Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Tintin,Jamie Bell Az angol Empire magazinban jelent meg az első kép Steven Spielberg és Peter Jackson közös vállakozásából, a Tintin trilógia első részéből, ami a The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn címet viseli. A Tintin kalandjai könyv- és képregénysorozat Belgiumból indult útjára 1929-ben és Európaszerte, de talán az egész világon, azóta is elismert. A film teljes egészében animáció lesz, amihez azonban a színészek mozgását és mimikáját is felhasználják, és a tervek szerint 2011-ben, 3D-ben tárják a közönség elé.

A képen Jamie Bellt láthatjuk, aki a címszereplő Tintint alakítja, és Andy Serkist, aki Gollam és King Kong után ezúttal Haddock kapitány bőrébe bújik. A kép jobb oldalán a rendező, steven Spielberg szól hozzájuk, amit a társproducer Peter Jackson is figyelemmel kísér. A képre kattinva megtekinthető a kép bővebb változata, amin azonban egy elég nagy Empire vízjel éktelenkedik.

Tintin forgatás

A képen a két színész egy különleges, a mozgásrögzítéshez szükséges ruhát visel. Fejükön pedig egy speciális sisakot, ami egy miniatűr kamerát tart a színészek arca elé. Ezzel nem csak a test mozgását, hanem az arcmimikát is dokumentálni tudják a felvétel folyamán. Ezt az információtömeget később a WETA vizuális effektus stúdió használja fel, hogy megteremtse az életszerű, de ugyanakkor a képregény világának megfelelő figurákat.Avatar forgatás

A ruha és a sisak látszólag szinte megegyezik azokkal a megoldásokkal, amik James Cameron filmjének, az Avatarnak a forgatásáról kiszivárgott képén is szerepelnek. A film, amin szintén A gyűrűk ura trilógiához és Peter Jacksonhoz kötődő WETA műhely dolgozik, a földön kívüli na'vi taj tagjainak mozgásrögzítéséhez használták fel ezt a technológiát. Maga Spielberg és Jackson is meglátogatták a forgatást, megismerkedtek a technológiával és figyelemmel kísérték a munkálatokat.

A Tintin első részének forgatását már befejezték, amit főleg Spielberg irányított. Most, az utómunkálatok megkezédésével Peter Jackson veszi át a stafétabotot, és ő vezényli le a hosszú utómunka folyamatot.

Címkék: hírek avatar tintin

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr51074099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása