Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az év ötödik hónapjában nagyobb költségvetésű filmek egész áradatában dúskálhatunk, hiszen jön a az X-Men Origins: Wolverine, a Star Trek újragondolt története, és John Connor is a múltat felölelő, jövőben játszódó Terminator Salvationben. Tom Hanks is visszatér Ewan McGregorral az oldalán az Angyalok és Démonokban, ami a sikeríró Dan Brawn műve alapján készült. Sam Raimi is újra megmutatja magát egy horrorfilmmel, ezen kívül animációs filmek és Oscar-díjas alkotás is lesz. A tengerentúlon nem fognak unatkozni a mozinézők, ám mi sem, hiszen a legtöbb film ezek közül hazánkba is megérkezik május havában, igaz a Terminator három hetes csúszással majd csak júniusban, mivel az Éjszaka a Múzeumban folytatása miatt (!) nem merték a forgalmazók műsorra tűzni John Connor háborúját a Skynettel.

Az első májusi héten máris támad Hugh Jackman Wolverine-ként, a.k.a. Rozsomák. Az X-Men Origins: Wolverine James Howlett ifjabb korszakának időszakát mutatja be, illetve, hogy miként válik a férfi Wolverine-né. Érdekes, de annak ellenére, hogy tegnap került bemutatásra a film, az imdb-n máris 8635 szavazat került a film neve mellé, ami ugye betudható a csúnya gonosz torrentezőknek is, akik galád módon kihasználták a sors adta lehetőséget, és letöltötték a kikerült félkész verziót hetekkel a bemutató előtt. Érkezik a Battle for Terra is, ami egy komolyabb animációs filmnek tűnik a mostanában gyártottakhoz képest, és még Ron Perlman is hangját adta a filmhez. Jön még tovább a Ghost of Girlfriends Past, ami egy szerelmes filmecske Matthew McConaughey-vel és Jennifer Garnerrel, valamint egy jónak tűnő Jim Jarmusch film, a The Limits of Control. Ebben a filmben bőven számíthatunk mélyebb gondolatokra és érzésekre az Éjszaka a Földön rendezőjétől, aki például az említett filmben is bemutatta már, hogy milyen tökéletesen bánik az emberi sorsokkal.

A második héten sincs megállás, ugyanis bemutatásra kerül a Star Trek, ami az Enterprise űrhajó legénységének ifjú korát jeleníti meg és valamilyen szinten újragondolja Kirk kapitány és hegyesfülű cimborájának, Spocknak a barátságát. Kirköt Chris Pine formázza meg, míg Spockot a Hősökből ismert Zachary Quinto alakítja, J.J. Abrams filmjében. A jövőből érkező gonosz romulán Nero-t Eric Bana játsza el. A héten egy másik, talán említésre méltó film a mexikói Rudo y Cursí ( Durva és vulgáris), amiben két testvér rivalizál egymással, hogy professzionális labdarúgó játékosok lehessenek. A főszerepben a Milkből ismert Diego Luna lesz.

A harmadik hét hozza a lecsillapodást, már amennyire egy világhírű bestsellerből készült film lecsillapodást hozhat Tom Hankssel a főszerepben. Az Angyalok és Démonok annak a Dan Brownnak a művéből készült, aki a tömeghisztériát kiváltó Da Vinci-kódot is jegyezte. Ezen műve Robert Langdon szimbólumszakértő további ügyködéseit mutatja be, aki ezúttal a Vatikán elleni terroristacselekményt szeretne megakadályozni. A filmben feltűnik még a remek Ewan McGregor, és Stellan Skarsgård is. A The Brothers Bloom egy bűnöző testvérpárról szól (Adrien Brody és Mark Buffalo), akik utolsó munkaként kirabolnák az ultragazdag Rachel Weiszt, ám nyilvánvalóan közbejön a szerelem... Jennifer Aniston egy off-road romantikus filmmel tér vissza Steve Zahnnal és Woody Harrelsonnal a Managementben. Szintén ezen a héten mutatják be a norvég Bent Hamer legújabb filmjét, az O'Hortent aki a Kitchen Storiest is rendezte. Hamer egy rövidke hollywoody kitérő után visszatér gyökereihez, és az elszigetelt norvég embereket mutatja be ismét, vélhetően legalább akkora sikerrel, mint a fent említett filmben tette a maga fanyar humorú eszközeivel.

A negyedik héten jön a legismertebb, legjobban várt film, a Terminator Salvation, amiben John Connor a jövőben háborúzik a Skynettel, amiket eddig csak flashforwardokban és rémálomszerű emlékképekben láthattunk a korábbi filmekben. Az ellenállás vezetőjét a hirtelen haragú Christian Bale alakítja, és feltűnik  a felfelé ívelő karrierű Sam Worthington is, aki idén egy másik nagy sci-fi főszereplője is egyben, az Avataré. A robotok elleni küzdelemben Kyle Reese-t a leningrádi születésű poszt-szovjet Anton Yelchin játssza, a női szereplők közül pedig kiemelendő Helena Bonham Carter és Bryce Dallas Howard. Az Éjszaka a Múzeumban folytatása is (Battle of the Smithsonian) ezen a héten kerül bemutatásra, kiderül majd a box office-ból, hogy mennyire volt jó döntés egy Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson nevével fémjelzett folytatást a Terminátor hetére időzíteni.

És hogy még ne legyen vége kedvcsinálónknak, arról az extrahosszú május gondoskodik, amibe öt péntek is belefér. Az ötödik hét nagy slágere, a 3D-s Up című animációs mesefilm lehet a Pixartól, melyben a 78 éves Fredricksen bácsi és az ifjú kiscserkész Russel kalandjait követhetjük nyomon, amint mintegy ezer lufival felszerelt házukkal indulnak a nagy utazásra fel, a magasba. Visszatér Sam Raimi a horror műfajához a Drag me to Hell című természetfeletti thrillerrel, hogy paradoxonokkal élhessünk.  A hét titkos favoritja viszont az Okuribito (Departures) című japán dráma, amiről korábban írtunk is, és megnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscart. A történet egy tokiói csellistáról szól, akit elbocsátanak szimfónikus zenekarából, mivel az csődbe megy. Új életét vidéki szülővárosában akarja megkezdeni, ám állást nehezen talál, így kénytelen elfogadni a halottmosdatói munkát, melyet idővel hivatásának kezd érezni.
 

Címkék: hírek premier hamarosan

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr441098701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása