Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Idén szembesülhettünk vele igazán, hogy az MTV Movie Awards még egy hiteles közönségdíjnak sem igazán tekinthető. Teljesen értelmetlen módon, szinte az összes díj két olyan film között oszlott meg, amelyeket még az objektív "utca embere" sem sorolna az év kiemelkedő alkotásai közé, leginkább pont ellenkezőleg. Sőt a Twilight könyvsorozat rajongói például valamennyire maguk is megosztottak a filmadaptáció minőségét illetően.

Legjobb film

Twilight

Legjobb férfi alakítás

Zac Efron
High School Musical 3

Legjobb női alakítás

Kristen Stewart
Twilight

Feltörő csillag alakítás - féri

Robert Pattinson
Twilight

Feltörő csillag alakítás - női

Ashely Tisdale
High School Musical 3

 Legjobb komikusi alakítás

Jim Carrey
Yes Man

 Legjobb gonosztevő

Heath Ledger
A sötét lovag

 Legjobb harc

Twilight

 Legjobb csók

Twilight

 Legjobb dal

Miley Cyrus ("The Climb")
Hannah Montana: The Movie

A kategóirák többi jelöltje szinte nem is érdekes, mert mindenki számára egyértelmű, hogy "mire ment ki a játék". A Twilight tarolt a legtöbb kategóriában, beleértve a legjobb filmet, ahol azért olyan filmek is kaptak alibi-jeölést, mint A sötét lovag, a Gettó milliomos, vagy a Vasember. Sőt, még a film végi antiklimaktikus "végső leszámolás" is kapott egy díjat.

A High School Musical 3 esetében egyszerűen arról lehetett szó, hogy a rajongók kiélhették magukat, most, hogy a harmadik rész a TV-képernyők helyett a mozifilmek között debütált, így jogot formálva a filmes díjazásra. Egészen ügyes viszont, ahogyan megoldották, hogy az új kedvenc Robert Pattinson, de ugyanakkor az örök kedvenc Zac Efron is kaphasson díjat. Az más kérdés, hogy Efronnak ez valamilyen szinten kínos, főleg ha már ki akar törni ebből a szerepkörből. A High School Musical sorozat azért mégiscsak "értelmetlenebb", mint az ugyan szintén nem túl jóra sikeredett Twilight.

Az igényesebb független filmekben szárnyait bontogató Kristen Stewart sem örülhet felhőtlenül a díjnak, igaz szerencsére ennek nincs is nagy jelentősége. Neki a kommerciális rajongói bázis csak segíthet, és nem úgy tűnik, hogy hagyná magát beskatulyázódni Bella szerepébe. A Disney-mutáns Hannah Montana szerepéből lassan "kiöregedő" Miley Cyrust is megszánták egy díjjal, de az ő Hannah Montana mozifilmje a jelölések tekintetében sem volt olyan szerencsés, mint a gimnáziumi musical.

Maga a díjátadó egyébként nem lehetett olyan rossz show, mivel Sasha Baron Cohen Brüno képében, angyalként szállt alá és Eminem ölében landolt, félig meztelen hátsóját a rapper képébe tolva.


 

Címkék: hírek díjátadó twilight

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr791156623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása