Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Egy hónappal ezelőtt derült ki, hogy a Halcyon Holding Group cég kiárusítja a Terminátor-filmek felhasználási jogait. Az érdekesség az, hogy mindössze két évvel ezelőtt vásárolták fel azokat 25 millió dollárért, most azonban már szabadulnának a tehertől. A tulajdonosok, azaz Derek Anderson és Victor Kubicek ezidő alatt elkészíttették a negyedik filmet, amely a Terminator: Salvation címet viseli, mostanában azonban pechükre megszorultak, így a többi, bajban lévő cégük miatt le kell mondaniuk a gyilkológépek fölötti korlátlan uralmukról.

A Financial Times értesülései szerint a terv az, hogy egy aukción bocsájták az érdeklődők elé a franchise-t, így próbálnak minél nagyobbat kaszálni. Kétséges, hogy mennyiért sikerül majd lebonyolítani az üzletet, azonban ha azt nézzük, hogy a Tini Nindzsa Teknőcöket néhány héttel ezelőtt majd' 60 millió dollárért sózták rá egy rendkívül bőkezű adakozóra, kétség sem férhet hozzá, hogy a terminátorok még többet hoznak a konyhára. Így nem meglepő, hogy a stúdiók háza táján is nagy a mozgolódás, sajtóértesülések szerint a versenyt jelenleg a Sony Pictures vezeti. Ez számunkra, mozifanatikusoknak azt jelenti, hogy előre dörzsölhetjük a tenyerünket, ugyanis az ötödik rész is el fog készülni.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr141492975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimbo1000 2009.11.02. 14:50:04

eredetileg Cameron-é voltak a jogok? ha igen, akkor mennyért és mikor adta el őket?

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.11.02. 19:18:52

@jimbo1000: Nos a második rész már a Mario Kassar és Andrew Vajna által vezetett Carolco Pictures égisze alatt készült. Valószínűleg ők vették meg Camerontól a jogokat annak idején. Hogy mennyiért, arról nem találtam adatot. Aztán a Carolco csődbe ment, lett belőle C2, aztán az is csődbe ment, és a jogokat a Halcyon Company vette meg. De a Terminator Salvation nem lett akkora siker, mint szerették volna.

captainpamfil 2009.11.02. 19:31:44

1984-ben a Hemdale Film Corp. tulajdonolta a jogok egyik felét Cameron a másikat, amit Cameron majdan eladott a producer partnernek -későbbi feleségének- Gale Anne Hurdnek 1 USD-ért
1990-ben a Carcolco Mario Kassar és Andy Vajna cége 10 millió USD ért vette meg Hemdale-jogait.
1997-ben a Carcolo csődbe ment de Vajnáék megalapították a C2-őt, ami 8 millióért vette meg az árverésen volt cégük jogait és hozzávásárolták Gale Anne Hurd tulajdonrészét is 8 millióért.
2007-ben Vajna és Cassar eladta Anderson és Kubiceknek a jogokat.
(Ezután eléggé megbonyolódott a dolog úgyhogy nem folytatnám)

jimbo1000 2009.11.02. 19:39:46

huuh itt volt ám tipikus üzleti adok-veszek ám

köszi szépen, nem is gondoltam hogy ennyire utánajártok, tök jók vagytoki

igy belegondolván meg is érdemlik, hogy Cameron nélkül nem ér sokat, mert tényleg itt nekik csak az számit hogy mennyi pénzt tudnak kifacsarni belőle, pedig ugymond semmit sem tettek érte, de gondolom annak a plusz millioknak is mennyire örülnek, amik befolytak nekik
süti beállítások módosítása