Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Robert Redford Abraham Lincoln elnök meggyilkolásának körülményeiről rendez filmet. A The Conspirator című film középpontjában azonban nem maga az elnök, vagy gyilkosa áll, hanem Mary Surratt, akit később halálra ítéltek, mivel a vád szerint Lincoln orvgyilkosát, John Wilkes Booth-t segítette. Steven Spielberg évek óta tervezgeti, hogy nagyszabású életrajzi filmet készít az amerikai polgárháborús időszak elnökéről, Liam Neesonnal a főszerepben. Neki azonban gondjai adódtak a szükséges források előteremtésével, így egyelőre más filmeken dolgozik.

Az özvegy Mary Suratt Washington D.C.-ben üzemeltetett egy bérházat, de a Dél érdekeit képviselő Konföderációval szimpatizált. Azzal vádolták, hogy részt vett a Lincoln elnök ellen irányuló merénylet megtervezésében. Állítólag menekülésükhöz fegyverekkel látta el Booth-t és segítőjét, David Heroldot miután Booth fejbe lőtte az elnököt a Ford Theater színházi előadásán. Surratt fiát, Johnt szintén megvádolták az összeesküvésben való részvétellel. Mary Surrattet végül elítélték és felakasztották, fiát azonban nem vonták felelősségre. A film egy fontos szereplője lesz még az északi Unió háborús hőse Frederick Aiken is, akit Mary Suratt jogi védelmére jelöltek ki, és aki végig meg volt győződve a nő ártatlanságáról.

A forgatókönyvet James D. Solomon írta, aki korábban főleg televíziós drámák egyes epizódjait jegyezte. A film forgatását ősszel kezdenék el, és az alkotók szándékaik szerint James McAvoy-t szeretnék megnyerni az egyik főszerepre. Redford legutóbb a nem túl jó visszhangot kapott, 2007-es Lions for Lambs című háborúellenes politikai drámát rendezte, amelyben Meryl Streep és Tom Cruise alakították a főszerepeket. A 73 éves színész-rendező egy újabb politikai témájú filmet is tervezget, ami Richard Clarke Against All Enemies című könyve alapján készülne, ami a Bush-kormányzat hírszerző tevékenységét kritizálja. Az utóbbi film viszont nem biztos, hogy valaha is eljut a megvalósítás fázisáig.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr641319687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása