Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A 2009-es év kétségkívül ismét a sci-fi éve. Ugyanakkor ezen belül is talán két film a legjelentősebb, amelyek részben az űrben játszódnak. Az egyik James Cameron Avatarja, a másik pedig a J.J. Abrams által újraértelmezett Star Trek univerzum. De a két alkotás ezen felül csak annyiban hasonlít egymásra, hogy lényegében ismeretlen, fiatal színészek kaptak lehetőséget a főszereplők megformálására. Lehet, hogy ezzel az idei filmek trendet teremtenek, hiszen sok esetben a box office adatok is azt mutatják, hogy a húzónevek már sokszor kevésnek bizonyulnak, és önmagukban nem garantálják egy film sikerét. Egyúttal így lehetőség nyílik arra, hogy a sokszor már "megfáradt", régi nevek mellé a néző valami újat, frisebbet, a szerepekben hihetőbben kapjon.

Az Avatarban Sam Worthington, a 32 éves ausztrál színész kapta meg a főszereplő háborús veterán, Jake Sully szerepét. Az, hogy James Cameron felkarolta, a színészt hozzásegítette a Terminator Salvation egyik főszerepéhez is, ahol a titokzatos Marcus Wrightot kellett megszemélyesítenie. Worthingtonnak ez az év tehát a nagy kiugrás lehetőségét tartogathatja, hiszen az év két legnagyobbnak ígérkező filmjében is főszereplőként tűnik fel.

Chris Pine, az ikonikus James T. Kirk kapitány szerepébe bújhatott a Star Trekben. De a 28 éves színész nemrég a Vanity Fairnek azt nyilatkozta, hogy korábban az Avatar meghallgatására is elment, felthetően a később Worthington által elnyert Jake Sully szerepéért. Azonban ez saját bevallása szerint nem ment túl jól, sőt a Star Trekhez sem fűzött nagy reményeket:

Talán három olyan meghallgatás volt az életemben, ahol úgy éreztem olyan vagyok, mint egy Saturday Nigh Live szkeccs. Az egyik az Avatar volt, ahol talán életem legrosszabb alakítását nyújtottam. Egy másik ilyen volt az I.e. 10000 ahol lényegében csak ültem a földön a hátsómon és úgy tettem, mintha csak egy rongyruha lenne rajtam. Aztán a harmadik a Star Trek volt. Ahol lényegében egy zsargon szöveget kellett előadni, torpedókkal és fotonokkal.

A Star Trekhez hét hónappal később mégis visszahívták egy új meghallgatásra és ezután megkapta a szerepet. Kirk szerepe volt az egyik utolsó, ami a megfelelő színész kiválasztásra várt. Az Avatarban és a Star Trekben szereplőgárdájában lényegében nincsenek "nagy nevek", a Pine-on és Worthingtonon kívüli főszereplők is mind kevéssé ismert, fiatal színészek.

Köztük van Zoë Saldaña, aki szintén egy kapocs a két film között, ugyanis mindkét alkotásban főszereppel bír. A 30 éves színésznő a Star Trekben a kommunikációs tiszt Uhurát, míg az Avatarban a na'vi faj egyik tagját, Neytirit alakítja. Igaz az Avatar esete speciális, mivel a színésznőt hús-vér alakjában konkrétan nem láthatjuk a filmben, csak az alakításával felvértezett, földön kívüli na'viként.
 

Címkék: avatar star trek terminator

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr561070361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása