Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Paramount és Sony Pictures stúdió bejelentette, hogy Steven Spielberg rendezésében, Peter Jackson közreműködésével készülő The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn pontosan mikor kerül a mozikba. A potenciális Tintin trilógia első részének amerikai céldátuma 2011. december 23., de az érdekesség az, hogy a világ más részein a filmet akár több, mint két hónappal előbb, október és november folyamán már megtekinthető lesz. A film 3-D formában is elérhető lesz.

A döntést azon tény miatt született, hogy a belgiumi író, Hergé által megalkotott figura jóval ismertebb Európában és a világ többi részén, mint a saját hősökkel gazdagon ellátott Egyesült Államokban. A szereplőgárda is inkább nemzetközi, sem mint amerikai, hiszen a címszereplőt alakító brit Jamie Bellen kívül a többi szereplő, nevezetesen Daniel Craig, Andy Serkis, Simon Pegg, Nick Frost, Toby Jones és Mackenzie Crook is mind az Egyesült Királyságból származnak.

A film finanszírozását korábban megtagadta a Universal stúdió, attól tartva, hogy az amerikai bevételek túl alacsonyak lennének a nyerségességhez. Később a Paramount 135 millió dollárt ajánlott, de Spielberg és Jackson ezt keveselték céljaik eléréséhez. Végül a Sony Pictures stúdió is beszállt a filmtervbe, így a Paramounttal közösen osztoznak a költségeken és a kockázatokon. A két stúdió ennek megfelelően a forgalmazási jogokat is felosztotta egymás között. A Sony-é Európa nagy része, Latin-Amerika és India, a Paramount pedig Ázsia további részein, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és az összes további angol nyelvterületen kezeli a film jogait.

Címkék: hírek tintin

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr451150782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása