Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Egyes értesülések szerint tűz ütött ki a legújabb Harry Potter-film, a Deathly Hallows alcímmel futó, utolsó előtti epizód forgatásán a Leavesdean Stúdiók termeiben, Londonban. Akik nem akarnak spoilerekkel szembesülni, azok még ezen a ponton hagyják abba az olvasást, és haladjanak egy másik posztra, ugyanis némi titokról kerül le a lepel, a Potter-fanatikusok persze folytathatják nyugodtan túrájukat. Tehát a tortúra folytatódik, a szemüveges, villám alakú sebhellyel rendelkező tanonc elér útja végállomására, amikor is egy óriási, frenetikus ütközetben hívja ki Tudjukkit, hogy elverjék végre egymáson a port mindörökre. A filmben ez a jelenet nagy hűhót kapott, így egy csomó pirotechnikai eszközt használtak fel a leforgatásához, aminek meg is lett sajnos az eredménye.

A Roxfort Csatájában ugyanis az iskolát védő diákok nem spóroltak a mágiával a könyvben, így a speciális effektekért felelős szakemberek is beleadtak apait-anyait, így ahogy a Nagy Könyvben meg van írva, ki is gyulladt a forgatási helyszín és a lángok mindent felemésztő, őrült utat jártak be, hogy elhalasszák a premier napját. A Coventry Telegraph értesülései szerint egy olyan jelenetnél lett baj, amikor a kastély nagy része felrobbant, azonban meglepő módon a pirotechnikai elemek elszabadultak, és jókora galibát okoztak, majdnem ténylegesen elpusztították a helyszínt. Az épület külső részének legjava károsodott, jelentések szerint 40 percbe telt, hogy eloltsák a lángokat. Mielőtt a Radcliffe rajongók sikoltozva váltanák meg jegyüket, hogy jelen legyenek kedvencük temetésén, ki kell jelentenünk, hogy a stáb tagjaiból csak a látványfelelősök voltak jelen, a szereplők és egyéb szakemberek közül sem sérült meg senki. A kár nagyjából 100 000 font.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr51860324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gájricsi matild · http://szellemitoportyuk.blog.hu/ 2010.03.22. 21:07:06

Na végre. Egy jól megírt poszt a blog.hu-n.
Grat.
Ez jó.

gájricsi matild · http://szellemitoportyuk.blog.hu/ 2010.03.22. 21:09:29

Ja és kedvelem a meséket. A Harry Pottert is. Élénk fantáziára vall. A filmet már kevésbé. Soha nem tudja utolérni (vagy nagyon ritkán) a filmes látványvilág, és a mozi fantáziája az olvasó emberét.
De ez nyilván "csak egy vélemény."

gájricsi dezső · http://senkilendtajmsz.hu/ 2010.03.23. 09:51:33

Gyerekek!
Senki más nem ír ehhez a poszthoz, csak én?
Akkor ez az enyém...kérem hogy emléktáblát avassunk--
Különböző neveken, de csak én írok be,... és most kijelentem: a mesék fajinak!

captainpamfil 2010.03.23. 10:17:20

Valóban remek és olvasmányos post egy poénos eseményről. :)
A Harry Potter meg érdektelen.

-Tom- 2010.03.23. 10:30:20

@captainpamfil: Filmen igen.
Könyvben engem szórakoztat, ha valakinek van fantáziája.

(ez a harmadik nick amin beírok, lassan tényleg megérdemlem az emlékplakettet bár most ez olyan izéen....szervilisen hangzott, szinte)
süti beállítások módosítása