Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Ami Tolkien munkásságában a Gyűrűk Ura, az Stephen King életművében a The Dark Tower (A Setét Torony). Mindkét géniusz további könyvei többnyire ezek az alkotások köré épültek fel. Mint mindannyian tudjuk, A Gyűrűk Ura mindhárom része már feldolgozásra került — nem sokára a The Hobbit című előzmény is — és azt mondhatjuk, hogy ez a veszély fenyegeti a horror atyjának 7 könyvből álló történetét is. A készülő adaptáció bejelentése óta tartó  hosszú "hírzárlat" után végre újabb információk láttak napvilágot a filmről.

Stephen King óriási rajongója a Lost című sorozatnak, így érthető módon a Setét torony megfilmesítési jogait az író Damon Lindelofnak és J.J. Abramsnak adta el, áron alul. Mindez azt jelenti, hogy a készülő első rész már 2010-ben a mozivásznakra kerülhet majd, ám csak a Lost utolsó évadának befejezése után. 

A Setét Torony — a legenda életre kel 

King a könyvsorozat első darabját 1982-ben, az utolsót pedig 2004-ben fejezte be és adatta ki. Az írót a művek megalkotása közben legfőképp két dolog inspirálta, a Gyűrűk Ura, illetve a spagetti-westernek. Így ezek képmására megalkotott egy teljesen egyedülálló, alternatív vadnyugatot, csodás elemekkel. A történet főhőse Roland, a "lovag", akinek legfőbb küldetése, hogy megtalálja a Setét Tornyot, a világok mozgatóját. Egyesek párhuzamot látnak közte és Clint Eastwood alakja közt, aminek valószínűleg van valóságalapja. A könyveknek óriási rajongótábora alakult ki, így nem meglepő az adaptálás ténye. Annyi bizonyos, hogy nehéz dolga lesz a Bad Robot stúdiójának, ugyanis egy ilyen összetett, bonyolult, néha a realitás talaját elveszített világ megfilmesítése bizony nem könnyű feladat. Valószínűsíthető azonban, hogy remek szórakozást fog jelenteni még a legelvakultabb King-fanatikusok számára is. Maga a horror atyja is rendkívül bizakodóan nyilatkozott, így a kérdés megoldottnak tekinthető. Hamarosan mi is részesei lehetünk majd a Setét Torony utáni "hajtóvadászatnak".
 

Címkék: hírek horror

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr171337588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drakeamarth 2009.08.26. 19:13:04

A ST 7. része, amikor Roland megtalálja a Tornyot, minden idők egyik legdurvább befejezése. Kíváncsi leszek, a filmváltozatban hogyan valósítják meg.

RaulReal 2009.08.26. 19:25:15

@Drakeamarth: Igen, utána én csak lézengtem körbe-körbe...mondván hogy ez nem lehet. Ez nem lehet. :)
süti beállítások módosítása