy hétre már mindenki számára tisztává válik, azonban addig is ismerkedjünk meg az elismert szakemberrel, életével, karrierjével és sikereivel. Borsiczky Jessika magyar származású producer ötletéből és Joseph Fiennes főszereplésével hatalmas népszerűségnek örvend a FlashForward tv sorozat. A filmsorozat az igen jelentősnek számító 12,5 milliós nézettséggel indított Amerikában, megverve ezzel számtalan futó műsort is. A látványos trükkökben és akciójelenetekben bővelkedő televíziós sorozat vezeti azóta is a nézettségi mutatókat az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Ausztráliában, Olaszországban, Oroszországban és Szingapúrban.

A magyar származású producer 8 évvel ezelőtt olvasta el Robert J. Sawyer scifi író egyik könyvét. Már akkor azt érezte, hogy a FlashForward története annyira izgalmas, hogy mindenképpen filmet, vagy tv sorozatot kell belőle készíteni. Jessika ezért odaadta a könyvet férjének is, aki szintén amerikai filmproducer. A házaspár évekig csak beszélgetett a témáról, míg végül a Lost sikerét alapul véve egy vizuális trükkökben gazdag, televíziós sorozat tervét kezdték el kidolgozni. Megírták a forgatókönyvet és elküldték a legnagyobb amerikai televíziós csatornáknak. A Disney csoporthoz tartozó ABC csatorna pedig egyből lecsapott az ötletre és szerződést ajánlott Jessikának és férjének. Leforgatták az úgynevezett pilot epizódot, ami a televízió és a nézők körében is nagy sikert aratott.

 

A FlashForward, Jessika szerint szinte kifogyhatatlan tárháza az emberi sorsoknak, történeteknek és az ehhez kapcsolódó akcióknak. Hiszen a sorozat alapötlete, hogy 2010. április 29.-én a föld összes lakója 2 perc 17 másodpercre eszméletét vesziti. Az ájulások katasztrófákat és szerencsétlenségeket okoznak. Ez attól lesz még furcsább, hogy az ájulás alatt mindenki láthatja a saját jövőjét. A világ ettől a naptól kezdve megváltozik, hiszen egyes emberek örömteli jövőt látnak, mások tragédiákat. És van aki nem lát semmit és attól fél, hogy ez a közeli halál eljövetelét jelenti. Mark Benford (Joseph Fiennes) FBI ügynök és csapata nyomozást indít, hogy kiderítse mi okozhatta a tömeges eszméletvesztést, és a jelenség megismétlődhet-e ismét. Készítenek egy weboldalt, ahol az emberek megoszthatják egymással saját jövőképeiket, hogy a közös emlékekkel megváltoztathassák a jövőjüket.

Jessika férje, a sorozat executive producere David S. Goyer (aki részt vett a Batman: Kezdődik és A sötét lovag forgatókönyvírásában) és Brannon Braga (24, Star Trek - Enterprise), főszereplői pedig Joseph Fiennes (Szerelmes Shakespeare), Jack Davenport (A Karib-tenger kalózai), Dominic Monaghan (Lost - Eltűntek, A gyűrűk ura) és Sonya Walger (Lost - Eltűntek), valamint John Cho (Star Trek), Courtney B. Vance (Esküdt ellenségk, Bűnös szándék), Brian O'Byrne, Christine Woods, Zachary Knighton és Peyton List.
 

Címkék: a hét arca

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr451496080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása