Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

2010 huszonegyedik hétvégéjén deübált az Egyesült Államokban Shrek 4. kalandja, a marketingkampány végén The Final Chapterként reklámozott Shrek Forever After, amelyet a magyar mozik Shrek a vége, fuss el véle címmel jólius 8-tól vetítenek majd. A film, amelyben Shrek egy alternatív világba kerül a gonosz Rumpelstilskin ténykedése miattt, 71,3 millió dolláros három napos bevételével messze elmarad a Harmadik Shrek 121,6, de a második rész 108 milliós eredményétől is. Annak ellenére, hogy a film rekord számú 3D-vásznon debütált és a bevétel 61%-a onnan folyt be, ez az emelkedettebb jegyárak miatt látogatottságban mégis több, mint 50%-os visszaesést jelenthet az előző epizód nyitóhétvégéjéhez képest.

Címkék: box office

Megérkezett a DreamWorks Animation műhelyéből kikerülő legújabb animációs vígjáték, a Megamind első előzetese. A szuperhősöket, de de főleg Superman történetét kifigurázó filmben két csecsemőt indítanak el egy pusztulásra télt naprendszerből a Föld felé. Az egyikük, aki szuperképességekkel rendelkezik, Mega Manként védelmezi a Földet, a másikuk pedig az elpusztításával próbálja kivívni a Megamind névhez illő tiszteletet. Egy nap azonban Megamindnak véletlenül sikerül megölnie nemezisét, így élete céltalanná válik. A gonosztevő úgy dönt, hogy létrehoz egy új szuperhőst, Titant, akivel majd a harcot. Az új kreálmány azonban a terveivel ellentétben inkább pusztításra használná képességeit, így életében először, Megamindra hárul a Föld megmentésének feladata. Megamindnak Will Ferrel kölcsönzi a hangját, a rövid életű Metro Man Brad Pittként szólal meg, a megmentésre szoruló kotnyeles riporternő szerepében Tina Fey, Titanként pedig Jonah Hill hangját hallhatjuk majd. A háromdinemziós formátumban is elérhető film november 5-én debütál az amerikai mozikban, Magyarországra pedig várhatóan, a több európai országhoz hasonlóan decemberben érkezik majd.

Címkék: trailer animáció

Viszonylag fordulatos és izgalmas, ám mindenképp felettébb hangulatos Romero-remake került a mozikba egy kisvárosról, ahol az ivóvízbe került szennyeződés kifordítja önmagukból az embereket, és eszetlen élőhalottként gyilkolják egymást. Ogden Marsh a csendes, nyugodt, törvénytisztelő kisváros pillanatok alatt egy kihalt, kaotikus és rendszertelen szellemvárossá változik, miközben a kíméletlen hadsereg és a félzombi őrültek is tizedelik az épen maradt lakosságot. Hangulatos jelenetek színesítik a filmet, melyek olykor mosolyra fakasztanak, olykor pedig a vért is megfagyasztják a nézőkben. A tébolyultak (The Crazies) egy kellemes kikapcsolódást ígérő klasszikus stílusú horrormozi.

Címkék: kritika horror

Az év huszadik hétvégéje új kihívót hozott a Vasember folytatása ellen. Ridley Scott és Russell Crowe újabb közös történelmi drámája, a Robin Hood azonban a toplista második helyén nyitott. A legendás figura történetének sokadik filmes feldolgozása ennek ellenére a várakozásoknak megfelelően, 37,1 millió dollárt hozott az első három nap alatt, ami jóval erősebb, mint Scott 2005-ös Mennyei királyságának eredménye és az inflációtól eltekintve a Gladiátor eredményét is túlszárnyalja. A felmérések szerint a nézők 56%-a volt férfi és a film leginkább a 30 év feletti nézőket érdekelte.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása