Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Ha a világ legjobb színészéről kérdeznénk a hozzáértő közönséget, valószínűleg számos ember nevezné meg Robert De Niro-t. Számos szuperprodukcióban játszott, többször szerepelt Al Pacino-val karöltve, életműve pedig már-már gigantikusnak nevezhető. Sokszínűségével, tehetségével mindig képes volt a mellette játszó sztárokat elhalványítani. Mára azonban az idő vasfoga őt is utolérte, és habár megöregedett meg nem tört. A mai napig vállal filmes szerepeket és rendre jó teljesítmény nyújtva példát mutat az ifjú, feltörekvő generációnak.

A tehetség a döntéseinkben rejlik. Hogy miért nem pihenek többet? A koporsóban mást se csinálok majd. Addig azonban van egy kis dolgom.

Rövid életrajz

De Niro, minden idők egyik legnagyobb színésze, 1943-ban, New York városában látta meg a napvilágot. Két intézményben trenírozták az ifjú tehetséget, a Stella Adler Konzervatóriumban, illetve az American Workshopban. Első szerepét 1973-ban kapta, amikor a Bang the Drum Slowly című filmben játszhatott. Elismert színésszé azonban nem ennek a szerepnek köszönhetően vált, a sikerbe először a Mean Streats című alkotás után kóstolhatott bele. 1974-ben a színész Akadémiai díjat kapott, a Keresztapa II-ben nyújtott alakításáért. A Taxi Driver, a The Deer Hunter és a Cape Fear című filmekért pedig jelöléseket zsebelhetett be. A legjobb színésznek járó díjat először 1980-ban kapta meg a Raging Bull című alkotásban nyújtott alakításáért. De Niro azóta saját produkciós céget nyitott, illetve rendezői detülálására A Bronxi Mese (1993) elkészítésekor került sor.

Sűrűn járok Párizsban, Londonban, Rómában, azonban egyik sem fogható New Yorkhoz. Ez a világ legizgalmasabb városa. Tényleg az.

Ismertető jegyei

Gyakran játszik olyan karaktereket, akiket bűnös, erőszakos cselekedetekre sarkalltak mások. De Niro névjegye, hogy rendkívül pontosan utánajár az általa megszemélyesített alakoknak.

A pénz könnyebbé teszi az életet. Ha jut belőle neked is, akkor egyszerűen szerencsés vagy. Ha nem, akkor nincs mit tenni.

Magánélete és sikerei

Egy afroamerikai nőt vett feleségül, illetve van egy adoptált lánya, Drena. Ezután egy stylisttal randizgatott, majd ismét megházasodott. Gyerekkorában gyakran írt forgatókönyveket. Fiatalon Bobby Milk volt a beceneve sápadtsága miatt. 1989-ben alapította meg saját rendező cégét. Egy kényelmetlen vád miatt megfogadta, sosem tér többet vissza Franciaországba. 10 évesen eszmélt rá a filmek iránt érzett imádatára. A szeptember 11-én történt borzalmas terrortámadások emlékére 2002-ben egy filmes fesztivált alapított. Saját bevallása szerint Meryl Streeppel szeretett leginkább együtt dolgozni. Többször is a világ legjobb színészének nevezték. 17 évesen, váratlan döntést hozott, amikor színészetre adta fejét. Érdekesség, hogy egy napon született a szintén művész Sean Pennel. Rendezőként a The Bronx Tale című filmmel debütált.

Sosem érzem magam elutasítva. Habár, amikor kilépek a nagyközönség elé, máris fenyegetve érezheted magad. Manapság azonban ez már nem bánt. Már csak a gyerekeim képesek arra, hogy elérjék azt, hogy rosszul érezzem magam.

Filmes bevételek

 

Meet the Fockers (2004) $20,000,000
Analyze That (2002) $20,000,000
Showtime (2002) $17,500,000
The Score (2001) $15,000,000
Meet the Parents (2000) $13,500,000
Analyze This (1999) $8,000,000
Ronin (1998) $14,000,000
Sleepers (1996) $6,000,000
The Last Tycoon (1976) $200,000
Taxi Driver (1976) $35,000
The Wedding Party (1969) $50

 

Jelenleg

A Machete című sztárprodukcó forgatásán dolgozik a nagyszerű színész, illetve zajlik néhány filmjének előkészülete is.

Talán a legszebb és legizgalmasabb szakma a színészet, hiszen bárkinek a bőrébe belebújhat az ember, anélkül, hogy fizetnie kellene érte.

Címkék: a hét arca

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr191350580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása